reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

U nas nie ma komarów, a nawet jak gdzieś jedziemy i są to mnie nie gryzą :surprised: Chyba mam gorzką krew... Widzę, że mój syn też raczej z nie ma z tym problemu, za to mąż.... :p:D Ale wiem, że są takie specyfiki dla dzieci, niby naturalne, więc pewnie kobiety w ciąży też mogą. Pytanie czy działają tak dobrze?:confused:

Ogolnie w tym roku chyba malo komarow, zawsze jestem cala pogryziona, a w tym roku moze ze trzy razy

reklama
U nas nie ma komarów, a nawet jak gdzieś jedziemy i są to mnie nie gryzą :surprised: Chyba mam gorzką krew... Widzę, że mój syn też raczej z nie ma z tym problemu, za to mąż.... :p:D Ale wiem, że są takie specyfiki dla dzieci, niby naturalne, więc pewnie kobiety w ciąży też mogą. Pytanie czy działają tak dobrze?:confused:

Wiesz, ja odwrotnie :) rzeczy do szpitala chcę mieć załatwione wcześniej i z głowy...Bo o ile ciuszki dokupię, przewijak dokupię, to raczej w czasie akcji porodowej biec do sklepu czy apteki nie będę :-D:p:laugh2: A ponieważ pierwszy poród mnie zaskoczył, cieszę się, ze byłam gotowa wcześniej :) Teraz też zamierzam być :) Ciuszki zdążyłam poprać na ostatnią chwilę (dzień wcześniej jak zaczęłam rodzić), to sobie wyschły, a teściowa mi przeprasowała. Dobrze, że ta torba była ;)

Trzymam, trzymam! Daj znać po! Czekam na relacje :)

U mnie ogólnie był cennik - glukoza 1, 2, czy 3 pkt, 50gr czy 75gr. I za całość zapłaciłam chyba 25zł...Z tego co pamiętam :) Wiec nie jakoś drogo :)
Też miałam ten problem z siusianiem..w nocy sikałam, ale pomyślałam, że do rana się spokojnie uzbiera..Po czym się okazało, że przed 5 tak mi się chciało znowu, ze miałam problem, żeby zasnąć, ale wytrzymałam :) Bo inaczej do kubeczka nie byłoby co zebrać :sorry:

Ja dowoziłam wczoraj ten mocz, co go zgubili w piątek..i teraz na internecie nie ma wyników, bo pewnie pani dała inny numerek :angry: I muszę dzisiaj odebrać wyniki sama :no:

Edytka masz rację z tą kolejnością ;) i tak się już nad tym zastanawiałam czy dobrze to wszystko wymyśliłam i przeszło mi to przez głowę, że może ja powinnam być gotowa wcześniej. Ale synka urodziłam w 42 tygodniu więc miałam dużo, dużo czasu :)

Witajcie dziewczyny my po podrozy dojechalismy na 16 podroz nawet dobrze ja jechalam 650 km za kierownica a maz 1000
Hotel super pokoj mamy na dole takze nietrzeba nigdzie daleko lazic jedzenie mega wypas dzieci zadowolone wczoraj padlismy o 22.30 a wstalismy o 8 rano
Zaraz zbieramy sie do aquaparku

Ja od wczoraj nie mogę się zebrać na badania. Albo pół nocy nie śpię i nad ranem zasypiam, albo nie śpię od 4, to do 7 już jestem tak głodna, że bym tam padła na glukozie. Jeszcze musiałam zrobić siusiu o 4, bo taki miałam pęcherz pełny, aż mnie bolał, a teraz nie mam z czym iść.
Mam jeszcze głupie pytanie do tych co płacą za badania... Za glukozę liczy się raz, np. 6zł u mnie, czy za każde wkłucie? Miłego dnia :)
Ja za całe badanie zapłaciłam 29zl .3 wklucia i od nich do wypicia dostałam glukoze w kubeczku . Dziś po 12 jadę po wyniki [emoji16]

Od wiedziałam, że glukoza taka tania [emoji16] to dobrze, nie będę musiała taka głodna daleko jeździć bo Vitalabo mam od domu 10minut niecałe spacerkiem.

Mi siostra poleciła ten materac który sama z resztą chce kupić [emoji16]

Link do: Materac Dobranocka | Materac Dobranocka HILDING
Pracowała trochę w salonie z łóżkami i materacami więc wybrała na pewno dobrze [emoji4]

Hej dziewczyny .
Powodzenia na wizytach ;) i zazdraszczam bo mnie wizyta czeka dopiero 17 sierpnia

Temat komarów to temat rzeka w tym roku myślałam że ich nie ma bo mnie do tej pory nie zagryzły ale nadrobily skubane prze ostatnie 3 dni . Chodzę pogryziona do tego mam wrażenie że w tym są jakieś zmutowane bo bąble po nich są ogromne .
Wogole to u mnie ostatnio samopoczucie kiepskie i powiem Wam że podziwiam te z Was które jeszcze pracują i zamierzają jeszcze długo . Ja czasem nie mam siły z łóżka wstać .

Co do materacy czytałam kiedyś że z tych gryczano kokosowych wylegaly się robaki i gryzły dzieci (a 6 lat temu były reklamowane jako najlepsze) tylko nie pamiętam kto był temu winny kokos czy gryka . Warto o tym też poczytać .

Ja budzę się co godzinę na siku, bo się wody opije i w sumie na badanie niose ten godzinny mocz.
Jeżeli chodzi o glukozę to jest test obciążenia i np w diagnostyce płacisz za test a nie pojedyncze wkłucie. Ja płaciłam za test 22,80 zł

Dziewczyny powodzenia dzisiaj na wizytach.

Jakoś przetrwalam noc, choć skłaniam się do zakupu nawilżacza powietrza, bo przez noc wypijam 1-1,5l wody i co chwila sikam.
Ma ktoś? Warto kupić?

Wiesz, nawilżasz powietrza jest dobry na jesień i zimie, okres grzewczy. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie teraz jest bardzo wysoka wilgotność powietrza, nie schodzi poniżej 50% (mam te urządzenia co mierzą), także ja na tę chwilę nie mam potrzeby kupować.... Aż dziwne. W domu mam jakiś nawilżasz, ale to mąż kupił i się interesował, taki dziwny kształt ma i parę robi, zawsze coś tam daje :)

Ogolnie w tym roku chyba malo komarow, zawsze jestem cala pogryziona, a w tym roku moze ze trzy razy

A ja nie pamiętam, kiedy w ogóle ostatnio mnie komar pogryzł...Może raz rok temu? Albo dwa?:o:p Naprawdę myślę, że boją się, że jak mnie użrą to zdechną :rolleyes2:

Edytka masz rację z tą kolejnością ;) i tak się już nad tym zastanawiałam czy dobrze to wszystko wymyśliłam i przeszło mi to przez głowę, że może ja powinnam być gotowa wcześniej. Ale synka urodziłam w 42 tygodniu więc miałam dużo, dużo czasu :)

A może teraz urodzisz dwa tygodnie przed?? Nigdy niewiadomo ;) W sumie fajnie, takie zaskoczenie i z głowy :)

Witajcie dziewczyny my po podrozy dojechalismy na 16 podroz nawet dobrze ja jechalam 650 km za kierownica a maz 1000
Hotel super pokoj mamy na dole takze nietrzeba nigdzie daleko lazic jedzenie mega wypas dzieci zadowolone wczoraj padlismy o 22.30 a wstalismy o 8 rano
Zaraz zbieramy sie do aquaparku

Super! Zazdraszczam wypoczynku, upałów mniej :tak: Miłego urlopowania :yes::D

Ja za całe badanie zapłaciłam 29zl .3 wklucia i od nich do wypicia dostałam glukoze w kubeczku . Dziś po 12 jadę po wyniki [emoji16]

Kciuki za wyniki, na pewno będą dobre 8-)

Od wiedziałam, że glukoza taka tania [emoji16] to dobrze, nie będę musiała taka głodna daleko jeździć bo Vitalabo mam od domu 10minut niecałe spacerkiem.

Mi siostra poleciła ten materac który sama z resztą chce kupić [emoji16]

Link do: Materac Dobranocka | Materac Dobranocka HILDING
Pracowała trochę w salonie z łóżkami i materacami więc wybrała na pewno dobrze [emoji4]

Piankowe są dobre tak samo jak lateksowe, jedyna różnica to ponoć ich krótsza żywotność, dlatego są ciut tansze...Ale z 2.strony i tak wybieramy materac na max 3 lata, więc nie widzę problemu :yes:

Hej dziewczyny .
Powodzenia na wizytach ;) i zazdraszczam bo mnie wizyta czeka dopiero 17 sierpnia

Temat komarów to temat rzeka w tym roku myślałam że ich nie ma bo mnie do tej pory nie zagryzły ale nadrobily skubane prze ostatnie 3 dni . Chodzę pogryziona do tego mam wrażenie że w tym są jakieś zmutowane bo bąble po nich są ogromne .
Wogole to u mnie ostatnio samopoczucie kiepskie i powiem Wam że podziwiam te z Was które jeszcze pracują i zamierzają jeszcze długo . Ja czasem nie mam siły z łóżka wstać .

Co do materacy czytałam kiedyś że z tych gryczano kokosowych wylegaly się robaki i gryzły dzieci (a 6 lat temu były reklamowane jako najlepsze) tylko nie pamiętam kto był temu winny kokos czy gryka . Warto o tym też poczytać .

W gryce były robaki :) W ogóle tak gryka już mocno nie polecana jest :happy: A porządny materac, z porządnej firmy z mnóstwem atestów na pewno nie ma robaków :D Te lepsze, znane firmy właśnie nie robią z gryki, tylko lateksowe, piankowe albo lateksowo-kokosowe, ze względu na to, że kokos jest twardszy niż lateks i pasuje dla niemowlaka do 8-9 m-ca życia :)
Mi też czasami nie chce wstać się z łóżka :laugh2: czasami nawet częściej niż czasami...Ale jak już wstanę i jestem w pracy to jest ok :tak::rolleyes2:

Ja po wizycie. W końcu mam zdjęcie na potwierdzenie płci. Dodam później. Waży teraz 758 g. Niestety wyniki z moczu również zaniepokoily panią doktor. Mam zrobić badania wątroby by wykluczyć choleostaze. Ułożona na razie pupka w dół, serduszko ślicznie bije. Przytyłam 2,8kg od ostatniej wizyty. A łącznie 4,5 kg.

Ostatnia edycja:
Tez chciałam lateksowy, ale ostatnio wyczytałam, że dobre są też lateksowo-kokosowe, bo ta strona kokosa jest twardsza i dobra dla dzieci do 8-9m-ca życia...

https://hevea.krakow.pl/materace-dla-dzieci-lateksowe-piankowe-czy-z-kokosem-n-4.html

I się zastanawiam, który kupić o_O

Pewnie już coś się zmieniło. Dla syna kupiłam w 2017 lateksowy tej firmy, bo był polecany na bb i przez ortopedę przez lateks. I teraz zostanie dla Tomka. Myślę, że oba są podobne i wygodne.

reklama
Ja po wizycie. W końcu mam zdjęcie na potwierdzenie płci. Dodam później. Waży teraz 758 g. Niestety wyniki z moczu również zaniepokoily panią doktor. Mam zrobić badania wątroby by wykluczyć choleostaze. Ułożona na razie pupka w dół, serduszko ślicznie bije. Przytyłam 2,8kg od ostatniej wizyty. A łącznie 4,5 kg.

Super, takie infor o dzieciątkach mogę cały czas czytać :tak:Ciekawe czy mój synek dobił do 700 :) Kilka dni różnicy między nami, to może akurat ;) Ja mam wizytę dopiero wieczorkiem....:sorry2:
A co w moczu zaniepokoiło lekarkę? :confused: Masz inne objawy? nie powinno cię coś tam swędzieć????
A tego ważenia u doktorka to najbardziej nie lubię :growl:;)

Do góry