reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja kupiłam kosz z drugiej ręki, dokupilam tylko nowy materacyk. Mam chyba taki najzwyklejszy, bujany. Zrobię zdjęcie po pracy i wstawię [emoji4]

Ja miałam kosz Mojżesza przy córce ale był za lekki...mało stabilny wiec szybko przestałam go używać . Teraz mam takie drewniane bujane i to jest najprawdopodobniej to ..jest ciężkim stabilny .. że szczebelkami starczy mi na dluzej

reklama
hello
U nas dziś pogoda pięknie słoneczna, dobrze, że w domku mam chłodno to siedzę i odpoczywam, bo na dworzu za długo nie da rady-zbyt upalnie.
Mąż w pracy na drugiej zmianie, niedługo zaczną mu się nocne zmiany czego oboje nie lubimy. Ja się martwię o niego jak wraca, a on jest zmęczony, bo nocy powinno się spać a nie robić. Bardzo bym chciała żeby znalazł pracę gdzieś bliżej i bez tych nocek. Mam nadzieję, że kiedyś do tego dojrzeje :)
Ostatnio się zastanawiałam, czy mój pracodawca pójdzie mi na rękę jak będę chciała wrócić do pracy, bo na początku chciałabym pół etatu pracować a drugie pół być na wychowawczym. Tylko, że moje stanowisko nie bardzo się sprawdzi na pół etatu....no nic, będę o tym myślała po macierzyńskim, tak z pół roku po macierzyńskim.
Która z Was ma zamiar zostać na wychowawczym i jak długo?

hello
U nas dziś pogoda pięknie słoneczna, dobrze, że w domku mam chłodno to siedzę i odpoczywam, bo na dworzu za długo nie da rady-zbyt upalnie.
Mąż w pracy na drugiej zmianie, niedługo zaczną mu się nocne zmiany czego oboje nie lubimy. Ja się martwię o niego jak wraca, a on jest zmęczony, bo nocy powinno się spać a nie robić. Bardzo bym chciała żeby znalazł pracę gdzieś bliżej i bez tych nocek. Mam nadzieję, że kiedyś do tego dojrzeje :)
Ostatnio się zastanawiałam, czy mój pracodawca pójdzie mi na rękę jak będę chciała wrócić do pracy, bo na początku chciałabym pół etatu pracować a drugie pół być na wychowawczym. Tylko, że moje stanowisko nie bardzo się sprawdzi na pół etatu....no nic, będę o tym myślała po macierzyńskim, tak z pół roku po macierzyńskim.

Macierzyński jest pol roku, potem rodzicielski pol roku, a potem może być wychowawczy. Zamierzam być rok z dzidziusiem, a potem pewnie wrócę do pracy, chyba ze trochę wcześniej wrócę na kilka godzin, bo pracuje w przedszkolu wiec w środku roku szkolnego będzie trudno znaleźć jakaś prace, a być może nie będę miała gdzie wracać (nie wiem czy moja placówka będzie istnieć) wiec tez będę myśleć za rok o tym ;) w okolicach wakacji właśnie :)

Ja po wizycie. W końcu mam zdjęcie na potwierdzenie płci. Dodam później. Waży teraz 758 g. Niestety wyniki z moczu również zaniepokoily panią doktor. Mam zrobić badania wątroby by wykluczyć choleostaze. Ułożona na razie pupka w dół, serduszko ślicznie bije. Przytyłam 2,8kg od ostatniej wizyty. A łącznie 4,5 kg.
Super, że dzieciaczek zdrowo rośnie i waży już tyle.
Kochana na razie się nie stresuj, porób badania i nie czytaj na necie, bo tam to jest wszystko.
Jak będziesz miała wynik to uzgodnisz z lekarzem, co dalej.

hello

Ja sobie zacznę dorabiać szybciej a tak na serio na cały etat do pracy to wroce po ok roku . Się okaże

Mam nadzieję że twój pracodawca jednak pójdzie ci na rękę :)

Dziewczyny dodałam na prywatny swoje wyniki zerknijcie jak możecie bo kiepsko mi interpretowanie idzie [emoji21]

Mi temperatur nie przeszkadza [emoji4] wieczorkiem na spacer się wybieram. co do powrotu do pracy to jeśli będę miała gdzie wrócić to po roku wrócę. W sumie to rok i trochę bo będę miała 46 dni zaległego urlopu więc 40 od razu wykorzystam.

reklama
Do góry