reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Moja mama całe życie pracowala z dziećmi :)
To jest wpajanie w podświadomość, o tym się nie mówi.
Wpajanie w podświadomość to są właśnie normy kulturowe. Ogół społeczeństwa/grupy robi tak a nie inaczej i niekoniecznie to jest na zasadzie wmawiania 🙂
Choć to też prawda, że oczekuje się pewnych zachowań od chłopców i dziewczynek, tak jak z tym płakaniem czy byciem grzeczną. Ale źródło tych oczekiwań bierze się przekonań społeczeństwa. Awangarda czy zbyt szeroko zakrojony indywidualizm nie są w grupie społecznej mile widziane, bo żeby powstała grupa to muszą być też wspólne zasady, fundamenty.

No tu się zgadzam 😉
Ja byłam w pracy uważana za kogoś "innego" 🤪 bo nigdy nie poczęstowałam się plackami imieniowymi itp.
Mimo że dokładałam się do składki nigdy nie korzystałam z tych "rarytasów"
Dzieci również jak częstowały cukierkami urodzinowymi brałam żeby nie robić im przykrości i później na końcu jak któreś zostawało to częstowałam 😉 albo dawałam koleżance z pracy.
A czemu?

Wpajanie w podświadomość to są właśnie normy kulturowe. Ogół społeczeństwa/grupy robi tak a nie inaczej i niekoniecznie to jest na zasadzie wmawiania 🙂
Choć to też prawda, że oczekuje się pewnych zachowań od chłopców i dziewczynek, tak jak z tym płakaniem czy byciem grzeczną. Ale źródło tych oczekiwań bierze się przekonań społeczeństwa. Awangarda czy zbyt szeroko zakrojony indywidualizm nie są w grupie społecznej mile widziane, bo żeby powstała grupa to muszą być też wspólne zasady, fundamenty.
Mądrze napisane.

Ale dyskusja 🤔👍
U nas jęczenie na całego i płacz i zmiana nastroju jak tata ponosi. Na dodatek obraca się na brzuch maniakalnie, wraca na plecy, jęczy, wraca na brzuch, jęczy. Nikt nie wie co jest grane 😱A za chwilę śmiechy chichy... Sama nie wie czego chce. I zero kup dziś. Były gryzaki, był żel, aż w ruch poszedł pedicetamol (czy jak zwał), bo długo był płacz straszny i marudzenie i gryzienie co popadnie.

A ja wam powiem coś głupiego. Zanim wiedziałam, że to będzie dziewczynka, miałam nadzieję na chłopczyka 🙈

Ale dyskusja 🤔👍
U nas jęczenie na całego i płacz i zmiana nastroju jak tata ponosi. Na dodatek obraca się na brzuch maniakalnie, wraca na plecy, jęczy, wraca na brzuch, jęczy. Nikt nie wie co jest grane 😱A za chwilę śmiechy chichy... Sama nie wie czego chce. I zero kup dziś. Były gryzaki, był żel, aż w ruch poszedł pedicetamol (czy jak zwał), bo długo był płacz straszny i marudzenie i gryzienie co popadnie.

A ja wam powiem coś głupiego. Zanim wiedziałam, że to będzie dziewczynka, miałam nadzieję na chłopczyka 🙈
A ja chciałam dziewczynkę 😄

Powiedz jej, że już późno i już jest jej pora na spanko 😄 a tak na serio to współczuję 😒

Kuba się dziś obudził z płaczem, tę nóżkę ma spuchniętą, położyłam go do nas na łóżko na pleckach i nie będzie sam spał w łóżeczku. Szkoda mi go.

reklama
Do góry