reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jeszcze dziś domówiłam kilka kompletów na rozmiar 56 ubranek, bo po segregacji okazało się że mam tylko 2x body i 2 razy śpioszki hehehehA przez pierwsze dwa tygodnie myślę, że 56 się przyda. 62 i 68 jest sporo, ale pewnie z 68 jeszcze coś zamówię, ale nie teraz-nie jest pilne.
Normalnie libido mi dziś jakoś mocno podskoczyło, gdyby nie zakaz to bym przeleciała mojegomęża wzdłuż i wszerz !!!! ohhh wzięłabym i go zeżarła :p
Chyba zaczyna mi się woda zbierać w organizmie, znacznie mniej piję-pewnie to jest przyczyna, ale jak nie jest tak gorąco, to zwyczajnie mi się nie chce pić. Do tego waga oczywiście pyknęła w górę....cóż, mówi się trudno.

@Igorowelove no jak możesz hihi [emoji23][emoji23][emoji23]
Może następnym razem zanim powie to pomyśli.

@Kacprysiowo każdy facet ma czasem jakieś ale.
Mój ciągle ma jakieś jazdy, ale ogólnie poczciwy chłopina z niego.
Imię u nas już od dawna wybrane, za to teraz toczę batalię o 2 imię, bo bym chciała aby na drugie miał Gerard, do którego się modlę od początku ciąży.
Mi pasuje Mateusz Gerard, ale mój pyta:a co to za imię?
Przy Darii też miał opory do drugiego imienia, ale w końcu zapisał Daria Laura.
Nie będę go naciskać, zobaczymy.

Ja jestem na ig [emoji23]

żadne z moich dzieci nie mają drugiego imienia i teraz też nie będzie miał. Zresztą ciężko nam jedno wybrać, a co tu mówić o drugim hehehehe
@Kacprysiowo u nas też niektóre mamusie są na grupie na facebook, ale tu również się udzielają i raczej często są wpisy i odpowiedzi. Tak, że nic się nie martw, pisz, zadawaj pytania, rozmawiaj z nami :) Będzie ok :)

W końcu nadrobiłam, masakra nadążyć :D
Co do wagi, to mi przez miesiąc ponad 3 kg przybyło, aż byłam w szoku, bo do 5- 6 miesiąca mi właśnie ok 3 kg weszło. Mam nadzieję, że będzie spokojnie rosło... Na szczęście nikt mnie nie obdarza jakże "miłymi" komentarzami.
W końcu zakupiłam mebelki, komplecik szafa, łóżeczko i komoda. Później jeszcze dokupimy szafkę- domek, nie żeby było potrzebne, ale mi się podoba xP
Załatwiliśmy też w USC uznanie ojcostwa, jako że nie mamy ślubu. Zależało mi żeby już po urodzeniu chłop mógł załatwiać wszelkie formalności ;)
Na wizycie lekarz polecił mi fizjoterapeutę- osteopatę. I nie wiem, czy tak namawiał, bo to jego znajoma, czy faktycznie tak to pomaga "na wszystko". Korzystała któraś może? Jeśli tak to czy faktycznie cuda się dzieją i nic nie boli i rodzi się jak z procy? :p Jak często takie spotkania i za ile? ;)
Mój młody leży poprzecznie i pięknie mnie bije przy biodrze, tam gdzie skóra jak najcieńsza. Aż mnie czasami rzuca, bo to wybitnie nieprzyjemne :p Jakby nie mógł korzystać póki ma miejsce ;) Do tego uwierają mnie flaczki na linii stanika, ale zdjęłam go i to nie to... Po prostu wszystko się coraz bardziej ściska na tej wysokości :/

reklama
W końcu nadrobiłam, masakra nadążyć :D
Co do wagi, to mi przez miesiąc ponad 3 kg przybyło, aż byłam w szoku, bo do 5- 6 miesiąca mi właśnie ok 3 kg weszło. Mam nadzieję, że będzie spokojnie rosło... Na szczęście nikt mnie nie obdarza jakże "miłymi" komentarzami.
W końcu zakupiłam mebelki, komplecik szafa, łóżeczko i komoda. Później jeszcze dokupimy szafkę- domek, nie żeby było potrzebne, ale mi się podoba xP
Załatwiliśmy też w USC uznanie ojcostwa, jako że nie mamy ślubu. Zależało mi żeby już po urodzeniu chłop mógł załatwiać wszelkie formalności ;)
Na wizycie lekarz polecił mi fizjoterapeutę- osteopatę. I nie wiem, czy tak namawiał, bo to jego znajoma, czy faktycznie tak to pomaga "na wszystko". Korzystała któraś może? Jeśli tak to czy faktycznie cuda się dzieją i nic nie boli i rodzi się jak z procy? :p Jak często takie spotkania i za ile? ;)
Mój młody leży poprzecznie i pięknie mnie bije przy biodrze, tam gdzie skóra jak najcieńsza. Aż mnie czasami rzuca, bo to wybitnie nieprzyjemne :p Jakby nie mógł korzystać póki ma miejsce ;) Do tego uwierają mnie flaczki na linii stanika, ale zdjęłam go i to nie to... Po prostu wszystko się coraz bardziej ściska na tej wysokości :/
Czy do USC potrzebowalas zaswiadczenie od lekarza czy karta ciazy wystarczyla? Jestesmy w tej samej sytuacji i tez chcemy to zalatwic przed porodem.

Do góry