reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Koka27 to niezle rozbieżności w tej wadze!! Najważniejsze, ze jest zdrowy :) a nie mogą dać Ci morfiny? U nas w szpitalu dają, pamietam ze po 1 cc miałam ketonal i nic nie dawał...ból na maksa...współczuje... dość szybko pozwolili Ci wstać, ale to chyba dobrze, szybciej będziesz mogła być z Leosiem.

Nie ssie mleka, tylko wypluwa?
Odciagasz tak, że najpierw jedną 7min, potem 2, potem znów 1 5min i 2? A potem jeszcze po 3 min obie. To najlepiej działa bo w czasie kiedy dociagasz 2 to ta 1 napełnia się mlekiem.
Nie da rady poprostu ssać, mleko samo wypływa (do wczoraj) a ona go pić nie chce tylko się cieszy i nie chce z piersi jeść, nie ma siły ssać. Karmię z butelki. A od dzisiaj patrzę 20ml co 3 godziny i to nie pewne...... Nie wiem co się dzieje, teraz próbuje metodą 753, nie jestem pewna czy to pomoże.. już doszłam do etapu 1ej piersi 5 minut a wyleciało może z 3ml..........

Koka27 to niezle rozbieżności w tej wadze!! Najważniejsze, ze jest zdrowy :) a nie mogą dać Ci morfiny? U nas w szpitalu dają, pamietam ze po 1 cc miałam ketonal i nic nie dawał...ból na maksa...współczuje... dość szybko pozwolili Ci wstać, ale to chyba dobrze, szybciej będziesz mogła być z Leosiem.

Ja też dostałam morfine 1 albo 2 razy, potem paracetamol i nie było źle.

Pozwolil anestezjolog ale poki co nikt nie byl u mnie. A mnie tsk napiernicza, ze wyje. Po 1 cc tak mnie nie bolało

Nie da rady poprostu ssać, mleko samo wypływa (do wczoraj) a ona go pić nie chce tylko się cieszy i nie chce z piersi jeść, nie ma siły ssać. Karmię z butelki. A od dzisiaj patrzę 20ml co 3 godziny i to nie pewne...... Nie wiem co się dzieje, teraz próbuje metodą 753, nie jestem pewna czy to pomoże.. już doszłam do etapu 1ej piersi 5 minut a wyleciało może z 3ml..........

Kurczę nie powinno tak być, może coś nie tak z laktatorem, masz swój?
Jak jest głodna to powinna ssać, może za szybko wypływa. Spróbuj trochę odciągnąć przed karmienie. To mleko co 2 piersi wypływa podczas karmienia/odciągania możesz łapać do butelki lub takiej muszli.
To mleko co wypływa podczas karmienia z 2 piersi możesz

Jestesmy juz w domeczku. Wizyta w szpitalu na usg ok. Dosc dlugo trwalo badanie, bo mlody w ciagu 3 tygodni 600 gram przybral. Dzis pokazalo 3600, czyli dokladnie tyle ile starszy mial na tym etapie, bo wlasnie w 39 tc go urodzilam. Takze teraz to juz musze sie wziac i urodzic, bo za chwile dojdzie do 4 kg w tym tempie i bedzie ciezkawo ;)

Kurczę nie powinno tak być, może coś nie tak z laktatorem, masz swój?
Jak jest głodna to powinna ssać, może za szybko wypływa. Spróbuj trochę odciągnąć przed karmienie. To mleko co 2 piersi wypływa podczas karmienia/odciągania możesz łapać do butelki lub takiej muszli.
To mleko co wypływa podczas karmienia z 2 piersi możesz
Powiedziała pielegniarka ze to przez to że odciagalam co 5 godzin a teraz co 3 i się mleko nie nadąża produkować i że to wróci za dwa dni choć wątpię..... Szok. Nie, ja muszę odciągać jej mleko i będę karmiła przez butelkę. Mała jest wczesniakiem i jest jej za ciężko ssać z piersi.takze odciągam ale kuzwa nie leci....

reklama
Powiedziała pielegniarka ze to przez to że odciagalam co 5 godzin a teraz co 3 i się mleko nie nadąża produkować i że to wróci za dwa dni choć wątpię..... Szok. Nie, ja muszę odciągać jej mleko i będę karmiła przez butelkę. Mała jest wczesniakiem i jest jej za ciężko ssać z piersi.takze odciągam ale kuzwa nie leci....

Nie denerwuj się, bo to też nie pomaga. To dawaj jej po te 20ml + to co samo wypływa. Próbuj odciagać. Chyba na początku ok 30ml powinna zjadać. Po ile ona zjada podczas jednego karmienia?

Do góry