reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Heeejka, alez mnie dzis zmoglo. W nocy sie budzialam, duszno mi bylo, nie wygodnie i wszystkie kataklizmy. Rano do pracy pojechalam, a jak wrocilam to ok 13 sie polozylam i tak jeszcze zaleguje na sofie.
Moze to tez kwestia pogody troszke, bo niby nie jest jakos bardzo cieplo, slonko za chmurami, ale wyczuwa sie duchote, jakby padac mialo, ale nic z tego.

Jesli chodzi o powrot do pracy, to mam rok zaplanowany w pracy od 8 pazdziernika, pozniej na pewno musze wrocic na 3 mce, zeby nie musiec zwracac wyplaconego macierzynskiego i dodatkow, ale po tym czasie, mysle zeby pojsc na cos w rodzaju wychowawczego, ale to jeszcze nie jest decyzja ostateczna. Zobaczymy jak bedzie.

@Dusia94 Mnie nie ma w grupie zamknietej. Jest cos w wynikach co Cie zaniepokoilo ?? Zazwyczaj normy sa podane, obok wyniku, ale niektore w trakcie ciazy maja inna „tolerancje”.

Zmykam cos w domku ogarnac, bo burdello bum bum sie zrobilo ;)

Aaaa wlasnie, Mamusie gdzie sie zaopatrujecie w biustonosze ?? Ja wlasnie wyroslam juz ze swojego najwiekszego 65H i musze cos wiekszego nabyc, bo w sportowych slabo do sukienek cycory wygladaja.

Heeejka, alez mnie dzis zmoglo. W nocy sie budzialam, duszno mi bylo, nie wygodnie i wszystkie kataklizmy. Rano do pracy pojechalam, a jak wrocilam to ok 13 sie polozylam i tak jeszcze zaleguje na sofie.
Moze to tez kwestia pogody troszke, bo niby nie jest jakos bardzo cieplo, slonko za chmurami, ale wyczuwa sie duchote, jakby padac mialo, ale nic z tego.

Jesli chodzi o powrot do pracy, to mam rok zaplanowany w pracy od 8 pazdziernika, pozniej na pewno musze wrocic na 3 mce, zeby nie musiec zwracac wyplaconego macierzynskiego i dodatkow, ale po tym czasie, mysle zeby pojsc na cos w rodzaju wychowawczego, ale to jeszcze nie jest decyzja ostateczna. Zobaczymy jak bedzie.

@Dusia94 Mnie nie ma w grupie zamknietej. Jest cos w wynikach co Cie zaniepokoilo ?? Zazwyczaj normy sa podane, obok wyniku, ale niektore w trakcie ciazy maja inna „tolerancje”.

Zmykam cos w domku ogarnac, bo burdello bum bum sie zrobilo ;)

Aaaa wlasnie, Mamusie gdzie sie zaopatrujecie w biustonosze ?? Ja wlasnie wyroslam juz ze swojego najwiekszego 65H i musze cos wiekszego nabyc, bo w sportowych slabo do sukienek cycory wygladaja.
Już dodaje wyniki tutaj , no jakoś tak kiepsko mi idzie interpretacja tych wyników więc jeśli ktoś się na tym zna będę wdzięczna

Moje wyniki jeśli ktoś się na tym zna proszę o interpretację ;)
1532438240893~2.jpg
1532438193308~2.jpg
1532438111255~2.jpg
1532437984362~3.jpg
1532437913882~3.jpg

Załączniki

• 1532438240893~2.jpg
    1532438240893~2.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 298
  • 1532438193308~2.jpg
    1532438193308~2.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 288
  • 1532438111255~2.jpg
    1532438111255~2.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 294
  • 1532437984362~3.jpg
    1532437984362~3.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 295
  • 1532437913882~3.jpg
    1532437913882~3.jpg
    62,3 KB · Wyświetleń: 296
Mam taką propozycję może zrobimy osobny wątek o tym co potrzebne przyszłej mamie do szpitala i dzidziusiowi. W przypływie radości dziś chciałam zacząć dla siebie wyprawkę do szpitala ale w sumie nie wiem / nie pamiętam co się przydaje a co było zbędne .

Na stronie kazdego szpitala zazwyzaj są informacje vo trzeba spakować, bo np w niektorych są pampersy, w innych ubranka itd

Na stronie kazdego szpitala zazwyzaj są informacje vo trzeba spakować, bo np w niektorych są pampersy, w innych ubranka itd
To prawda ja już dawno sobie zerknęłam co jest na stronie mojego szpitala wypisane . Na Youtube są filmiki dotyczące torby dla maluszka i mamy do szpitala moim zdaniem naprawdę fajne . Każda kobieta jest inna i moim zdaniem to jest indywidualna sprawa co ze sobą zabierze .Jedna z nas może stwierdzić ,że poduszka do karmienia jest niezastapiona inna że to zbędny gadżet. Ja mam swoją listę zrobioną i to dość szczegółowo tak mi się wydaje . Kto wie czy mnie jakaś ciążowa skleroza nie dopadnie później wolę mieć wszystko zapisane [emoji23]

Dusia, toxo nie masz i nie mialas, cukier chyba po 2 godzinach lekko za duzy [emoji85] mocz ok, a na morfologii sie nie znam
Super dziękuję. Najbardziej o toxo się bałam i nie umiałam odczytać. Morfologie sprawdziłam posiłkując się Internetem i wydaje mi się ok ale mogę się mylić . Jak ktoś wie co z tym cukrem to dajcie znać bo nie wiem czy się martwić i umawiać wcześniej do lekarza czy nie [emoji28]

Ja do szpitala biore 2 koszule, szlafrok, kapcie, reczniki dwa-jeden duzy, drugi maly, gacie z siatki, podklady poporodowe, tantum rosa, wode, biszkopty, kosmetyczke(pasta do zebow, szampon, zel pod prysznic, szczotka do wlosow-wszystko w formie miniaturek) i dla dziecka potrzebne tylko pieluchy i chusteczki.

reklama
Moje wyniki jeśli ktoś się na tym zna proszę o interpretację ;) ]

Toxoplazmowa nieraektyny, tzn ze jej nie wykryto jej przeciwcial, czyli ok.

Glukoza ma norme do 180, a Ty obydwa wyniki masz ponizej, wiec tez dobrze. No i na czczo tez prawidlowa.

W morfologii masz kilka wynikow spoza zakresu. Zaraz sie wczytam i napisze. Natomoast nie sa to duze wahania od norm, wiec mysle ze nie ma sie co martwic.

Do góry