reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratulacje raz jeszcze, dla wszystkich dzieciaczkow i mam... Ja dzisiaj też wyszłam po szpitalu na zakupy, na początku czułam się super a teraz padam :D Poszłam pochodzić po lumpeksach i do polskiego the sklepu zaszlam.... Jestem przezadowolona, takie cuda nalapalam, nie mogę się doczekać żeby brzuch już spadł, żeby ponosić te lumpki :D
Idę się teraz na godzinkę położyć i jadę syna odebrać zeszkoly. Wrócę, i muszę go wyszykowac na Halloween owe disco w naszym lokalnym klubie. Młody podekscytowany jak cholera! A ja nie mam siły już, chyba panów samych wyślę na te zabawę a ja posiedzę, nogi pomocze... :D

reklama
Cześć Kochane ja tak szybciutko.
Dziś po północy urodził się Tymus 58 cm i 3550 gram, 10 punktów. Po 22 godzinach skurczy co 4 min bez znieczulenia zdecydowałam się na 2 cc bo nie dawalam rady już, przez tyle godzin rozwarcie tylko 4 cm. Szczegóły i zdjęcia wstawię na prywatnych jak będę miała chwilę i przyjedzie maz. Was też nadrobie może dziś wieczorkiem.
Gratulacje!

Kiepsko poki co.

A mogą ci dac cos przeciwbólowego?
[emoji53] biedna ty... ale maleństwo już będziesz mieć przy sobie i na jego widok na pewno zapomnisz o bólu [emoji5]

W sumie to dobrze, ściągnęli małej sondę wczoraj wieczorem i jje już samodzielnie z butelki od 24 godzin już, niestety z butelki bo ciężko jej ssać z piersi, z czym łączy się to że ściągam co 3 godziny tylko 20ml mleka z dwuch piersi łącznie i nie starcza mi pokarmu.... Próbuje rozruszać laktacje ale boję się że pokarm mi zaniknie jak nie będę przystawiala małej do piersi..
Nie ma wypisów w weekend, więc jeżeli Maja będzie dalej jadła sama z butelki przez cały weekend, to wypuszczą nas do domku w poniedziałek a maksymalnie we wtorek [emoji4][emoji4][emoji177]

Super, że już bez sondy jest Majusia[emoji5][emoji106] teraz pomału do przodu.. a ściągasz regularnie? To powinno mleka być coraz więcej [emoji848]

Gratulacje raz jeszcze, dla wszystkich dzieciaczkow i mam... Ja dzisiaj też wyszłam po szpitalu na zakupy, na początku czułam się super a teraz padam :D Poszłam pochodzić po lumpeksach i do polskiego the sklepu zaszlam.... Jestem przezadowolona, takie cuda nalapalam, nie mogę się doczekać żeby brzuch już spadł, żeby ponosić te lumpki :D
Idę się teraz na godzinkę położyć i jadę syna odebrać zeszkoly. Wrócę, i muszę go wyszykowac na Halloween owe disco w naszym lokalnym klubie. Młody podekscytowany jak cholera! A ja nie mam siły już, chyba panów samych wyślę na te zabawę a ja posiedzę, nogi pomocze... :D

co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki

@Koka27 pamietaj za mozesz poprosic o przeciwbole i to takie troszke mocniejsze niz apap, nie maja prawa odmowic. Nie daj sie tam, kibicujemy mocno :)

@Ewela2805 jak sie macie ?? Jak Ci w szpitalu z Niunia ?? Jakies postepy z karmieniem ??

@Dita_333 u Was wszystko dobrze ??

@majacyr jak Mateuszek sie ma ?? I Ty kochana po cieciu juz lepiej ?? Jakies widoki na wyjscie ze szpitala ?

@piorunem jakis meldunek poprosimy ;)

@springflower u Was wszystko ok ?? Bez zmian ??
Jestem po ketonalu ale i tak boli jak diabli.

co tam takiego wychaczylas???
właśnie też mnie już ciągnie na miasto chociażby polazić po sklepach.. hehe

i moja młoda też dziś miała dzień w strojach na halloween i cała tą imprezę . :) a ty mocz nogi mocz...tez lubiłam moczyć nóżki jak jeszcze w ciąży byłam hihi

@Dita_333 no .... znajomi się na Mnie rzucili widząc że podjechałam JA pod szkołę po dzieciaki hehe także bylo ciekawie:)

Mój M chce zaprosić znajomych na pępkowe w następny weekend takze będzie wesoło ..ja oczywiście nie pije:)

@Ewela2805 rozgrzewasz pierś przed ściąganiem? ważne byś utrzymała laktację do czasu aż mala będzie miała silny odruch ssania bo sama właśnie ssaniem powinna rozkręcić laktacje..ciekawe Z jaką siłą ssie palec?.
napewno przejście Na ssanie tylko z piersi będzie wymagać pracy i samozaparcia bo dziecię może się denerwować i się poddawać szybko..nie kaZde dziecię chce ssać pierś po jedzeniu z butelki
Lo Jezu, czego nie wychaczylam! Kupiłam sobie piękny szlafrok do szpitala (tylko tego mi brakowało w torbie), pizamie kolejna, trzy koszule, dwie bluzki, spódnice, dla synka kurtkę, dwie torby... Jedna z tych toreb wyszukalam na Google, bo się jakościowo wydawała aż za mila- okazało się że to skóra i ponad £70 funtów kosztuje nowa! Ja zapłaciłam 4... [emoji16][emoji16][emoji16] Dla bobasa wyjątkowo nie kupiłam nic oprócz dzierganej czapeczki. Ciągle coś tylko dla dzieci kupuje, więc dzisiaj zaszalalam z towarem dla siebie, na po ciążowy stan [emoji23] Chyba za długo lazilam bo aż mnie zaczęły kurcze łapać w ostatniej godzinie, więc zamiast czekać na autobus i się turlać do stacji wzięłam taksówkę do domu... Dzień mam naprawdę udany, wizyta w szpitalu super, zakupy pierwsza klasa- jeszcze mogłabym urodzić w ten weekend i byłoby po prostu najlepiej [emoji23]

W ogóle od środy do dzisiaj bobas mi zjechał z główka na samiusienki dół, czop odpadł już chyba na dobre bo nic więcej ze mnie nie wylatuje. Nic tylko czekać! Weekend byłby dobry bo nie musiałabym po tatka wydzwaniac I się martwić czy dojedzie, bo mam go w domu... Też z synkiem nie byłoby problemu bo wszyscy chętni do zajęcia się nim też po domach wtedy rozsiedzeni, więc idealnie [emoji23]

reklama
Do góry