reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mała waży 2kg105, i ma 46cm
W poniedziałek jak będzie dalej jadła z butelki to nas wypiszą tylko czy do tego czasu laktacja mi się rozkręci i czy będę miała co jej daj jeść...
Słyszałam właśnie o tym Femaltikerze, problem w tym że u nas go nie ma.....
Będę starała ją się ponownie do piersi przystawiać w domu już.. Jak narazie chce z tąd wyjść już z małą do domku..
Mam nadzieje ze mleko mi powróci abym miała dla Maji jedzonko... Bardzo mnie to martwi, zaczęłam stymulować tą metodą 753 mam nadzieję że pomoże.. Modlę się, mam nadzieję że to też pomoże..
Spokojnie :) na razie pewnie nie bedzie leciało bo zamawiasz porcje. Za dwa trzy dni pewnie ruszy w odpowiedzi na ta stymulację. A Mała warto zawsze choć na chwile przystawić przed dociąganiem, wyrzut hormonów plus ona na sutku tylko wspomogą Twoje wysiłki.

reklama
Mała waży 2kg105, i ma 46cm
W poniedziałek jak będzie dalej jadła z butelki to nas wypiszą tylko czy do tego czasu laktacja mi się rozkręci i czy będę miała co jej daj jeść...
Słyszałam właśnie o tym Femaltikerze, problem w tym że u nas go nie ma.....
Będę starała ją się ponownie do piersi przystawiać w domu już.. Jak narazie chce z tąd wyjść już z małą do domku..
Mam nadzieje ze mleko mi powróci abym miała dla Maji jedzonko... Bardzo mnie to martwi, zaczęłam stymulować tą metodą 753 mam nadzieję że pomoże.. Modlę się, mam nadzieję że to też pomoże..
Ewela2805 oj ja to i płakałam z bezsilności i prosiłam Boga, abym mogła moim mlekiem dziecko wykarmić.
No i ten fe mal ti ker mnie wyluzował.
Skąd jesteś?
Pewnie pisałaś ale mam takie zaniki pamięci, że głowa mała.
Mogę Ci jutro kupić, bo mi się kończy i będę kupowała i wysłać.
Albo zamów na gemini
https://www.aptekagemini.pl/**********-12-saszetek.html

Ewela2805 oj ja to i płakałam z bezsilności i prosiłam Boga, abym mogła moim mlekiem dziecko wykarmić.
Skąd jesteś?
Albo zamów na gemini
O ile się nie mylę to Ewela mieszka w Belgii.

@Ewela2805 poszukaj na eBay-u, powinien być.

@majacyr a Ty urodziłaś wcześniaczka? W którym tygodniu?

Czytałam na innym forum o dzieciach, które rodziły się w okolicach 24-26 tygodnia, aż strach sobie wyobrażać takie maleństwo...
Urodziłam w 35tygodniu wcześniaka z lekką hipotrofią. Jego rozwój był na 33 tygodniu, ale powoli nadrabia i dziś ma 2140g.

Na intensywnej jest dziewczynka co urodziła się w 27tc i ważyła 980g teraz ma 2 mce i waży 2350g

Te wszystkie wcześniaki z dnia na dzień widać jak się zmieniają.

U mnie była dzisiaj CDL (certyfikowana doradca laktacyjna). Zaczarowała mi małego. Po raz pierwszy najadł się piersią. Byłam zachęcona.
Wyszła i czar pryskał. Mały ssie chwile (efektywnie), mleko leci, a on zaczyna sapać, pręży się, odrywa sie i płacze. Tyle co dzisiaj jeszcze nigdy nie płakał. Straszne to było.
W końcu dałam mu przez butelkę.
Cały optymizm minął, dola mam okropnego.

W dodatku cdl powiedziała ze za dużo daje mu jeść, bo 60 ml to dużo, a z piersi ma ssać krótko i efektywnie -ok 10 min.
Kurcze, martwię się ze na piersi schudnie, jak się przyzwaczail do tak dużych porcji i przybiera na nich pięknie. W nocy i tak mu dam butle, coby sąsiadów krzykiem nie budzić...

U mnie była dzisiaj CDL (certyfikowana doradca laktacyjna). Zaczarowała mi małego. Po raz pierwszy najadł się piersią. Byłam zachęcona.
Wyszła i czar pryskał. Mały ssie chwile (efektywnie), mleko leci, a on zaczyna sapać, pręży się, odrywa sie i płacze. Tyle co dzisiaj jeszcze nigdy nie płakał. Straszne to było.
W końcu dałam mu przez butelkę.
Cały optymizm minął, dola mam okropnego.

W dodatku cdl powiedziała ze za dużo daje mu jeść, bo 60 ml to dużo, a z piersi ma ssać krótko i efektywnie -ok 10 min.
Kurcze, martwię się ze na piersi schudnie, jak się przyzwaczail do tak dużych porcji i przybiera na nich pięknie. W nocy i tak mu dam butle, coby sąsiadów krzykiem nie budzić...
Jakie zalecenia jeszcze dała? Ile teraz przybiera dziennie?
W nocy powinnas częściej dawać pierś, bo mleko jest bardziej wartościowe tłustrze itd. Doradcą z którym spotkałam się po 1 porodzie kazała pilnować nocnych kamień.

Skąd jesteś?
Albo zamów na gemini
Ja tez i placze i modle sie...
Dziękuję kochana, ale ja jestem z Belgii.. I nie wiem jakbyś miała mi to podać tutaj :( Wszędzie tego szukałam u nas, bądź czegoś co ma podobny skład i nie ma nigdzie...
Szukam teraz też po znajomych kto będzie na dniach do Polski jechał to by mi przywiózł ale nikt się narazie nie wybiera..

Dziękuję kochana, ale ja jestem z Belgii.. I nie wiem jakbyś miała mi to podać tutaj :( Wszędzie tego szukałam u nas, bądź czegoś co ma podobny skład i nie ma nigdzie...
Szukam teraz też po znajomych kto będzie na dniach do Polski jechał to by mi przywiózł ale nikt się narazie nie wybiera..

A moze to jest u Was?

Załączniki

• f243fc6148eca4fe4e2eefa7e988.jpg
    f243fc6148eca4fe4e2eefa7e988.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Ewelcia piwo bezalkoholowe, w nim jest słód jęczmienny-dobry na laktacje

Do góry