reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@majacyr
Śliczny a jak już urósł

A ja spać niemoge jakieś głupie sny miałam na 10.40 wizyta trochę się denerwuje

Leżę i myślę kiedy się urodzi czy matki poslucha

Kciuki za wizytę [emoji106][emoji53]

Naprawde dziewczyny, wszystkim wam ze skurczami, bólami i straszakami przepowiadającymi poród życzę jak najszybszego rozwiązania,.. ile można się tak męczyć [emoji53]

@Koka27
Teraz zaliczył malutki spadek wiec całkiem prawdopodobnie następny pomiar wagi będzie na plus.. tak mi się wydaje.. [emoji5]
A co do twojego szpitala to szkoda słow po prostu [emoji53]

@Paulaaa25
I jak twój śpioszek? Trochę lepiej?
Mój dalej lubi przysypiac na karmieniu wiec cie doskonale rozumiem [emoji28]

@Dita bardzo zmęczona ostatnio, bo o ile mąż Matim się zajmie o tyle w domu tylko śpi bo jest zmęczony.
Nie docenia tego co robię, a sam palcem nie ruszy bo on zmęczony.
Wczoraj np spał całą noc, ja 3 razy po 1,5 lub 2 godziny z godzinną przerwą na odciąganie. W dzień spał ze 3 godziny i po 20ej poszedł spać. Ja o 23:30 a o 1ej wstałam do laktatora.
Proszę go aby mnie w dzień przypilnował, żebym ze 2 razy po godzinie pospała.
To on nie może bo jest zmęczony.
Wczoraj chyba z tego zmęczenia krew mi poszła z nosa.
Sorki, że tak narzekam.
Dziewczyny posprzatały w mieszkaniu,a w zasadzie głównie Daria.
Jacek zabrał moją kartę i jeździł kupował dla młodego 20te body i inne głupoty.
No i odkurzył i zmył podłogę w chałupie.
A jak tam u Ciebie?

@Weronikakrz będzie dobrze.
Trzymam kciuki

Z tym spojeniem to i u mnie jakas katorga boli przy każdym ruchu. Wstanie z lozka to makabra. Zaraz wypije melise i oby dzis sie lepiej spalo. Bo to okropnie meczace juz. Ja tej nicy w igole nie spalam a nad ranem to juz na siedzaco bo takmnie bolalo ze nie moglam sie polozyć.
Tak mamcukrzyce ale ostatnio cos mi sie unormowalo wiec nawet żrem bialy chleb ... O innych glupotach nie wspominajac. Szczegolnie jak z apetytem roznie dzis to poprostu rzygać mi sie chcialo a nie jeść . rzodkiewek bym pojadla a nie mam:(( jutro kupie:)

Podobno ok 2t przed porodem cukier się reguluje, tak mówiła moja diabetolog, ale z 2 strony kazała się nie objadać, bo przez to dziecko rodzi się większe. Współczuję nocy, ale już niedługo urodzisz i będzie ciut lepiej

@Dita bardzo zmęczona ostatnio, bo o ile mąż Matim się zajmie o tyle w domu tylko śpi bo jest zmęczony.
Wczoraj np spał całą noc, ja 3 razy po 1,5 lub 2 godziny z godzinną przerwą na odciąganie. W dzień spał ze 3 godziny i po 20ej poszedł spać. Ja o 23:30 a o 1ej wstałam do laktatora.
Sorki, że tak narzekam.
A jak tam u Ciebie?

Trzymam kciuki
Ile Twój mąż ma lat? Jest egoistą. No ale to większość facetów. Dobrze, że dzieci Ci tak dużo pomagają. A jak było jak oni byli mali? Mąż się bardziej angażował?
Mój mąż pracuje dwie doby pod rząd i trzeciego dnia jak do domu wraca, to często zamiast odpocząć bierze się za jakąś robotę typu obiad, mycie podłóg, sprzątanie garażu. W czwartek wróciłam do domu ze szkoły rodzenia, a on już był w trakcie robienia gołąbków. Nie wiem co będzie po urodzeniu dziecka, ale liczę na jego duże wsparcie. Dwójkę dzieci już wychował (19 i 17 lat), więc ma doświadczenie. Poza tym jest moim prywatnym psychoterapeutą i zawsze potrafi doprowadzić mnie do porządku kiedy zaczynam się użalać nad własnym losem ;)
Ale powiem Ci, że często też jestem na niego zła, że coś ciągle robi, zamiast usiąść na tyłku i się relaksować. Także tak źle i tak niedobrze ;)

@majacyr
Śliczny a jak już urósł

Ja też prawie nic nie spałam, czuje ból w kroczu I mały bardzo dużo i nerwowo sie ruszał w nocy ale już nie mam żadnych skurczy.. Cały dzień wczoraj mnie męczyły i na nic... Chyba bede dzwonić do położnej czy to normalne.

Sorki, że tak narzekam.
A jak tam u Ciebie?

Trzymam kciuki

To mało śpisz [emoji53] wiem, że noworodek i w ogole, no ale to trochę niesprawiedliwe, że jedno z rodziców nie spi prawie wcale, a drugie przesypia całą noc[emoji19] dobrze, że dziewczyny pomagają czy choć jedna.. a maz moze tez jeszcze mógłby bardziej pomoc????

Ja się dobrze czuję, wiec mogę sprzątać, jak znajdę czas[emoji28] wczoraj nie poszłam na spacer z młodym i starszym bo... padał śnieg [emoji85] a pózniej lało cały dzień. Pogoda depresyjna. Jakoś leci choć ja tez muszę sie przyzwyczajać do nowej sytuacji, ze np.nie moge akurat wykapać starszego, bo młodego trzeba nakarmić.. albo cos w tym stylu. Ale i tak już jest lepiej niż w pierwszych dniach, myśle, że będzie coraz lepiej [emoji106]
Co do laktacji to sie nie wypowiem bo to dla mnie droga przez mękę... a mój śpioch mi tego nie ułatwia. Nic, nie narzekam [emoji5][emoji28]

Podobno ok 2t przed porodem cukier się reguluje, tak mówiła moja diabetolog, ale z 2 strony kazała się nie objadać, bo przez to dziecko rodzi się większe. Współczuję nocy, ale już niedługo urodzisz i będzie ciut lepiej

A widzisz [emoji16] ja już od praktycznie początku stwierdzonej cukrzycy mam stabilny cukier [emoji848] fakt, że bardziej się unormował jak wprowadziłam stałe godziny posiłków, po tym to sż myślałam że glukometr mi się zepsuł [emoji23]bo stale podobne wyniki miałam.

reklama
@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.

@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.

@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
Zobacz załącznik 911645Zobacz załącznik 911646
Śliczny synuś, Mati wygląda na coraz większego mężczyznę.
A co do męża, to brak słów. W dzień nastaw budzik i idź spać, resztę olej bo się kobieto wykonczysz. Przez kilka dni brudem nie zarośniesz.
@majacyr
Śliczny a jak już urósł

Z niecierpliwością czekam na informację po wizycie[emoji4][emoji4][emoji4] ja dopiero jutro będę przebadana.

Do góry