reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratulacje raz jeszcze, dla wszystkich dzieciaczkow i mam... Ja dzisiaj też wyszłam po szpitalu na zakupy, na początku czułam się super a teraz padam :D Poszłam pochodzić po lumpeksach i do polskiego the sklepu zaszlam.... Jestem przezadowolona, takie cuda nalapalam, nie mogę się doczekać żeby brzuch już spadł, żeby ponosić te lumpki :D
Idę się teraz na godzinkę położyć i jadę syna odebrać zeszkoly. Wrócę, i muszę go wyszykowac na Halloween owe disco w naszym lokalnym klubie. Młody podekscytowany jak cholera! A ja nie mam siły już, chyba panów samych wyślę na te zabawę a ja posiedzę, nogi pomocze... :D

reklama
Cześć Kochane ja tak szybciutko.
Dziś po północy urodził się Tymus 58 cm i 3550 gram, 10 punktów. Po 22 godzinach skurczy co 4 min bez znieczulenia zdecydowałam się na 2 cc bo nie dawalam rady już, przez tyle godzin rozwarcie tylko 4 cm. Szczegóły i zdjęcia wstawię na prywatnych jak będę miała chwilę i przyjedzie maz. Was też nadrobie może dziś wieczorkiem.
Gratulacje!

Kiepsko poki co.

A mogą ci dac cos przeciwbólowego?
[emoji53] biedna ty... ale maleństwo już będziesz mieć przy sobie i na jego widok na pewno zapomnisz o bólu [emoji5]

W sumie to dobrze, ściągnęli małej sondę wczoraj wieczorem i jje już samodzielnie z butelki od 24 godzin już, niestety z butelki bo ciężko jej ssać z piersi, z czym łączy się to że ściągam co 3 godziny tylko 20ml mleka z dwuch piersi łącznie i nie starcza mi pokarmu.... Próbuje rozruszać laktacje ale boję się że pokarm mi zaniknie jak nie będę przystawiala małej do piersi..
Nie ma wypisów w weekend, więc jeżeli Maja będzie dalej jadła sama z butelki przez cały weekend, to wypuszczą nas do domku w poniedziałek a maksymalnie we wtorek [emoji4][emoji4][emoji177]

Super, że już bez sondy jest Majusia[emoji5][emoji106] teraz pomału do przodu.. a ściągasz regularnie? To powinno mleka być coraz więcej [emoji848]

Gratulacje raz jeszcze, dla wszystkich dzieciaczkow i mam... Ja dzisiaj też wyszłam po szpitalu na zakupy, na początku czułam się super a teraz padam :D Poszłam pochodzić po lumpeksach i do polskiego the sklepu zaszlam.... Jestem przezadowolona, takie cuda nalapalam, nie mogę się doczekać żeby brzuch już spadł, żeby ponosić te lumpki :D
Idę się teraz na godzinkę położyć i jadę syna odebrać zeszkoly. Wrócę, i muszę go wyszykowac na Halloween owe disco w naszym lokalnym klubie. Młody podekscytowany jak cholera! A ja nie mam siły już, chyba panów samych wyślę na te zabawę a ja posiedzę, nogi pomocze... :D

co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki

@Koka27 pamietaj za mozesz poprosic o przeciwbole i to takie troszke mocniejsze niz apap, nie maja prawa odmowic. Nie daj sie tam, kibicujemy mocno :)

@Ewela2805 jak sie macie ?? Jak Ci w szpitalu z Niunia ?? Jakies postepy z karmieniem ??

@Dita_333 u Was wszystko dobrze ??

@majacyr jak Mateuszek sie ma ?? I Ty kochana po cieciu juz lepiej ?? Jakies widoki na wyjscie ze szpitala ?

@piorunem jakis meldunek poprosimy ;)

@springflower u Was wszystko ok ?? Bez zmian ??
Jestem po ketonalu ale i tak boli jak diabli.

co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki
Lo Jezu, czego nie wychaczylam! Kupiłam sobie piękny szlafrok do szpitala (tylko tego mi brakowało w torbie), pizamie kolejna, trzy koszule, dwie bluzki, spódnice, dla synka kurtkę, dwie torby... Jedna z tych toreb wyszukalam na Google, bo się jakościowo wydawała aż za mila- okazało się że to skóra i ponad £70 funtów kosztuje nowa! Ja zapłaciłam 4... [emoji16][emoji16][emoji16] Dla bobasa wyjątkowo nie kupiłam nic oprócz dzierganej czapeczki. Ciągle coś tylko dla dzieci kupuje, więc dzisiaj zaszalalam z towarem dla siebie, na po ciążowy stan [emoji23] Chyba za długo lazilam bo aż mnie zaczęły kurcze łapać w ostatniej godzinie, więc zamiast czekać na autobus i się turlać do stacji wzięłam taksówkę do domu... Dzień mam naprawdę udany, wizyta w szpitalu super, zakupy pierwsza klasa- jeszcze mogłabym urodzić w ten weekend i byłoby po prostu najlepiej [emoji23]

W ogóle od środy do dzisiaj bobas mi zjechał z główka na samiusienki dół, czop odpadł już chyba na dobre bo nic więcej ze mnie nie wylatuje. Nic tylko czekać! Weekend byłby dobry bo nie musiałabym po tatka wydzwaniac I się martwić czy dojedzie, bo mam go w domu... Też z synkiem nie byłoby problemu bo wszyscy chętni do zajęcia się nim też po domach wtedy rozsiedzeni, więc idealnie [emoji23]

reklama
Do góry