reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja nie ćwiczyłam w 1.ciaży, nie ćwiczę w 2. :) Chyba, że spacery i zabawa z dzieckiem to ćwiczenia :D I granie innym na nerwach w pracy ;):rofl: A w 1.ciąży naprawdę obżerałam się słodyczami, dużo lepiej mi wchodziły niż w tej :) A finalnie 11kg weszło... Niektóre kobiety się ograniczają i tyją po 15-20kg, nie wiem od czego to zależy, ale właśnie dlatego staram się nie oceniać :tak:

No to ja tak mam, naprawde sie ograniczam, duzo nadrabiam woda, zmienilam nieco nawyki zywieniowe, a przybieram 0.5 kg tygodniowo.. mnie to denerwuje, no bo wydaje mi sie ze duzo, w kolko kazdy mowi ze duzo juz mam na plusie, a lekarz mowi, ze ok...

reklama
Chciałam do Was dołączyć.
Termin mam na 14. 11.2018. Mam juz 40 lat. Będzie to 3 moje dziecko. Mam już syna 13 lat i córkę 1.5 roczku. I przyznam się szczere, że to 3 trochę nas z mężem zaskoczyło. Z córką przez rok nie mogłam zajść w ciążę, a teraz nawet nie wiem jak to się stało. No cóż, życie lubi zaskakiwać.
@Dita_333 do jakiego lekarza chodzisz, bo zdaje się, że jesteśmy z tych samych terenów. Ja Jestem z Kłodzka.
Pozdrawiam Was wszystkie
Witaj [emoji2] jak się czujesz?

Szczerze niechce nikogo nieobrazic ale jezeli ktos wazy 55 kg to niezrozumie osoby ktora przez cale swoje zycie walczy z nadwaga a BMi to ja mialam prawidlowe chyba jak bylam nastolatka
Jak to zrobic zeby nieprzytyc wiecej jak pisza nieda sie jedne tyja 30 kg a inne 10 kg przez cala ciaze
Każda jest inna i inaczej przybiera na wadze. BMI można się zasugerować ale ja bym nie wierzyła tak do końca bo to dość ogólny wskaźnik . Myślę że prawdą jest ,że jeśli kobieta przed ciążą miała problemy z nadwagą , otyłością to powinna jak najmniej przytyć w ciąży ale już ile przytyje to kwestia indywidualna . Gdybym wiedziała ,że jem zdrowo i nie mam sobie nic do zarzucenia A przytyłabym więcej niż jakiś wskaźnik sugeruje że powinnam to zbytnio bym się nie przejmowała [emoji39]

U nas do południa ulewy, teraz trochę słońca. W końcu, bo przy takiej pogodzie to teść gorszy niż dziecko [emoji29] bez kija nie podchodź. Mój już w poniedziałek wyjeżdża do pracy no ale lepszy tydzień wspólny niż nic. Od dwóch dni jakoś coraz intesnywniej czuję małego, wczoraj tatusiowi udało się już poczuć dwa kopniaki [emoji1]
Co do tycia to mi najwięcej poszło w piersi, uda i biodra [emoji27] też obawiam się jak będzie dalej, zwłaszcza przy moim wzroście

O właśnie a jak u was z rozstępami pojawiają się czy łaskawie was omijają? [emoji16] ja jeszcze nie zauważyłam żadnego ale celulit masakra ... wcześniej też miałam trochę ale teraz dużo bardziej widać. Czuje ogólnie, że woda stoi i mam nadzieję ,że wszystko zejdzie po porodzie[emoji39]

O właśnie a jak u was z rozstępami pojawiają się czy łaskawie was omijają? [emoji16] ja jeszcze nie zauważyłam żadnego ale celulit masakra ... wcześniej też miałam trochę ale teraz dużo bardziej widać. Czuje ogólnie, że woda stoi i mam nadzieję ,że wszystko zejdzie po porodzie[emoji39]
Na razie rozstępów brak :) ogólnie skóra w niezłej formie ale brzuch wiele nie urósł. Na plusie jakieś 5-6 kilo zależy od pory dnia. Brzuchol smaruje kremem na rozstępy i oliwka ale bardziej zapobiegawczo bo rozstępy raczej genetyczne.

reklama
Na razie rozstępów brak :) ogólnie skóra w niezłej formie ale brzuch wiele nie urósł. Na plusie jakieś 5-6 kilo zależy od pory dnia. Brzuchol smaruje kremem na rozstępy i oliwka ale bardziej zapobiegawczo bo rozstępy raczej genetyczne.
No ja też się smaruje specyfikami przeciw rozstępom przynajmniej jak się pojawią będę miała czyste sumienie i będę mogła powiedzieć ,że to genetycznie uwarunkowane [emoji23]

Do góry