reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Toxoplazmowa nieraektyny, tzn ze jej nie wykryto jej przeciwcial, czyli ok.

Glukoza ma norme do 180, a Ty obydwa wyniki masz ponizej, wiec tez dobrze. No i na czczo tez prawidlowa.

W morfologii masz kilka wynikow spoza zakresu. Zaraz sie wczytam i napisze. Natomoast nie sa to duze wahania od norm, wiec mysle ze nie ma sie co martwic.
Zabij mnie, ale norma po 2 h jest chyba do 140 [emoji85]

reklama
Ja do szpitala biore 2 koszule, szlafrok, kapcie, reczniki dwa-jeden duzy, drugi maly, gacie z siatki, podklady poporodowe, tantum rosa, wode, biszkopty, kosmetyczke(pasta do zebow, szampon, zel pod prysznic, szczotka do wlosow-wszystko w formie miniaturek) i dla dziecka potrzebne tylko pieluchy i chusteczki.
Oj ja mam dużooo więcej na liście [emoji23] ale ja wszystko wypisalam nawet takie rzeczy jak ładowarka do tel. Albo gumki do włosów [emoji23] zastanów się jeszcze nad klapkami pod prysznic nie wiadomo co w szpitalu się czai( dla mnie szpital jest wylęgarnią bakterii więc wolę dmuchać na zimne może jestem troszkę przewrażliwiona nie wiem [emoji28])

Oj ja mam dużooo więcej na liście [emoji23] ale ja wszystko wypisalam nawet takie rzeczy jak ładowarka do tel. Albo gumki do włosów [emoji23] zastanów się jeszcze nad klapkami pod prysznic nie wiadomo co w szpitalu się czai( dla mnie szpital jest wylęgarnią bakterii więc wolę dmuchać na zimne może jestem troszkę przewrażliwiona nie wiem [emoji28])
Piszac kapcie mialam na mysli wlasnie klapki [emoji23] ladowarka, gumka do wlosow to nosze na codzien w torebce [emoji85]

Na stronie kazdego szpitala zazwyzaj są informacje vo trzeba spakować, bo np w niektorych są pampersy, w innych ubranka itd
W moim szpitalu jest tak (o ile nie skierują mnie do innego):
Co należy zabrać do szpitala?
DOBRY HUMOR
Karta przebiegu ciąży
Dowód osobisty
Grupa krwi - oryginał
Wyniki badań laboratoryjnych: HBS, WR, GBS- oryginały
Inne wyniki badań laboratoryjnych, konsultacji, karty informacyjne z pobytów w szpitalu
Walizka rodzącej:
Łagodne przybory toaletowe
Kosmetyki nieperfumowane
Ręczniki (2-3 szt., oddzielnie małe do części intymnych)
Skarpetki bawełniane, Koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.), Klapki pod prysznic, Szlafrok bawełniany, Figi (bawełniane) lub higieniczne połogowe (siateczkowe) 4-6 par, Wkładki laktacyjne, Spinka do włosów, opaska lub frotka, Podpaski duże
Woda niegazowana
Pampersy i chusteczki nawilżające dla dziecka
Maść Linomag
Podkłady jednorazowe na łóżko 60cm x 90cm

A ubranka? Co byście dorzuciły? Jeszcze popytam swojej gin, bo jest tam ordynatorem na oddziale, pewnie i tak wezmę więcej niż trzeba.

Dziewczyny wszędzie są normy dla krzywej cukrowej do, a moja ginekolog zwróciła uwagę że mam małe wartości, bo na czczo 81, po 1 godz. 62, a po 2 godz. 63, ale stwierdziła, że mieszczą się jeszcze w normie. Ciekawa jestem to ile to by było za mało.

reklama
@Dusia94
Toxo nie masz, ale i nie miałaś, wiec musisz uważać. Morfologia dla kobiet w ciazy ma trochę inne nawiasy- normy, także myślę, że nie jest źle, co do moczu to liczne bakterie masz- moze choć nie musi cos z tym gin zrobić; glukoza na czczo musi być mniejsza niż 92, po godz.do 180, a dwóch do 153[emoji28]

Do góry