reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja rozstępów na brzuchu nie mam ani z poprzedniej ciąży anie póki co w tej ale cycki po córce zmasakrowane.
Brzuch smarowalam i teraz też smaruje czym kolwiek byle nawilzyc ale o cyckach nie pomyślałam i mam pamiątkę ale przy takim wzroście nie wiem czy jakiś krem by mnie uratowal

reklama
ja mam rozstępy po pierwszej i drugiej ciąży, ale nie ma ich nie wiadomo jak dużo. Najbardziej ucierpiały piersi, bo są ogromne teraz a przed ciążami ledwie B było heheheh bez szału
Rozstępy również pojawiły mi się na zewnętrznej stronie ud i na brzuchu(od dołu, bardziej podbrzusze). W sumie to na brzuchu mam najmniej :)
Zjadłam pyszny obiad, placuszki z sosem i super surówka. Jestem dopieszczona kulinarnie :)

O właśnie a jak u was z rozstępami pojawiają się czy łaskawie was omijają? [emoji16] ja jeszcze nie zauważyłam żadnego ale celulit masakra ... wcześniej też miałam trochę ale teraz dużo bardziej widać. Czuje ogólnie, że woda stoi i mam nadzieję ,że wszystko zejdzie po porodzie[emoji39]
Najwięcej rozstępów miałam w 1 ciąży, ale wtedy przytyłam 25kg. Z tamtej ciąży na brzuchu, piersiach i udach. W 2 ciąży 10kg przytyłam i kilka rozstępów na brzuchu. W 3 ciąży 8kg przytyłam i zero rozstępów, ale po wcześniejszych ciążach aż nadto.
Teraz 5kg przytyłam. Piersi zawsze miałam duże a teraz w stanik jakbym chciała wejdzie głowa.
Na razie zero rozstępów.
Moja mama miała cały brzuch i uda w rozstępach po 5 dzieci, choć była drobna i szczuplutka.

O właśnie a jak u was z rozstępami pojawiają się czy łaskawie was omijają? [emoji16] ja jeszcze nie zauważyłam żadnego ale celulit masakra ... wcześniej też miałam trochę ale teraz dużo bardziej widać. Czuje ogólnie, że woda stoi i mam nadzieję ,że wszystko zejdzie po porodzie[emoji39]

ah cellulit ..nasze drugie ja nie ?hehe
no ja nie mialam z tym problemu ale dupcia teraz mi sie zdecydowanie nie podoba bo widze te krypty do ktorych nie bylam przyzwyczajona i w poprzednich ciazach nie zaobserwowalam (wiek? hehe) .nie duze ale sa yhy
i troszke szoku doznalam kiedy zobaczylam je pierwszy raz oO jakby to bylo gorsze nic rozstepy ktore mam na biodrach po coreczce kochanej hehe
ALE jestem w ciazy i mam to w d..ie..:)
mam nadzieje BEZ nacisku ze jak wroce do mojej aktywnosci to bedze jak dawniej a na razie milosc milosc milosc mnie ogarnia do synka

Mama Zuzi i Antosia no to ladnie cie meczy przy jogurciku i 3 lyzkach platek oO
ale wszystko przetrwamy :)

Ja mam mnóstwo rozstępów na udach i pośladkach, maskara jakaś. Pojawiły mi się szybko, bo już jakoś w drugim miesiącu ciąży jak jeszcze się nie smarowalam kremami na rozstępy. Teraz pomału bledną lecz i tak wygląda to tragicznie. Co do wagi to od początku przytyłam około 6 kg

My juz po dzieciaki zachwycone 100 % dziewczynka juz wrzucam zdjecia
20180720_194800.jpg

Załączniki

• 20180720_194800.jpg
    20180720_194800.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 423
Ja mam rozstępy na boczkach, piersiach, udach po okresie dojrzewania. Także jak mi się pojawią to nie będę płakać, bo przywykłam, że do ideału mi daleko :p Póki co ciążowych jeszcze nie mam...

Ja tez mam rozstepy [emoji14] na brxuchu, pupie, udach a nawet i kolo kolan [emoji14] ale dopoki bylam szczupla to ja ich nie widzialam, teraz jak mam wiecej ciala to bardziej rzucaja sie w oczy... Aale jakos nie rozpaczam z tego powodu, sa to sa [emoji14]

Ja mam rozstępy na boczkach, piersiach, udach po okresie dojrzewania. Także jak mi się pojawią to nie będę płakać, bo przywykłam, że do ideału mi daleko :p Póki co ciążowych jeszcze nie mam...
Ja też mam troszkę po okresie dojrzewania takich jasnych ledwo widocznych w wewnętrznej stronie ud i pojedyncze na biodrach ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzały [emoji4]

reklama
Do góry