reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witaj [emoji2] jak się czujesz?

Dziękuję że pytasz. :)Czuję się nie najlepiej, szybko się męczę. Czasami mam wrażenie że ta ciąża jest ponad moje siły. Są dni że po spacerze z 1.5 roczną córeczką czuję się jakbym przebiegła maraton. Mysle ze Wynika to z tego, ze tak naprawdę nie wróciłam do swojej dawnej formy sprzed poprzedniej ciąży. Najpierw nie było czasu bo najważniejsze było dziecko, a jak już wukupilam sobie karnet na siłownię, to szybko okazało się że jestem w kolejnej ciąży.:(
A co u Was jak się czujecie?

reklama
Jezeli chodzi o rozstępy, to na razie nic nie mam i w poprzednich ciazach też nic nie miałam oprócz kilku na piersiach. Ale mam za to problemy z zylakami. Bardzo mi wyszły w tej ciąży na lydkach i udach, kostki mam aż fioletowe. Nieładnie to wygląda i czasami krępuje się założyć sukienkę, ale co zrobić w upały, przecież nie będę chodzić w długich spodniach. Jak urodze, to wezmę się za siebie. :biggrin2:
Czy któraś z Was ma podobne problemy?

A mi się coś zrobiło i mam problem z chodzeniem :sad: jakoś od wczoraj po południu i dzisiaj cały dzień kuśtykam bo jak chce stanąć na lewej nodze to boli mnie po lewej stronie dół brzucha :sad:
Akurat jak zwykle jak jestem cały dzień z córką sama to coś mnie musi boleć ech
W poniedziałek mam wizytę, ciekawe co mi powie

Jezeli chodzi o rozstępy, to na razie nic nie mam i w poprzednich ciazach też nic nie miałam oprócz kilku na piersiach. Ale mam za to problemy z zylakami. Bardzo mi wyszły w tej ciąży na lydkach i udach, kostki mam aż fioletowe. Nieładnie to wygląda i czasami krępuje się założyć sukienkę, ale co zrobić w upały, przecież nie będę chodzić w długich spodniach. Jak urodze, to wezmę się za siebie. :biggrin2:
Ja tez mam nogi w pajaczkach i kilks grubszych żylaków i czesto chodze w leginsach lub maxi sukience. Nie lubię pokazywac swoich nóg, choc czasem coś za kolano założę.

Hej! Gratuluje kolejnej pociechy!!

Ja żylaków nie mam, ale zaczęły mi pękać naczynka. Moja gin zabroniła mi spania na plecach już od 20 tyg ciąży. Bo wtedy aorta jest bardziej uciskana czy coś i to też wpływa w większym stopniu na to. Ja i tak zawsze miałam tendencje do tego.

Dziewczyny, jesli pojawiaja sie zylaki to polecam specjalne rajstopy uciskowe, zeby sie nie poglebialy. Ja mam takie zalecenie od poczatku ciazy!

Trzymajcie prosze jutro rano za mnie kciuki - w koncu doczekalismy sie naszego badania polowkowego!!!

Trzymam kciuku! [emoji110]

My juz po dzieciaki zachwycone 100 % dziewczynka juz wrzucam zdjeciaZobacz załącznik 879662

Śliczna córeczka [emoji8]

O właśnie a jak u was z rozstępami pojawiają się czy łaskawie was omijają? [emoji16] ja jeszcze nie zauważyłam żadnego ale celulit masakra ... wcześniej też miałam trochę ale teraz dużo bardziej widać. Czuje ogólnie, że woda stoi i mam nadzieję ,że wszystko zejdzie po porodzie[emoji39]

Po pierwszej ciazy rozstępów sie nie nabawiłam, brzuch gładki, może na piersiach jakiś zbłąkany rozstęp by sie znalazł [emoji23] zobaczymy jak w tej bedzie.. słyszałam, że nawet tydzień przed porodem mogą wyleźć więc...dopiero po porodzie sprawdzę czy w tej ciąży mi się też poszczęściło [emoji57]

A mi się coś zrobiło i mam problem z chodzeniem :sad: jakoś od wczoraj po południu i dzisiaj cały dzień kuśtykam bo jak chce stanąć na lewej nodze to boli mnie po lewej stronie dół brzucha :sad:
Akurat jak zwykle jak jestem cały dzień z córką sama to coś mnie musi boleć ech
W poniedziałek mam wizytę, ciekawe co mi powie

Może Malutka coś uciska? [emoji53]
Jest szansa, że samo przejdzie [emoji57]

Dziewczyny, jesli pojawiaja sie zylaki to polecam specjalne rajstopy uciskowe, zeby sie nie poglebialy. Ja mam takie zalecenie od poczatku ciazy!

Trzymajcie prosze jutro rano za mnie kciuki - w koncu doczekalismy sie naszego badania polowkowego!!!

Trzymam, trzymam [emoji847][emoji3] a ty jeszcze płci nie znasz? To kciuki i za to, żebyś się dowiedziała, kto w twoim brzuszku mieszka [emoji5]

reklama
Do góry