Tak Dita 19+5 ale liczę że praktycznie już 20 tydzień skończony
Mi akurat termin z usg idealnie pokrywa się z terminem owulacji u mnie i by się zgadzało że starsze o 4 dni
Ale lekarz nie zmienił ci daty porodu? bo ponoć do 7dni nie zmieniają... A nawet jeśli liczysz sobie wg usg to tygodnie ciąży lecą "normalnie", nie dodajesz sobie dni do tych co masz
Jeszcze raz kciuki za wizytę i rozjaśnienie tematu płci
Hello[emoji16] ja też wizytuje o 14.45. Moje Maleństwo też się rozbrykało, fala przechodzi przez cały brzuch[emoji188]uwielbiam[emoji170] robiłam sobie morfologie i mocz wszystko w normie, nic poza widełkami to znów stan zapalny na cytologii [emoji20] mam nadzieję że skończy się tylko na globulkach, bo jak dostanę antybiotyk to później pewnie z grzybica będę się bujac do końca ciąży... No i w ogóle nie czuje żadnego dyskomfortu, ani żadnej podejrzanej wydzieliny, więc nie wiem skąd to dziadostwo się wzięło [emoji17]
Kciuki za wizytę!!!
Może coś bezobjawowo przechodzisz... pewnie to nic poważnego
Kupiłam też taki kombinezonik w smyku wstawiony wyżej z tym że w kolorze białym Wzięłam rozmiar 62, powiedzcie mi jak wozicie dziecko zimą.. w sensie w co ubrane? widziałam różne wkłady do wózka ale to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie Zastanawiam się czy ten kombinezonik ocieplany wystarczy czy kupić jeszcze jakiś grubszy
To chyba zależy jak zamierzasz wozić dziecko...
Czy taki sam kombinezon polarowy plus śpiwór do gondoli (np.
Zależy tez od zimy, czy ciepła czy jest mróz...
Ja myślę raczej o śpiworze do gondoli, do fotelika jakiś tylko kombinezon właśnie polarowy np.na szczepienie i na wyjście z auta do bramy szpitala przykryć czymś tylko.
Najlepsze jest to, że to będzie moje drugie dziecko,a sama nie pamiętam dokładnie jak to było.. bardzo intuicyjnie ubierałam synka i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu.
Wiadomo takie maleństwa ubiera się cieplej jedną warstwę, ale dzieci szybko rosną i później ubierałam podobnie do siebie
Ja planuje w takim kombinezonie i do tego kocyk . Nie wiem czy dobrze to sobie wymyslilam .Jakby co będę kombinować jeszcze .
Na mróz taki polarek chyba mało będzie...Sama bym w tym zmarzła Do śpiwora lepiej chyba włożyć albo pod kołderkę Mówię tu o prawdziwej zimie, na -10
Dziękuję, cudownie skończyć 18 lat[emoji41] po raz kolejny[emoji23] szczerze w ogóle się nie nastawiam ale jakoś z tyłu głowy pali mi się różowa lampka i nawet paznokcie wczoraj na różowo malowalam [emoji6] ale chyba tylko dlatego ze początek ciąży przechodziłam tragicznie a z synkiem to chyba w ogóle w tej ciąży nie byłam [emoji28] no i z racji tej różnicy coś mi się wydaje ze córcia... zobaczymy [emoji4] jeszcze 6 godzin z małym hakiem [emoji41]
Czyli trzymać kciuki za córeczkę?? To trzymam
Bardziej wierzę w przeczucie niż objawy Mnie odrzuciło od kawy i mięsa, i słodkiego! przecz pierwsze 4m-ce, gdzie w ciąży z Młodym zajadałam się tym wszystkim, a płeć taka sama I teraz też mdłości miałam dużo, dużo większe i dłużej się utrzymywały...
Mimo wszystko jednak bardziej wierzę, jak kobieta mówi,że czuje, że będzie syn/córka, może dlatego, że mi się w obu przypadkach to sprawdziło Choć patrząc na tabelkę to też tak 50/50 hahaa