reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratulacje dla świeżych Mam [emoji16]

@majacyr polecisz jakąś witaminę D? Bo kupiliśmy w ampułkach i ciężko się to Synkowi aplikuje [emoji17]

Dziewczyny jak robicie z karmieniem? Wybudzacie dzieciaczki jak za długo śpią?

Mój Marcel dziś kończy tydzień, jejku jak to szybko zleciało [emoji85][emoji173]️[emoji7]

reklama

@majacyr polecisz jakąś witaminę D? Bo kupiliśmy w ampułkach i ciężko się to Synkowi aplikuje [emoji17]

Mój Marcel dziś kończy tydzień, jejku jak to szybko zleciało [emoji85][emoji173]️[emoji7]
Maja juz kiedyś polecala nam vigantol :-)

Co do karmienia. U nas było okropnie na początku, po karmieniu nie chciała zasnąć później za długo spala i nie mogłam jej wybudzić, czasem chciałam przetrzymać ale mijały 4 godz od rozpoczęcia poprzedniego karmienia a ona dalej spala, wybudzalam na sile ale i tak zasypiała przy cycu.
Teraz się unormowalo nie wiem czy dlatego ze dorosła czy przez to ze dostaje mm. Karmimy się krócej, śpi lepiej i budzi się co 3-4 godz [emoji4]

Ja daje spać, Tobi kończy 2 tygodnie w sobotę. Od początku dawałam spać ile wlezie ale i tak maksymalnie 4h wytrzymał... Spadł z wagi po porodzie niecałe 5%, do wagi urodzeniowej wrócił po 10 dniach od przyjścia na świat [emoji4]
Teraz jesteśmy na etapie wiszenia na mnie cały dzień... W nocy śpi pieknie, budzi się dwa razy i idzie spać. W dzień jest tragedia, ciągnie z tych cyckow po milion razy, co go odloze to krzyk. Nie mam nawet jak iść na spacer bo wiecznie jest to dziecko na mnie. W tym tygodniu to pół biedy bo tata w domu, to on porobi czego ja nie dam rady, ale za tydzień nie będą obiadów jeść, bo ja na pewno ich nie przygotuję [emoji23]

Ja mam juvit d
Na karmienie nie budzę bo sama wtedy śpię [emoji23] w dzień nie śpi mi długo :/ ogólnie chyba ciążę odsypiam bo w nocy śpię jak kamień [emoji23]

reklama

Ja stosuję vigantol krople,bo to lek otc a nie suplement
1 kropla to 500 j.m.
Mati ma w zleceniach dostać 800 jm ale neonatolog kazał dawać 2 krople

Na początku budziłam na karmienie bo to wcześniak i nie miał chęci na jedzenie.
Teraz sam się budzi i upomina

Do góry