reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ile spadł?
Masz już takie żółte mleko czy przezroczystą siarę? Moja koleżanka siedziała prawie całą noc z córka przy piersi, żeby wyjść do domu i się udało. Co ile teraz karmisz? Duzo siusia?
Rano mial 3860 teraz 3830. Jak on possie i przycisne to leci bialawe. W ogóle to mu sie sporo też ulewa. Mali siusia ale pytalam o to to niby ok jest. Ja bym mogla siedziec ale na tym lozku wymieka wszystko. Barki kręgosłup itd karmie na żądanie.

reklama
Ile spadł?
Masz już takie żółte mleko czy przezroczystą siarę? Moja koleżanka siedziała prawie całą noc z córka przy piersi, żeby wyjść do domu i się udało. Co ile teraz karmisz? Duzo siusia?
U mojego Antosia pielęgniarka lekko zawyżyła wagę, zebyśmy mogli wyjść, bo już tydzień mijał jak byliśmy w szpitalu (zoltaczka)

@MangoWawa ten szpital to jakaś porażka! Nie sądziłam, że takie rzeczy się dzieją. Człowiek oczekuję wsparcia, pomocy, zrozumienia. A co dostaje??? Jedno wielkie *****. Nie dziwię się, że po takich atrakcjach kobiety nie decydują się na kolejne dziecko. Przykre

Zgadzam się, szkoda, że takie szpitale jeszcze są w Polsce :(

Ja tu chyba oszaleje. Od 12 prosilam się o przeciwbólowe. Przyniosla mi o 16 po upomnieniu i dala tabletke bo juz jem a wenflon mi wyjela. Chodzil obchod wieczorny i zglosilam bol glowy to mi dali ketonal i kroplowki w zaleceniu. Przyszla jak karmilam malego, zalozyla mi wwnflon i kroplowke z nim na reku i przy piersi. I tak sobie teraz siedze juz z godz unieruchomiona, plecy mi chcą odpasc, bo siedzę po turecku na lozku. A tu przyniosla mi jeszcze jedna butle kroplowki. Ciekawe do ktorej bede tak siedziec.
A jak mierzyly mi cisnienie to mnie zlapala jak wyszlam spod prysznica a potem zdziwione ze cisnienie mam wysokie.
Lekarz to sie smial z tego, ze mi tak zmierzyla.
Boże Święty, co to się dzieje na tym świecie, aż przykro takie rzeczy czytać... Naprawdę, nie załamuj się kochana, najważniejsze że masz małego już przy sobie, to tylko zły epizod, niedługo Was wypuszczą do domku i wszystko powoli wróci do normy, masakra naprawdę.... Co za szpital... Najgorzej że nic zrobić nie możesz bo jak, no szok. Trzymam kciuki, i wysyłam dużo siły !!!! Jak idą na taki zawód to powinny go wykonywać z pasją a nie! łopatą obić je!!! Karma wróci. Co to się kuzwa dzieje..

Rano mial 3860 teraz 3830. Jak on possie i przycisne to leci bialawe. W ogóle to mu sie sporo też ulewa. Mali siusia ale pytalam o to to niby ok jest. Ja bym mogla siedziec ale na tym lozku wymieka wszystko. Barki kręgosłup itd karmie na żądanie.
To dobrze, laktacje się rozkręca, a mały jeszcze mieści się w 10%.
Ja bym do jutra pokarmiła częściej i przed samym obchodem jeszcze trochę dała.

Boże Święty, co to się dzieje na tym świecie, aż przykro takie rzeczy czytać... Naprawdę, nie załamuj się kochana, najważniejsze że masz małego już przy sobie, to tylko zły epizod, niedługo Was wypuszczą do domku i wszystko powoli wróci do normy, masakra naprawdę.... Co za szpital... Najgorzej że nic zrobić nie możesz bo jak, no szok. Trzymam kciuki, i wysyłam dużo siły !!!! Jak idą na taki zawód to powinny go wykonywać z pasją a nie! łopatą obić je!!! Karma wróci. Co to się kuzwa dzieje..
Dzięki Kochana, sily potrzebne az nad to.
To dobrze, laktacje się rozkręca, a mały jeszcze mieści się w 10%.
Ja bym do jutra pokarmiła częściej i przed samym obchodem jeszcze trochę dała.
Tylko, ze jak Leos spi to za zadne skarby nie podetkne mu cyca, bo nie otworzy nawet buzi ;)
A co do laktacji to keze z laska, co malemu cycka nie dawala, bo nie miala pokarmu a dzisiaj bum zalew dosłownie przyszedł mleka. Dala jesna piers malemu to druga tez kapalo.

Dzięki Kochana, sily potrzebne az nad to.

Tylko, ze jak Leos spi to za zadne skarby nie podetkne mu cyca, bo nie otworzy nawet buzi ;)
A co do laktacji to keze z laska, co malemu cycka nie dawala, bo nie miala pokarmu a dzisiaj bum zalew dosłownie przyszedł mleka. Dala jesna piers malemu to druga tez kapalo.

Spróbuj budzić, więcej zje więcej g na wadze będzie miał jutro. Odespi w domu :)

reklama
@Szara20 to ja bym z mc na 2ke w wc czekała, żeby nie przeć, bo u mnie to ciągle tendencja zapierająca mimo błonnika, śliwek, maślanki itd.

@Anka_x u nas dają do co drugiej dawki mleka specjalną odżywkę na przyrost masy.

@Mama Zuzi i Antosia nic nie wiem, bo dziś lekarz dyżurny.
Jutro będzie dr Sławomir, który małego prowadzi.
Za to była miła Pani co do wcześniaków gada i puszcza im muzykę relaksacyjną.
Pokazała mi jak brzucha Matiemu masować, bo niczym nie psikaja mu i jeszcze pępek nie odpadł.
No i udało mi się go do piersi przystawić i nawet ssał 20 minut z przerwami tzn jak mu naciskałam, żeby mleko leciało to ssał.
A tak to trzymał w buzi, ale i przytulał się i sobie zasnął.
Na wadze kilka gramów więcej, ale to znaczy, że coś wyssał z piersi.
Potem jeszcze jak się obudził z butelki 35ml dojadł.
Nowe foty Matika z dzisiaj
20181028_112439.jpg
20181028_115536.jpg

Załączniki

• 20181028_112439.jpg
    20181028_112439.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 518
  • 20181028_115536.jpg
    20181028_115536.jpg
    59,5 KB · Wyświetleń: 519
Do góry