reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie zniknie, odciagaj metoda 7 5 3. Próbuj przystawiać i po każdym karmieniu odciagaj. Na pewno to, ze się denerwujesz o pokarm, dobrze nie wplywa na laktacje. Postaraj się nie denerwować, mala ladnie je z butelki, wiec jesteście na ostatniej prostej do wyjścia do domu, jeszcze tylko weekend.
Pijesz wodę, jesz regularnie?
Staram sie, przystawiać nie mogę bo ja ją przystawialam i mi z 30-40ml mleka wylatuje na raz z piersi.... A ona nic nie jje.. I się marnuje.. Teraz już nie przystawiam a nie wiem co się dzieje dalej 20ml odciągam z dwuch.. Temu się martwię.. Zaraz wyjście do domu a tu pokarmu brak...

reklama
Staram sie, przystawiać nie mogę bo ja ją przystawialam i mi z 30-40ml mleka wylatuje na raz z piersi.... A ona nic nie jje.. I się marnuje.. Teraz już nie przystawiam a nie wiem co się dzieje dalej 20ml odciągam z dwuch.. Temu się martwię.. Zaraz wyjście do domu a tu pokarmu brak...

Jak to się marnuje 30-40ml? Jaki nasz laktator i jak odciagasz?

Zaliczyłam z młodym spacer. Dziewczyny, myślałam że nie dojdę do domu [emoji85] Tak mnie zaczęło krocze boleć, że szok [emoji85] Po drodze mijałam karetkę i chciałam wsiąść [emoji23] Pęcherz też wypelniony aż po brzegi [emoji23] to chyba ostatni spacer przed porodem, moje dziecko musi mi wybaczyć, ale nie daje rady [emoji85] Teraz leze, brzuch boli od góry do dołu, ale nie są to skurcze tylko ciągły ból ;p

Zaliczyłam z młodym spacer. Dziewczyny, myślałam że nie dojdę do domu [emoji85] Tak mnie zaczęło krocze boleć, że szok [emoji85] Po drodze mijałam karetkę i chciałam wsiąść [emoji23] Pęcherz też wypelniony aż po brzegi [emoji23] to chyba ostatni spacer przed porodem, moje dziecko musi mi wybaczyć, ale nie daje rady [emoji85] Teraz leze, brzuch boli od góry do dołu, ale nie są to skurcze tylko ciągły ból ;p
Bidula wiem co czujesz ja też jak słoń tylko że u mnie do terminu zostało 18 dni wiem że miałam wczesną owulacje tak w 9 dniu cyklu także mam nadzieję że napozniej do 6 listopada się urodzi

A mogą ci dac cos przeciwbólowego?
[emoji53] biedna ty... ale maleństwo już będziesz mieć przy sobie i na jego widok na pewno zapomnisz o bólu [emoji5]

Super, że już bez sondy jest Majusia[emoji5][emoji106] teraz pomału do przodu.. a ściągasz regularnie? To powinno mleka być coraz więcej [emoji848]
Tzn ja przedtem odciagalam co 5-6 godzin i minimum 80ml na dwie piersi, teraz muszę co 3 godziny i wychodzi mi 20ml z dwuch....
Mała jje 40ml co 3 godziny..
co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki
Rozgrzewam... masuje nawet..
Wiem że nie każde i że może nie dam rady jej przystawic spowrotem do cycka ale chce ściągać mleko żeby moje jadła.. Coś patrzę że to nie wyjdzie....

Dziś wstałam o 7 rano i do 12 chodziłam i załatwiałam sprawy na mieście, wróciłam ogarnęłam sprawy w domu, nakarmiłam córkę i tak do 14.30. W tej chwili spojenie mnie tak boli, że zmuszona byłam córkę położyć spać, bo nie jestem w stanie chodzić, więc rozumiem twój ból.

Jak to się marnuje 30-40ml? Jaki nasz laktator i jak odciagasz?
Jak małą przystawiam to się marnuje bo ona nie chce ssać i nie jje nic z cycka, i tylko jest całą w mleku, ja też, pościel też, i się marnuje mleko.. więc od wczoraj wieczorem jej nie przystawiam ale wynikiem tego nie leci mi prawie pokarm.. Niecałe 20ml co 3 godziny..
A odciągam w szpitalu elektrycznym
1540561617374.jpg

Załączniki

• 1540561617374.jpg
    1540561617374.jpg
    235,4 KB · Wyświetleń: 315
reklama
Jak małą przystawiam to się marnuje bo ona nie chce ssać i nie jje nic z cycka, i tylko jest całą w mleku, ja też, pościel też, i się marnuje mleko.. więc od wczoraj wieczorem jej nie przystawiam ale wynikiem tego nie leci mi prawie pokarm.. Niecałe 20ml co 3 godziny..
A odciągam w szpitalu elektrycznym Zobacz załącznik 910963

Nie ssie mleka, tylko wypluwa?
Odciagasz tak, że najpierw jedną 7min, potem 2, potem znów 1 5min i 2? A potem jeszcze po 3 min obie. To najlepiej działa bo w czasie kiedy dociagasz 2 to ta 1 napełnia się mlekiem.

Do góry