Chrzciny super Adusia była bardzo spokojna, uśmiechnięta i zadowolona. Podobały jej się światełka w kościele hahaha. Dopiero pod koniec przyjęcia zaczęła marudzić bo zmęczonaA jak się chrzciny udały? Malutka wczuła się w powagę sytuacji?
reklama
Pewnie skok rozwojowy, ale wiesz co piszesz, że największy problem z zaśnięciem jest między 16-19, może wówczas domownicy wracają i jest więcej ludzi, więcej bodźców. U mnie właśnie po 15 mała nie chce spać, a raczej ciężko jej zanąć, bo chłopcy wracają ze szkoły a później tż z pracy i znacznie więcej się dzieje wokół. Staram się, aby w ciągu dnia w domu nie było ciszy: włączam tv, radio, ale to nie to samo. Muszą się te nasze maluszki przyzwyczaić do wszystkiego, tym bardziej, że bodajże po 6 tyg życia zaczynaja reagować na hałasy. Mnie zawsze pociesza fakt, że w nocy pięknie śpi, to w ciągu dnia ma prawo do harców.Dziewczyny jak wasze dzieci sypiaja w dzień, mój właśnie skończył 8 tyg, mega zmiana w zachowania.bardzo często płacze, bardzo duży problem z zaśnięciem, jedynie na spacerze. W cy śpi ładnie, ale od 16 do 19 w ogóle nie może zasnąć i mamy czysty kosmos.nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy?Nie obstawiam kolki,bo problemy z zaśnięciem są cały dzień, a przez to jest zmęczony i płacze- delikatnie mówiąc jak zaśnie to potrafi nawet 4h. Jednym słowem jestem wyczerpana...ogólnie śmieje się itp, ale zachowanie zmieniło się o 180 %...jakieś porady,help..
Ada ogólnie mało śpi w dzień. Ma turbodrzemki po 30 minut. Dłużej śpi tylko na spacerze (codziennie godzina). Czasem ma takie dni, że potrafi nie spac od 13-18, ale wtedy od 17 jest marudzenie. Za to w nocy śpi przeważnie ładnie od 18/19-7/8 ostatnio także wysypia się w nocy, a w dzień tylko krótka regeneracja.Dziewczyny jak wasze dzieci sypiaja w dzień, mój właśnie skończył 8 tyg, mega zmiana w zachowania.bardzo często płacze, bardzo duży problem z zaśnięciem, jedynie na spacerze. W cy śpi ładnie, ale od 16 do 19 w ogóle nie może zasnąć i mamy czysty kosmos.nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy?Nie obstawiam kolki,bo problemy z zaśnięciem są cały dzień, a przez to jest zmęczony i płacze- delikatnie mówiąc jak zaśnie to potrafi nawet 4h. Jednym słowem jestem wyczerpana...ogólnie śmieje się itp, ale zachowanie zmieniło się o 180 %...jakieś porady,help..
Muszę się zapytać,mała wytrzymuje całą noc bez jedzenie ?Ada ogólnie mało śpi w dzień. Ma turbodrzemki po 30 minut. Dłużej śpi tylko na spacerze (codziennie godzina). Czasem ma takie dni, że potrafi nie spac od 13-18, ale wtedy od 17 jest marudzenie. Za to w nocy śpi przeważnie ładnie od 18/19-7/8 ostatnio także wysypia się w nocy, a w dzień tylko krótka regeneracja.
Mirakulum
Fanka BB :)
Zdrówka życzę pamiętaj by było chłodniej to też lepiej się oddycha malcowiZaopatrywanie na strony w stylu fb mam takie same- sądziłam, że jestem ewenemętem, a tu proszę .
My walczymy z przeziębieniem , ciężka ostatnia noc i dzisiejszy dzień. Ciągle na rączkach bo lepiej się oddycha i nie spływa do gardła. Do tego jeszcze ulewa strasznie i zielone kupy robi. Mam nadzieje ze to sposób organizmu na pozbycie się flegmy. Oby do jutra...
Dziewczyny może się okaże,ze na Śląsku blisko siebie mieszkacie i jakiś spacerek z maluchami zaliczacie . Mi trochę brak koleżanek doskwiera muszę przyznać. Ale zawsze coś za coś .
Polecam katarek. Co prawda ja używałam tylko przy sapce małego dawno temu ale się sprawdził genialnie
Co do koleżanek, Prędzej pozna się nowe na spacerki jak stara wpadnie na kawę . hehe
Mój Nikolas skończył 4miesiace waga7,7 klocus . Gagatek już z Niego dziewczyny. Dziecko już bardzo kontaktowe . Na sam widok twarzy śmieje się szeroko . Na spacerach jak na razie zawsze śpi. W domu tez ma dłuższe i krótsze drzemki . Bywa marudny i jak każdy ma swój dzień wtedy aby być blisko i tulić ale raczej jest bardzo pogodny aby tylko był w centrum zainteresowania. Po prostu już lubi rozmawiać haha. Po przebudzeniu jak teraz potrafi długo leżeć gadając ..oczywiście po cycusiu . Na noc śpi od 21 i z reguły budzi się 2 razy na jedzonko a czasem zdarzy się 3 ale cały czas śpi do 10rano i tak nam pasuje bo rano z tatą zostaje który jest po nocce więc coś się może z nim zdrzemnąć zanim ją wrócę a nie ma mnie 3,5h . wychodzą w zależności od pogody na spacerek więc w sumie jeszcze na spacerku śpi .. więc aktywność zaczyna się po południu.
Czytam was czytam i inne pewnie tez ale od kiedy mamy kontakt na messengera i Facebooka tak ciężko jest nadrobić dziewczyny ktore piszą tam więc same rozumiecie
Jasne, że nie! Mniej więcej co 3 godziny się budzi na jedzonko ale je na śpiocha i dalej w kime. Do 4-5 rano w swoim łóżeczku później z namiMuszę się zapytać,mała wytrzymuje całą noc bez jedzenie ?
Mirakulum
Fanka BB :)
Moje dzieciaczki jak kończyły 8tyg tak te min 6h w nocy ciągiem spały bez jedzenia a i w dzień drzemały ładnie . Waga rosła i tak szybko można powiedzieć.Muszę się zapytać,mała wytrzymuje całą noc bez jedzenie ?
Z Mikołajem jest inaczej bo magiczne 8tyg minęło a on i tak się budził na jedzonko w nocy hahaha no ale grunt że tylko je i śpi dalej więc się można przyzwyczaić a teraz już w ogole lepiej
Mój pierworodny jadł do trzwch lat w nocy a zanim zrozumiał że noc jest od spania dz minęło duzoooo czasu ... malutki ma 12 tyg. Rozumie że w nocy się śpi ale jak z zegarkiem w ręku wstaje co 3 h albo i częściej a od 5-6 już bardziej drzemie już śpi. Ale i tak jest super ... mam nadzieję ze jak wejda kaszki to pospi 5 godzin ciągiem wcześniej jak był młodszy to też już trochę dłużej potrafił przespać a teraz głodomorek się zrobił , ale wazy około 7,5 kg ❤Moje dzieciaczki jak kończyły 8tyg tak te min 6h w nocy ciągiem spały bez jedzenia a i w dzień drzemały ładnie . Waga rosła i tak szybko można powiedzieć.
Z Mikołajem jest inaczej bo magiczne 8tyg minęło a on i tak się budził na jedzonko w nocy hahaha no ale grunt że tylko je i śpi dalej więc się można przyzwyczaić a teraz już w ogole lepiej
reklama
A już się chciałam pytać o złoty środek , co zrobić aby mały nie jadł w nocyJasne, że nie! Mniej więcej co 3 godziny się budzi na jedzonko ale je na śpiocha i dalej w kime. Do 4-5 rano w swoim łóżeczku później z nami