reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jeszcze dziś domówiłam kilka kompletów na rozmiar 56 ubranek, bo po segregacji okazało się że mam tylko 2x body i 2 razy śpioszki hehehehA przez pierwsze dwa tygodnie myślę, że 56 się przyda. 62 i 68 jest sporo, ale pewnie z 68 jeszcze coś zamówię, ale nie teraz-nie jest pilne.
Normalnie libido mi dziś jakoś mocno podskoczyło, gdyby nie zakaz to bym przeleciała mojegomęża wzdłuż i wszerz !!!! ohhh wzięłabym i go zeżarła :p
Chyba zaczyna mi się woda zbierać w organizmie, znacznie mniej piję-pewnie to jest przyczyna, ale jak nie jest tak gorąco, to zwyczajnie mi się nie chce pić. Do tego waga oczywiście pyknęła w górę....cóż, mówi się trudno.

@Igorowelove no jak możesz hihi [emoji23][emoji23][emoji23]
Może następnym razem zanim powie to pomyśli.

@Kacprysiowo każdy facet ma czasem jakieś ale.
Mój ciągle ma jakieś jazdy, ale ogólnie poczciwy chłopina z niego.
Imię u nas już od dawna wybrane, za to teraz toczę batalię o 2 imię, bo bym chciała aby na drugie miał Gerard, do którego się modlę od początku ciąży.
Mi pasuje Mateusz Gerard, ale mój pyta:a co to za imię?
Przy Darii też miał opory do drugiego imienia, ale w końcu zapisał Daria Laura.
Nie będę go naciskać, zobaczymy.

Ja jestem na ig [emoji23]

żadne z moich dzieci nie mają drugiego imienia i teraz też nie będzie miał. Zresztą ciężko nam jedno wybrać, a co tu mówić o drugim hehehehe
@Kacprysiowo u nas też niektóre mamusie są na grupie na facebook, ale tu również się udzielają i raczej często są wpisy i odpowiedzi. Tak, że nic się nie martw, pisz, zadawaj pytania, rozmawiaj z nami :) Będzie ok :)

W końcu nadrobiłam, masakra nadążyć :D
Co do wagi, to mi przez miesiąc ponad 3 kg przybyło, aż byłam w szoku, bo do 5- 6 miesiąca mi właśnie ok 3 kg weszło. Mam nadzieję, że będzie spokojnie rosło... Na szczęście nikt mnie nie obdarza jakże "miłymi" komentarzami.
W końcu zakupiłam mebelki, komplecik szafa, łóżeczko i komoda. Później jeszcze dokupimy szafkę- domek, nie żeby było potrzebne, ale mi się podoba xP
Załatwiliśmy też w USC uznanie ojcostwa, jako że nie mamy ślubu. Zależało mi żeby już po urodzeniu chłop mógł załatwiać wszelkie formalności ;)
Na wizycie lekarz polecił mi fizjoterapeutę- osteopatę. I nie wiem, czy tak namawiał, bo to jego znajoma, czy faktycznie tak to pomaga "na wszystko". Korzystała któraś może? Jeśli tak to czy faktycznie cuda się dzieją i nic nie boli i rodzi się jak z procy? :p Jak często takie spotkania i za ile? ;)
Mój młody leży poprzecznie i pięknie mnie bije przy biodrze, tam gdzie skóra jak najcieńsza. Aż mnie czasami rzuca, bo to wybitnie nieprzyjemne :p Jakby nie mógł korzystać póki ma miejsce ;) Do tego uwierają mnie flaczki na linii stanika, ale zdjęłam go i to nie to... Po prostu wszystko się coraz bardziej ściska na tej wysokości :/

reklama
W końcu nadrobiłam, masakra nadążyć :D
Co do wagi, to mi przez miesiąc ponad 3 kg przybyło, aż byłam w szoku, bo do 5- 6 miesiąca mi właśnie ok 3 kg weszło. Mam nadzieję, że będzie spokojnie rosło... Na szczęście nikt mnie nie obdarza jakże "miłymi" komentarzami.
W końcu zakupiłam mebelki, komplecik szafa, łóżeczko i komoda. Później jeszcze dokupimy szafkę- domek, nie żeby było potrzebne, ale mi się podoba xP
Załatwiliśmy też w USC uznanie ojcostwa, jako że nie mamy ślubu. Zależało mi żeby już po urodzeniu chłop mógł załatwiać wszelkie formalności ;)
Na wizycie lekarz polecił mi fizjoterapeutę- osteopatę. I nie wiem, czy tak namawiał, bo to jego znajoma, czy faktycznie tak to pomaga "na wszystko". Korzystała któraś może? Jeśli tak to czy faktycznie cuda się dzieją i nic nie boli i rodzi się jak z procy? :p Jak często takie spotkania i za ile? ;)
Mój młody leży poprzecznie i pięknie mnie bije przy biodrze, tam gdzie skóra jak najcieńsza. Aż mnie czasami rzuca, bo to wybitnie nieprzyjemne :p Jakby nie mógł korzystać póki ma miejsce ;) Do tego uwierają mnie flaczki na linii stanika, ale zdjęłam go i to nie to... Po prostu wszystko się coraz bardziej ściska na tej wysokości :/
Czy do USC potrzebowalas zaswiadczenie od lekarza czy karta ciazy wystarczyla? Jestesmy w tej samej sytuacji i tez chcemy to zalatwic przed porodem.

Do góry