reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A już się chciałam pytać o złoty środek , co zrobić aby mały nie jadł w nocy :p
Mi po prostu same z siebie przestały się wybudzać w nocy na jedzenie ale jak mówię . Ja miałam dzieci klocuszki pędzące z wagą do góry więc mnie to nie martwiło. Kaszkowe
Mój pierworodny jadł do trzwch lat w nocy:oops: a zanim zrozumiał że noc jest od spania dz minęło duzoooo czasu ... malutki ma 12 tyg. Rozumie że w nocy się śpi ale jak z zegarkiem w ręku wstaje co 3 h albo i częściej a od 5-6 już bardziej drzemie już śpi. Ale i tak jest super ... mam nadzieję ze jak wejda kaszki to pospi 5 godzin ciągiem :) wcześniej jak był młodszy to też już trochę dłużej potrafił przespać a teraz głodomorek się zrobił , ale wazy około 7,5 kg ❤
Grunt że śpi po jedzonku a reszta powinna przyjść z czasem . Ja na razie patrząc na swojego to widzę że samo się wszystko zmienia na lepsze .:)

reklama
Dziewczyny stosujecie jakaś suplementację witaminową? Kurczę tak myśle, że chyba muszę zacząć coś lykac, bo zajadam się słodyczami , a tłumacze sobie to niedoborami witamin i minerałów. Przed ciąża słodkości mogły nie istnieć, a teraz to mogłaby być podstawa mojej diety. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie wrócę do wagi. Narazie noe tyje też, ale to pewnie tylko kwesta czasu. W maju mój najstarszy syn ma Komunię, na lipiec planujemy chrzciny i w co ja się ubiorę?

Dziewczyny stosujecie jakaś suplementację witaminową? Kurczę tak myśle, że chyba muszę zacząć coś lykac, bo zajadam się słodyczami , a tłumacze sobie to niedoborami witamin i minerałów. Przed ciąża słodkości mogły nie istnieć, a teraz to mogłaby być podstawa mojej diety. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie wrócę do wagi. Narazie noe tyje też, ale to pewnie tylko kwesta czasu. W maju mój najstarszy syn ma Komunię, na lipiec planujemy chrzciny i w co ja się ubiorę?
Ja w zaleceniach ze szpitala miałam suplementacja witamin z dha, czyli to samo co w ciąży.

Cześć dziewczyny! Sto lat mnie nie było- zupełnie pochłonął mnie wyjazd na narty. Muszę przyznać że udało się super. Codziennie dwie godzinki na stoku dało radę wycisnąć co mi w zupełności wystarczy.
Niestety ostatniego dnia starszy mój załapał pierwszą w swoim życiu jelitówkę. Lekko nie było. Na szczęście mała jest już po pierwszym szczepieniu i się nie zaraziła.

Nie pamiętam oczywiście co chciałam Wam odpisać.

Też jestem ze śląska ale ja z Katowic. Często myślę sobie że super musi być mieszkać w BB- macie tak blisko w góry, zawsze jest gdzie iść na spacer.

Któraś z Was pytała o chusty i nosidła jeszcze. Ja noszę moje dziecie w chuście tkanej Little Frog i jestem zadowolona ale muszę przyznać że nie miałam zbyt dużo do czynienia z innymi więc porównania nie mam.
Jak zacznie siadać to przerzucam się na moją Tulę. Chyba nie zliczę ile godzin nosiliśmy w niej syna. Nawet teraz czasami jeszcze go używamy. Chusty są super ale czas wiązania sprawia że w pewnym momencie to właśnie nosidło zyskuje u mnie przewagę.

Dziewczyny czy na Wasze dzieciaczki ma wpływ pełnia księżyca? Ja przy pełni zawsze bardzo słabo śpie i moje dziecko ma to samo.. Dziś budzi się co chwile i boedaczek płacze co chwile przez sen. Także nie śpimy we dwójke, pewnie odeśpimy jak się już widno zacznie robić

Dziewczyny czy na Wasze dzieciaczki ma wpływ pełnia księżyca? Ja przy pełni zawsze bardzo słabo śpie i moje dziecko ma to samo.. Dziś budzi się co chwile i boedaczek płacze co chwile przez sen. Także nie śpimy we dwójke, pewnie odeśpimy jak się już widno zacznie robić
Nie zauwazylam nic takiego

Również nic takiego nie zaobserwowałam

Z tym że ja nigdy nie byłam i fizjoterapeuty także nie wiem czy np. źle nie noszę. Także myślę że fizjo ma większą wiedzę niż my :) może akurat dla twojego dziecka to nie jest dobre.
Dzisiaj byłam u drugiej fizjo i też powiedziała, że nie powinno się nosić pionowo brzuchem do rodzica. Jest za to dużo innych pozycji - bocznych i plecami do rodzica, które są wskazane i dziecko ma wywiniętą w nich miednicę :)

reklama
Do góry