reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.

@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.

@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
Zobacz załącznik 911645Zobacz załącznik 911646
Ślicznie patrzy na mamę :)

Z tym spojeniem to i u mnie jakas katorga boli przy każdym ruchu. Wstanie z lozka to makabra. Zaraz wypije melise i oby dzis sie lepiej spalo. Bo to okropnie meczace juz. Ja tej nicy w igole nie spalam a nad ranem to juz na siedzaco bo takmnie bolalo ze nie moglam sie polozyć.
Tak mamcukrzyce ale ostatnio cos mi sie unormowalo wiec nawet żrem bialy chleb ... O innych glupotach nie wspominajac. Szczegolnie jak z apetytem roznie dzis to poprostu rzygać mi sie chcialo a nie jeść . rzodkiewek bym pojadla a nie mam:(( jutro kupie:)

@Balonsbalons ale to aż tak musi boleć? Przez chwilę miałam wrażenie, że pęknie i Jasiek wyleci [emoji44] i tak sobie czytam, że jak będzie te rozejście zbyt duże, to CC i jakieś pasy zakładać trzeba... aż się przeraziłam! Mam nadzieję, że wytrzymam do wtorku i coś doktorek powie... No z leżeniem też mam problem właśnie... [emoji32] a do końca kilka dni...

U mnie jeszcze 23 dni chyba niby malo a jednak dużo. Mam kryzys. Już chce być po wszystkim bo czuje sie byle jak. A to masz stwierdzone rozejscie spojenia?
Mi nic nie stwierdzano ale boli jak cholera tydzien temu polecialam do mijej dr zeby szyjke sprawdzila bo sie bałam ze to juz... A tu nic szyjka dluga twarda i zamknieta jutro mam wizytę i ktg

U mnie jeszcze 23 dni chyba niby malo a jednak dużo. Mam kryzys. Już chce być po wszystkim bo czuje sie byle jak. A to masz stwierdzone rozejscie spojenia?
Mi nic nie stwierdzano ale boli jak cholera tydzien temu polecialam do mijej dr zeby szyjke sprawdzila bo sie bałam ze to juz... A tu nic szyjka dluga twarda i zamknieta jutro mam wizytę i ktg
Na ostatniej wizycie wszystko jeszcze było ok, tylko szyjka miękka - więc albo to po prostu tak boli, albo faktycznie coś się dzieje, chociaż ja generalnie nie miałam do dziś problemu z poruszaniem się. U nas do terminu 5 dni, więc i te skurcze mnie martwią, ale nie są regularne i uciążliwe... pewnie nie poczuję, jak się zacznie. Albo wręcz przeciwnie. W sumie sama nie wiem, pierwszy raz będę rodzić, więc sieję w domu panikę.[emoji33]

@Ewela2805 a jak u Was? Pokarm troszkę się zwiększa?
@majacyr jakie u Was szansę, że jutro wypuszczą Mateuszka?
Dziękuję, jakoś leci, mała kolki miała dzisiaj, nie dała rady się załatwić, ale dostała czopka i pomogło.. Marudziła strasznie biedna [emoji17] Jje coraz więcej i sama nawet dawki mleka sobie zwiększyła bo było jej za mało 40ml, teraz 50-60ml jje jak ją najdzie [emoji7] No i waży już 2kg140 [emoji7]
U mnie lepiej troche leci, co 3 godziny z 52-55 wydoje, mam nadzieję że będzie tego więcej jeszcze... bo nie nadążam :(
Mam nadzieje ze nas niedługo wypuszczą do domku, jutro wszystko będę wiedziała jak pediatra rano przyjdzie [emoji120]
@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.

@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.

@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
Zobacz załącznik 911645Zobacz załącznik 911646
Ale cudowny! Trzymam kciuki żebyście wyszli już jutro do domku [emoji173]

reklama
Dzięki Kochana, sily potrzebne az nad to.

Tylko, ze jak Leos spi to za zadne skarby nie podetkne mu cyca, bo nie otworzy nawet buzi ;)
A co do laktacji to keze z laska, co malemu cycka nie dawala, bo nie miala pokarmu a dzisiaj bum zalew dosłownie przyszedł mleka. Dala jesna piers malemu to druga tez kapalo.

dzieci tracą do 3.doby i mały powinien chyba być wazony w PN. rano??. podobniez do 10% masy ciała może stracić .. a dopiero po tym 3 dniu powinien zacząć przybierać ..i na 8 dobę niby powinien wrócić do masy urodzeniowej . co prawda w.3 dobie mój młody stracił ok 6% (180g na jego 3380) a w ciągu następnych 7dni przybrał 380g ..
także twój malec mieści się w granicy

trzeba patrzeć też właśnie ile pieluszek schodzi .. jak moczy.jak kupka

@Ewela2805 o jej kolkę?? mam nadzieję że jednak więcej jej się to już nie przytrafi biedactwo:(:(:(

Ostatnia edycja:
Do góry