reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie zniknie, odciagaj metoda 7 5 3. Próbuj przystawiać i po każdym karmieniu odciagaj. Na pewno to, ze się denerwujesz o pokarm, dobrze nie wplywa na laktacje. Postaraj się nie denerwować, mala ladnie je z butelki, wiec jesteście na ostatniej prostej do wyjścia do domu, jeszcze tylko weekend.
Pijesz wodę, jesz regularnie?
Staram sie, przystawiać nie mogę bo ja ją przystawialam i mi z 30-40ml mleka wylatuje na raz z piersi.... A ona nic nie jje.. I się marnuje.. Teraz już nie przystawiam a nie wiem co się dzieje dalej 20ml odciągam z dwuch.. Temu się martwię.. Zaraz wyjście do domu a tu pokarmu brak...

reklama
Staram sie, przystawiać nie mogę bo ja ją przystawialam i mi z 30-40ml mleka wylatuje na raz z piersi.... A ona nic nie jje.. I się marnuje.. Teraz już nie przystawiam a nie wiem co się dzieje dalej 20ml odciągam z dwuch.. Temu się martwię.. Zaraz wyjście do domu a tu pokarmu brak...

Jak to się marnuje 30-40ml? Jaki nasz laktator i jak odciagasz?

Zaliczyłam z młodym spacer. Dziewczyny, myślałam że nie dojdę do domu [emoji85] Tak mnie zaczęło krocze boleć, że szok [emoji85] Po drodze mijałam karetkę i chciałam wsiąść [emoji23] Pęcherz też wypelniony aż po brzegi [emoji23] to chyba ostatni spacer przed porodem, moje dziecko musi mi wybaczyć, ale nie daje rady [emoji85] Teraz leze, brzuch boli od góry do dołu, ale nie są to skurcze tylko ciągły ból ;p

Zaliczyłam z młodym spacer. Dziewczyny, myślałam że nie dojdę do domu [emoji85] Tak mnie zaczęło krocze boleć, że szok [emoji85] Po drodze mijałam karetkę i chciałam wsiąść [emoji23] Pęcherz też wypelniony aż po brzegi [emoji23] to chyba ostatni spacer przed porodem, moje dziecko musi mi wybaczyć, ale nie daje rady [emoji85] Teraz leze, brzuch boli od góry do dołu, ale nie są to skurcze tylko ciągły ból ;p
Bidula wiem co czujesz ja też jak słoń tylko że u mnie do terminu zostało 18 dni wiem że miałam wczesną owulacje tak w 9 dniu cyklu także mam nadzieję że napozniej do 6 listopada się urodzi

A mogą ci dac cos przeciwbólowego?
[emoji53] biedna ty... ale maleństwo już będziesz mieć przy sobie i na jego widok na pewno zapomnisz o bólu [emoji5]

Super, że już bez sondy jest Majusia[emoji5][emoji106] teraz pomału do przodu.. a ściągasz regularnie? To powinno mleka być coraz więcej [emoji848]
Tzn ja przedtem odciagalam co 5-6 godzin i minimum 80ml na dwie piersi, teraz muszę co 3 godziny i wychodzi mi 20ml z dwuch....
Mała jje 40ml co 3 godziny..
co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki
Rozgrzewam... masuje nawet..
Wiem że nie każde i że może nie dam rady jej przystawic spowrotem do cycka ale chce ściągać mleko żeby moje jadła.. Coś patrzę że to nie wyjdzie....

Dziś wstałam o 7 rano i do 12 chodziłam i załatwiałam sprawy na mieście, wróciłam ogarnęłam sprawy w domu, nakarmiłam córkę i tak do 14.30. W tej chwili spojenie mnie tak boli, że zmuszona byłam córkę położyć spać, bo nie jestem w stanie chodzić, więc rozumiem twój ból.

Jak to się marnuje 30-40ml? Jaki nasz laktator i jak odciagasz?
Jak małą przystawiam to się marnuje bo ona nie chce ssać i nie jje nic z cycka, i tylko jest całą w mleku, ja też, pościel też, i się marnuje mleko.. więc od wczoraj wieczorem jej nie przystawiam ale wynikiem tego nie leci mi prawie pokarm.. Niecałe 20ml co 3 godziny..
A odciągam w szpitalu elektrycznym
1540561617374.jpg

Załączniki

• 1540561617374.jpg
    1540561617374.jpg
    235,4 KB · Wyświetleń: 318
reklama
Jak małą przystawiam to się marnuje bo ona nie chce ssać i nie jje nic z cycka, i tylko jest całą w mleku, ja też, pościel też, i się marnuje mleko.. więc od wczoraj wieczorem jej nie przystawiam ale wynikiem tego nie leci mi prawie pokarm.. Niecałe 20ml co 3 godziny..
A odciągam w szpitalu elektrycznym Zobacz załącznik 910963

Nie ssie mleka, tylko wypluwa?
Odciagasz tak, że najpierw jedną 7min, potem 2, potem znów 1 5min i 2? A potem jeszcze po 3 min obie. To najlepiej działa bo w czasie kiedy dociagasz 2 to ta 1 napełnia się mlekiem.

Do góry