Probowalam tylko ze nie da rady, ksiaze spi i koniecSpróbuj budzić, więcej zje więcej g na wadze będzie miał jutro. Odespi w domu
W ogole mierzyla mi teraz cisnienie i stwierdzila, ze z takim to mnie raczej nie wypuszcza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Probowalam tylko ze nie da rady, ksiaze spi i koniecSpróbuj budzić, więcej zje więcej g na wadze będzie miał jutro. Odespi w domu
Ślicznie patrzy na mamę@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.
@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.
@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
Zobacz załącznik 911645Zobacz załącznik 911646
Na ostatniej wizycie wszystko jeszcze było ok, tylko szyjka miękka - więc albo to po prostu tak boli, albo faktycznie coś się dzieje, chociaż ja generalnie nie miałam do dziś problemu z poruszaniem się. U nas do terminu 5 dni, więc i te skurcze mnie martwią, ale nie są regularne i uciążliwe... pewnie nie poczuję, jak się zacznie. Albo wręcz przeciwnie. W sumie sama nie wiem, pierwszy raz będę rodzić, więc sieję w domu panikę.[emoji33]U mnie jeszcze 23 dni chyba niby malo a jednak dużo. Mam kryzys. Już chce być po wszystkim bo czuje sie byle jak. A to masz stwierdzone rozejscie spojenia?
Mi nic nie stwierdzano ale boli jak cholera tydzien temu polecialam do mijej dr zeby szyjke sprawdzila bo sie bałam ze to juz... A tu nic szyjka dluga twarda i zamknieta jutro mam wizytę i ktg
Dziękuję, jakoś leci, mała kolki miała dzisiaj, nie dała rady się załatwić, ale dostała czopka i pomogło.. Marudziła strasznie biedna [emoji17] Jje coraz więcej i sama nawet dawki mleka sobie zwiększyła bo było jej za mało 40ml, teraz 50-60ml jje jak ją najdzie [emoji7] No i waży już 2kg140 [emoji7]@Ewela2805 a jak u Was? Pokarm troszkę się zwiększa?
@majacyr jakie u Was szansę, że jutro wypuszczą Mateuszka?
Ale cudowny! Trzymam kciuki żebyście wyszli już jutro do domku [emoji173]@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.
@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.
@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
Zobacz załącznik 911645Zobacz załącznik 911646
Dzięki Kochana, sily potrzebne az nad to.
Tylko, ze jak Leos spi to za zadne skarby nie podetkne mu cyca, bo nie otworzy nawet buzi
A co do laktacji to keze z laska, co malemu cycka nie dawala, bo nie miala pokarmu a dzisiaj bum zalew dosłownie przyszedł mleka. Dala jesna piers malemu to druga tez kapalo.