reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Ewela2805 mysle, ze polozna ma racje. Poniewaz wczesniej sciagalas z duzymi przerwami i laktacja sie nie rozkrecila na tyle, zeby teraz co 3h wystarczalo, ale jesli wyluzujesz, bedziesz jadla i pila no i regularnie co 3 h pracowala laktatorem, nawet jesli nic nie bedzie kapalo, to mleczko poplynie. A jesli nie i przejdziecie w rezultacie na mm, to swiat sie tez nie skonczy. Pamietaj, ze stres potrafi zabrac wszystko, a tego nie potrzebujesz. Bierz sobie mala na kolana jak sciagasz, patrz na nia, dotykaj, wachaj, taka stymulacja tez pomaga. I spokojnie, bedzie dobrze :)

@Koka27 trzymaj sie kochana. Moze faktycznie morfina Cie poratuja??

Bidula wiem co czujesz ja też jak słoń tylko że u mnie do terminu zostało 18 dni wiem że miałam wczesną owulacje tak w 9 dniu cyklu także mam nadzieję że napozniej do 6 listopada się urodzi
Mi zostało 17 dni do terminu, a owulacje miałam 10dnia cyklu, więc też liczę na szybsze wyklucie :D i tak samo czuje się jak wieloryb...
@Igorowelove Ja też dzisiaj latam co chwilę do toalety... do tego bolą mnie pachwiny, tzn czuję tak ucisk, ledwo chodze, więc większość czasu leżę :/ a od tego leżenia znowu boli mnie dół pleców. I tak w kółko coś ;)

@koka trzymam kciuki za pionizację, choć nie napiszę jak ją wspominam.

Mnie pionizowali po 12 godzinach a i tak jak na karuzeli.
Jeżeli chodzi o p/bólowe to choć mi łaskę robili to dostałam i ketonal i pyralgine.

@mazy ja miałam próby podwyższone i miałam robiony poziom kwasów, ale kwasy były ok i gin mi kazał łykać essentiale forte.

@Fili jak po badaniu?
Jak dzidziuś? Jak Ty się czujesz?

@Ewela2805 co tam u Ciebie?
Jak Majeczka? Ile waży?
Ma apetyt?
Już doczytałam.
Kochana a zobacz ja synka 2 razy w sumie przystawiałam, bo nie miałam innego wyjścia i cały czas na laktatorze jadę.
Postaraj się wyluzować, na mnie dobrze działa fe mal tiker 2 razy dziennie.
A na początku piłam 3 razy dziennie Lactosan.
Ważne, że wyjdziecie a w domu nauczysz małą ssać z piersi.
Kochana jak z góry się nastawiasz, że nic z tego nie wyjdzie to jak mleko ma lecieć?
Nawet jak będziesz dawać mm to małej nic złego się nie stanie, a Ty jesteś super mamą.
Spróbuj wyluzować z tym odciaganiem.

U mnie stabilnie.
Mateusz dziś waży 2140g i doktor Sławomir chciałby nas wypuścić po niedzieli ze względu na szalejące wirusy.
Dziś mu pobrali krew, aby skontrolować przed wyjściem.

@anitowa może przy tych 4kg dzieciaczkach Twój 2300 wydaje się malutki.
Ale uwierz mi, że mój synek miał 1740g przy urodzeniu i teraz jak waży 2140g to już duża różnica jest.
Marzę o tym, aby mój ważył 2300.

Nie da rady poprostu ssać, mleko samo wypływa (do wczoraj) a ona go pić nie chce tylko się cieszy i nie chce z piersi jeść, nie ma siły ssać. Karmię z butelki. A od dzisiaj patrzę 20ml co 3 godziny i to nie pewne...... Nie wiem co się dzieje, teraz próbuje metodą 753, nie jestem pewna czy to pomoże.. już doszłam do etapu 1ej piersi 5 minut a wyleciało może z 3ml..........

wychodziłoby na to że mała lepiej stymuluje piersi niż laktator mimo że nie ssie jak powinna skoro wtedy mleko na nią leci.. jak z tego linku co ktoś wkleił na temat karmienia piersią i jak samo muskanie wargami przez dziecko działa na 'produkcje' ..owe bodzce

laktator powinien pracować nawet jeśli nic nie leci przez te.20min i dłużej tak myślę

a masz możliwość mimo wszystko ja przystawiać nawet jak się marnuje ( w końcu może by zalapala jak chwycić pierś ale może się to wiązać właśnie z ostrą walka) skoro samym laktatorem tak mało ściągasz ...
albo przystawiać ..poprobowac te 15 min i po tym brać laktator ... ?
i skoro wcześniej sciagalas co 5h to potrzebujesz te 1 2 3 dni na przestawienie się do większej produkcji ...coś koło tego

@koka naprawdę tak boli że a wyjesz???
nie masz przycisku by wezwać kogoś????
kurde no .same powinny Zaglądać! jeśli nie ma tej opcji na wezwanie pomocy!!!!
mam nadzieję że wszystko jest ok !

Powiedziała pielegniarka ze to przez to że odciagalam co 5 godzin a teraz co 3 i się mleko nie nadąża produkować i że to wróci za dwa dni choć wątpię..... Szok. Nie, ja muszę odciągać jej mleko i będę karmiła przez butelkę. Mała jest wczesniakiem i jest jej za ciężko ssać z piersi.takze odciągam ale kuzwa nie leci....
Przetrwaj i daj piersiom czas.
Powoli będzie coraz więcej mleka.
U mnie tak było i u Ciebie będzie.

Mała jje 40 ml co 3 godziny, czyli 40 ml 8 razy dziennie ....

Zgadzam się z @FiLi88, nie poddawaj się i nie denerwuj. Odciagaj tym systemem i zobaczysz że z odciągania do odciągania będzie dorsz więcej mleka.
Postaraj się odpocząć, wejdź pod prysznic, zjedz coś pysznego. Może awokado albo to na co masz ochotę. Pij dużo wody i w domku nie będziesz wiedziała co robić z mlekiem tyle go będzie. Przystawiaj tez mała w koncu złapie, to dla niej nowość po pełnym brzuszku przez sondę.

Zgadzam się z @FiLi88, nie poddawaj się i nie denerwuj. Odciagaj tym systemem i zobaczysz że z odciągania do odciągania będzie dorsz więcej mleka.
Postaraj się odpocząć, wejdź pod prysznic, zjedz coś pysznego. Może awokado albo to na co masz ochotę. Pij dużo wody i w domku nie będziesz wiedziała co robić z mlekiem tyle go będzie.
popieram
organizm potrzebuje czasu na przestawienie sie

reklama
@koka trzymam kciuki za pionizację, choć nie napiszę jak ją wspominam.

Mnie pionizowali po 12 godzinach a i tak jak na karuzeli.
Jeżeli chodzi o p/bólowe to choć mi łaskę robili to dostałam i ketonal i pyralgine.

@mazy ja miałam próby podwyższone i miałam robiony poziom kwasów, ale kwasy były ok i gin mi kazał łykać essentiale forte.

@Fili jak po badaniu?
Jak dzidziuś? Jak Ty się czujesz?

@Ewela2805 co tam u Ciebie?
Jak Majeczka? Ile waży?
Ma apetyt?
Już doczytałam.
Kochana a zobacz ja synka 2 razy w sumie przystawiałam, bo nie miałam innego wyjścia i cały czas na laktatorze jadę.
Postaraj się wyluzować, na mnie dobrze działa fe mal tiker 2 razy dziennie.
A na początku piłam 3 razy dziennie Lactosan.
Ważne, że wyjdziecie a w domu nauczysz małą ssać z piersi.
Kochana jak z góry się nastawiasz, że nic z tego nie wyjdzie to jak mleko ma lecieć?
Nawet jak będziesz dawać mm to małej nic złego się nie stanie, a Ty jesteś super mamą.
Spróbuj wyluzować z tym odciaganiem.

U mnie stabilnie.
Mateusz dziś waży 2140g i doktor Sławomir chciałby nas wypuścić po niedzieli ze względu na szalejące wirusy.
Dziś mu pobrali krew, aby skontrolować przed wyjściem.

@anitowa może przy tych 4kg dzieciaczkach Twój 2300 wydaje się malutki.
Ale uwierz mi, że mój synek miał 1740g przy urodzeniu i teraz jak waży 2140g to już duża różnica jest.
Marzę o tym, aby mój ważył 2300.
Mała waży 2kg105, i ma 46cm
W poniedziałek jak będzie dalej jadła z butelki to nas wypiszą tylko czy do tego czasu laktacja mi się rozkręci i czy będę miała co jej daj jeść...
Słyszałam właśnie o tym Femaltikerze, problem w tym że u nas go nie ma.....
wychodziłoby na to że mała lepiej stymuluje piersi niż laktator mimo że nie ssie jak powinna skoro wtedy mleko na nią leci.. jak z tego linku co ktoś wkleił na temat karmienia piersią i jak samo muskanie wargami przez dziecko działa na 'produkcje' ..owe bodzce

laktator powinien pracować nawet jeśli nic nie leci przez te.20min i dłużej tak myślę

a masz możliwość mimo wszystko ja przystawiać nawet jak się marnuje ( w końcu może by zalapala jak chwycić pierś ale może się to wiązać właśnie z ostrą walka) skoro samym laktatorem tak mało ściągasz ...
albo przystawiać ..poprobowac te 15 min i po tym brać laktator ... ?
i skoro wcześniej sciagalas co 5h to potrzebujesz te 1 2 3 dni na przestawienie się do większej produkcji ...coś koło tego

@koka naprawdę tak boli że a wyjesz???
nie masz przycisku by wezwać kogoś????
kurde no .same powinny Zaglądać! jeśli nie ma tej opcji na wezwanie pomocy!!!!
mam nadzieję że wszystko jest ok !
Będę starała ją się ponownie do piersi przystawiać w domu już.. Jak narazie chce z tąd wyjść już z małą do domku..
Mam nadzieje ze mleko mi powróci abym miała dla Maji jedzonko... Bardzo mnie to martwi, zaczęłam stymulować tą metodą 753 mam nadzieję że pomoże.. Modlę się, mam nadzieję że to też pomoże..

Do góry