reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

anitowa Dzieki za rade, na pewno wyprobuje ten ocet. Akurat moja siostra robi domowej roboty ocet jablkowy. W poniedzialek ma byc juz gotowy. Zgaga pali mnie zwlaszcza wieczorami. Pomaga mi cieple mleko ale na krotka chwile. Moja mama wierzy w rozne zabobony. Mowi, za jak ciezarna ma zgage to znaczy, ze dziecku rosna wlosy. Hahahaha ciekawe...... czy bedzie miala wlosy czy urodzi sie lysa:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
anitowa Dzieki za rade, na pewno wyprobuje ten ocet. Akurat moja siostra robi domowej roboty ocet jablkowy. W poniedzialek ma byc juz gotowy. Zgaga pali mnie zwlaszcza wieczorami. Pomaga mi cieple mleko ale na krotka chwile. Moja mama wierzy w rozne zabobony. Mowi, za jak ciezarna ma zgage to znaczy, ze dziecku rosna wlosy. Hahahaha ciekawe...... czy bedzie miala wlosy czy urodzi sie lysa:laugh2::laugh2::laugh2:
hmmm mojej bratowej siostra miała zgagę jak cholera, a córeczka łysa się urodziła :)Nie ma reguły ...

Bo jestem po ooeracji. To ich odpowiedź :/

Niech mąż coś Ci przyniesie i zjedz. Kurde przecież nawet leków przeciwbólowych nie powinno się na pusty żołądek, bo za chwilę będzie brzuch jeszcze od leków bolał. Jak masz dochodzić do siebie i rozkręcić laktacje jak Cię głodzą. Gdzie ten szpital co leżysz?

Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratulacje podwójnego szczęścia [emoji4] [emoji4]

@Igorowelove jak nie urodzisz w terminie to kiedy do szpitala masz się zgłosić? Jak patrze na Twój suwaczek, aż uwierzyć nie mogę, że tylko zostały Ci 3 dni. Normalnie szok jak ten czas popędził do przodu.
@Weronikakrz jak u Ciebie?
Nakarmiłam rodzinę, męża wygoniłam spać i leże z lapkiem na kolanach. Mąż powiedział, że dziś nie będę rodziła :) Macie takie dziwne uczucie w pachwinach jakby prąd przechodził-ależ to jest dziwaczne i mało przyjemne.

@FiLi88 co u Ciebie?
W dzień terminu idę do gina, da mi skierowanie na tydzień po terminie, czyli 5 listopada i pewnie będzie jeszcze kazał zrobić ktg w czwartek/piątek. Niestety nie wiem jak to w szpitalu potem będzie wyglądało, bo przy pierwszym porodzie miałam skierowanie na poniedziałek a urodzilam w niedzielę. Mam nadzieję, że i tym razem skierowanie nie będzie mi potrzebne i samo się zacznie [emoji120]
Kochana, jak by zabobon ze zgaga był prawda to moje dziecko się z włosami do pasa urodzi [emoji23]

A wogole uwierzycie ze mi jeszcze jedno dziecko fiknęło i jest głowa do góry teraz ? Podejrzewam ze to były te 4 dni bólu zebra w zeszłym tygodniu. Jak ona to zrobiła w takiej ciasnocie i Na takim etapie to nie wiem. W sumie wiem, kosztem łez i bólu matki :)
Możliwe, pewnie przez te 4 dni po kawałku się przemieszczała
Witam, współczuję przejść z mamą. Współczuję też Koka27 że tak trafiła.

Mojej mamie przesunięto operację na serce, miała czekać jeszcze dwa tygodnie, nie doczekała, minęło 5 lat, stąd w ogóle mogę o tym pisać. Jak pisałam o znieczulicy, to mnie tu dziewczyny zbanowały, że straszę itd. ale niestety są takie przypadki.

A porodu boimy się o tyle bardziej, że przecież nie martwimy się tylko o siebie, ale tego naszego małego fasolka, który ma przyjść na świat. Według mnie dziewczyny musimy zmobilizować naszych partnerów, żeby w miarę możliwości byli przy nas i pytali cały czas personelu co i jak. Ważne żeby nie siedzieć po cichu tylko walczyć o swoje.

Jasne, bardzo mi przykro z powodu mamy. Ja tylko pisałam o swoich doświadczeniach i znajomych, które rodziły w czasie gdy ja rodziłam syna. Nie było takich sytuacji i ja podczas kilku hospitalizacji nie spotkałam się z takim postępowaniem pielęgniarek czy położnych. Szkoda, że takie okropne baby tez pracują w szpitalach i minęły się z powołaniem:/

reklama
@Igorowelove jak nie urodzisz w terminie to kiedy do szpitala masz się zgłosić? Jak patrze na Twój suwaczek, aż uwierzyć nie mogę, że tylko zostały Ci 3 dni. Normalnie szok jak ten czas popędził do przodu.
@Weronikakrz jak u Ciebie?
Nakarmiłam rodzinę, męża wygoniłam spać i leże z lapkiem na kolanach. Mąż powiedział, że dziś nie będę rodziła :) Macie takie dziwne uczucie w pachwinach jakby prąd przechodził-ależ to jest dziwaczne i mało przyjemne.

@FiLi88 co u Ciebie?
A biegunkę mam mała ciśnie na dół strasznie się rozpycha kręgosłup boli do dupy poprostu

Do góry