Za wiele nie ssal. Nie pomogly, polozyly go i poszly.Ssał? Polozne pomogly go przystawić? Szkoda, że sala zajęta, może jeszcze ktoś zwolni dziś dla Was.
reklama
Koka27 to niezle rozbieżności w tej wadze!! Najważniejsze, ze jest zdrowy a nie mogą dać Ci morfiny? U nas w szpitalu dają, pamietam ze po 1 cc miałam ketonal i nic nie dawał...ból na maksa...współczuje... dość szybko pozwolili Ci wstać, ale to chyba dobrze, szybciej będziesz mogła być z Leosiem.
Ewela2805
Fanka BB :)
Nie da rady poprostu ssać, mleko samo wypływa (do wczoraj) a ona go pić nie chce tylko się cieszy i nie chce z piersi jeść, nie ma siły ssać. Karmię z butelki. A od dzisiaj patrzę 20ml co 3 godziny i to nie pewne...... Nie wiem co się dzieje, teraz próbuje metodą 753, nie jestem pewna czy to pomoże.. już doszłam do etapu 1ej piersi 5 minut a wyleciało może z 3ml..........Nie ssie mleka, tylko wypluwa?
Odciagasz tak, że najpierw jedną 7min, potem 2, potem znów 1 5min i 2? A potem jeszcze po 3 min obie. To najlepiej działa bo w czasie kiedy dociagasz 2 to ta 1 napełnia się mlekiem.
MangoWawa
Koka27 to niezle rozbieżności w tej wadze!! Najważniejsze, ze jest zdrowy a nie mogą dać Ci morfiny? U nas w szpitalu dają, pamietam ze po 1 cc miałam ketonal i nic nie dawał...ból na maksa...współczuje... dość szybko pozwolili Ci wstać, ale to chyba dobrze, szybciej będziesz mogła być z Leosiem.
Ja też dostałam morfine 1 albo 2 razy, potem paracetamol i nie było źle.
Pozwolil anestezjolog ale poki co nikt nie byl u mnie. A mnie tsk napiernicza, ze wyje. Po 1 cc tak mnie nie bolałoKoka27 to niezle rozbieżności w tej wadze!! Najważniejsze, ze jest zdrowy a nie mogą dać Ci morfiny? U nas w szpitalu dają, pamietam ze po 1 cc miałam ketonal i nic nie dawał...ból na maksa...współczuje... dość szybko pozwolili Ci wstać, ale to chyba dobrze, szybciej będziesz mogła być z Leosiem.
MangoWawa
Nie da rady poprostu ssać, mleko samo wypływa (do wczoraj) a ona go pić nie chce tylko się cieszy i nie chce z piersi jeść, nie ma siły ssać. Karmię z butelki. A od dzisiaj patrzę 20ml co 3 godziny i to nie pewne...... Nie wiem co się dzieje, teraz próbuje metodą 753, nie jestem pewna czy to pomoże.. już doszłam do etapu 1ej piersi 5 minut a wyleciało może z 3ml..........
Kurczę nie powinno tak być, może coś nie tak z laktatorem, masz swój?
Jak jest głodna to powinna ssać, może za szybko wypływa. Spróbuj trochę odciągnąć przed karmienie. To mleko co 2 piersi wypływa podczas karmienia/odciągania możesz łapać do butelki lub takiej muszli.
To mleko co wypływa podczas karmienia z 2 piersi możesz
FiLi88
Jestesmy juz w domeczku. Wizyta w szpitalu na usg ok. Dosc dlugo trwalo badanie, bo mlody w ciagu 3 tygodni 600 gram przybral. Dzis pokazalo 3600, czyli dokladnie tyle ile starszy mial na tym etapie, bo wlasnie w 39 tc go urodzilam. Takze teraz to juz musze sie wziac i urodzic, bo za chwile dojdzie do 4 kg w tym tempie i bedzie ciezkawo
Ewela2805
Powiedziała pielegniarka ze to przez to że odciagalam co 5 godzin a teraz co 3 i się mleko nie nadąża produkować i że to wróci za dwa dni choć wątpię..... Szok. Nie, ja muszę odciągać jej mleko i będę karmiła przez butelkę. Mała jest wczesniakiem i jest jej za ciężko ssać z piersi.takze odciągam ale kuzwa nie leci....Kurczę nie powinno tak być, może coś nie tak z laktatorem, masz swój?
Jak jest głodna to powinna ssać, może za szybko wypływa. Spróbuj trochę odciągnąć przed karmienie. To mleko co 2 piersi wypływa podczas karmienia/odciągania możesz łapać do butelki lub takiej muszli.
To mleko co wypływa podczas karmienia z 2 piersi możesz
MangoWawa
Pozwolil anestezjolog ale poki co nikt nie byl u mnie. A mnie tsk napiernicza, ze wyje. Po 1 cc tak mnie nie bolało
Wspolczuje, może wezwij położna, zapytaj o zastrzyk czy dożylny przeciwbólowe i o wstawianie. Zapytaj też o pionizacja czy już mogą pomóc usiąść.
reklama
MangoWawa
Powiedziała pielegniarka ze to przez to że odciagalam co 5 godzin a teraz co 3 i się mleko nie nadąża produkować i że to wróci za dwa dni choć wątpię..... Szok. Nie, ja muszę odciągać jej mleko i będę karmiła przez butelkę. Mała jest wczesniakiem i jest jej za ciężko ssać z piersi.takze odciągam ale kuzwa nie leci....
Nie denerwuj się, bo to też nie pomaga. To dawaj jej po te 20ml + to co samo wypływa. Próbuj odciagać. Chyba na początku ok 30ml powinna zjadać. Po ile ona zjada podczas jednego karmienia?