reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Heh ;) kilka dni różnicy ;)
Też mam nadzieję, że diety nie bd musiała mieć. Lekarz mi powiedział, że mam mały przyrost wagi, dziecko jest na 39 centylu, więc cukrzycy nie przewiduje ;) mam nadzieję, że ma rację ;)

Chodzi ci o masę dziecka czy naszą? Ja przytyłam 3kg, właściwie od wagi startowej 2kg, bo schudłam 1kg po drodze i od tego przytyłam 3kg, ale za to dziecko raczej trochę większe...w 21+5 miał 535gr... Nie jakiś wielkie,ale też powyżej przeciętnej :sorry: Pocieszam się, że u mnie w rodzinie nikt cukrzycy nie miał i nie ma, w 1.ciąży też nie miałam, ale kto wie... Z wiekiem różne rzeczy się dzieją :unsure:

Dziewczyny kupiłam wczoraj zimowy kombinezon dla małej i wzięłam w rozmiarze 68 bo tak sobie pomyślałam ,że ma mi przecież posłużyć kilka miesięcy . Dziś tak na niego patrzę i nie wiem czy dobrze z tym rozmiarem pomyślałam [emoji852] mała na wyjściu że szpitala to się w nim chyba utopi [emoji853] co myślicie?

68 to za duże na maleństwo :( Ważne tez firma... A nie możesz wymienić na rozmiar mniejszy po prostu???

Poprawka nie doczytałam końcu dialogu:) Więc jesteś ciąża starsza 9 dni jakieś:) mi termin i tak wychodzi na 24 z usg A z om 28.11 więc zbliżone:)

O ja !! tydzień masz?
Ja dopiero za 2 dni pełne 20 skończone, choć dzieciak starszy więc można liczyć 20 skończone:) super daj znać!!:) ja napiszę koło 21/22:)
Tak się cieszę już mi obojętne jaka płeć ale żebym już wiedziała hahaha czy Lilia czy Niko

Ja już nie patrzę na wiek wg usg - w sensie tych ostatnich tylko trzymam się terminu OM, i tak tygodnie liczę. Więc jesteś w 19+5, tak? :)
Nie ma sensu zmieniać sobie daty porodu co usg, to dużo zamieszania wprowadza wg mnie. Najlepiej trzymać się jednego terminu i już :) Tym bardziej, że dzieci rosną różnym tempem i raz bedziesz 5 dni do przodu, a raz 2 do tyłu i tak bedziesz sobie terminy porodu zmieniać???:o:D:p

Właśnie sama mam problem z dobraniem ubranek... Body to kupuje po dwa z rozm 52,62,68,72 [emoji85] a jeśli chodzi o wyjście, boje sie kupować kombinezon nie wiedząc jaki będzie więc zamówiłam dresowy komplet i modle się,żeby starczył na początek listopada.
Zobacz załącznik 876118

Angielskie firmy mają rozmiarówki większe: Next, George, nasze Coccodrillo. Normalny jest chyba smyk, 5.10.15 jest ciut większy, H&M też chyba normalny. Później przy zakupach będzie to widać :)

Szaleje strasznie [emoji85] już momentami robi się to uciążliwe- np dziś w drodze do pracy, nie mogłam się skupić na prowadzeniu auta bo tak mnie ten smyk mały kopał... A gdzie do końca ?! No ale przynajmniej jestem o niego spokojniejsza :)

Kurde, dokładnie! mam tak samo! Dlatego średnio lubię jeździć autem gdzieś dalej, nie mogę się skupić... Czyli nie ja jedna :)

68 to mi tak się wydaje koniec lutego/marzec/kwiecień - termin mam na 10.11.

Tak z góry też nie można zakładać... Moje urodziło się przeciętnego rozmiaru dziecko,a tak szybko rósł, że 68ubrał jak jeszcze 3m-cy nie miał i tak dalej i tak dalej. Teraz też nosi na 8-9lat , a skończy 6 i powinien 6/7lat nosić...
A ty nie masz terminu na 14.11??????:szok: Tak jest w tabelce? Poprawić na 10.11? To będzie tylko 2 dni za mną?

wg mnie smyk ma najbardziej standardową wymiarówkę - na polskie dzieciaki :D
pepco ma małą z kolei, h&m, next, c&a dużą. Zara ma mniejszą, zbliżoną do polskiej. (chyba nawet mniejszą niż smyk)

Dokładnie! Dodam jeszcze, że Zara na długość wg mnie jeszcze idzie, ale za to na drobne, szczupłe i długie dzieci...Ale c&a chyba ma małą?? :oMój wyrósł z 122 i tam muszę kupować mu juz 128, gdzie 5.10.15 jeszcze 122 jest na styk...

Hej dziewczyny
Ja juz w domciu jestem w koncu wyszlam z tego szpitala synus ma sie dobrze coraz czesciej sie wierci mam 18t 6d. Z dzidzia wszystko w porzadku gorzej ze mna mam Arytmie i z tad skoki pulsu... Dostalam witaminki magnez apap na bol glowy bo często mnie boli :( kolejna wizyta w szpitalu 7 sierpien ale nie mysle teraz o tym tetaz pakuje sie na jutrzejszy wyjazd nad jeziorko :) musze troszke ochlonac od tego wszystkiego...

Mam do was takie pytanie jak wy liczycie tygodnie ? Np 18t i 7 d a nastepny dzien to juz 19t czy 18i 7 to jiz 19 ? Bo już niewiem jak to liczyc... teraz mam 18i 6 a na uzg w szpitalu 18i6 powiedzieli mi ze mialam w sobote więc cos mi sie nie zgadzalo....

Liczysz skończone, czyli np. 18+6 to masz skończony 18 tydzień, a jesteś w trakcie 19tygodnia :) Jutro skończysz 19 tydzień, zacznie lecieć 20 :)

Chodzi ci o masę dziecka czy naszą? Ja przytyłam 3kg, właściwie od wagi startowej 2kg, bo schudłam 1kg po drodze i od tego przytyłam 3kg, ale za to dziecko raczej trochę większe...w 21+5 miał 535gr... Nie jakiś wielkie,ale też powyżej przeciętnej :sorry: Pocieszam się, że u mnie w rodzinie nikt cukrzycy nie miał i nie ma, w 1.ciąży też nie miałam, ale kto wie... Z wiekiem różne rzeczy się dzieją :unsure:

68 to za duże na maleństwo :( Ważne tez firma... A nie możesz wymienić na rozmiar mniejszy po prostu???

Angielskie firmy mają rozmiarówki większe: Next, George, nasze Coccodrillo. Normalny jest chyba smyk, 5.10.15 jest ciut większy, H&M też chyba normalny. Później przy zakupach będzie to widać :)

Dokładnie! Dodam jeszcze, że Zara na długość wg mnie jeszcze idzie, ale za to na drobne, szczupłe i długie dzieci...Ale c&a chyba ma małą?? :oMój wyrósł z 122 i tam muszę kupować mu juz 128, gdzie 5.10.15 jeszcze 122 jest na styk...

Mogłam pomylić z Newbie ;)

A ja wczoraj miałam wizytę - Mała pięknie rośnie, waży 472 g i wszystko z nią w porządku ;) Kolejną wizytę mam 4.08 i też muszę zrobić tą krzywą...

Super, że pięknie młoda rośnie, no i pięknie waży :)
Oj zaczynają się u nas te krzywe cukrowe, trzeba jakoś to przetrwać

Ja za dwa tygodnie wizyta, krzywa w przyszłym... Bardziej boję się wyniku niż samej krzywej.... Kurde, nigdy w życiu nie byłam na żadnej diecie, obym nie musiała :o

Powiem Ci, że dla maluszka człowiek jest w stanie wiele znieść i nawet diety, jeżeli trzeba.
Mnie bardziej przeraża insulina, niż bycie na diecie.
Przy młodszej córce po urodzeniu przez prawie rok byłam na diecie( skaza białkowa).
Ale na razie nie gdybajmy, trzeba być dobrej myśli, że wyniki będą w normie.

Zakręcona [emoji28] ale to przez ciążę [emoji6] zgadza się 20+6, mam dziś urodziny i nie wiem jeszcze kto tam mnie kopie [emoji4] także mam nadzieję, że dziś wieczorem będę mogła świętować podwójnie [emoji38]

Olcia w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji 18tych urodzin ;)
A masz jakieś przeczucia co do płci?

Dziewczyny kupiłam wczoraj zimowy kombinezon dla małej i wzięłam w rozmiarze 68 bo tak sobie pomyślałam ,że ma mi przecież posłużyć kilka miesięcy . Dziś tak na niego patrzę i nie wiem czy dobrze z tym rozmiarem pomyślałam [emoji852] mała na wyjściu że szpitala to się w nim chyba utopi [emoji853] co myślicie?

Powiem tak, jeżeli Cię stać to kup sobie i na 56 czy 62 kombinezon.
Owszem na początku może ten kombinezon wydawać się wielki,ale wszystko zaleźy od tego, jak duże dziecko się urodzi.
Dzieci dosyć szybko rosną.
Ja np 1 dziecko w kombinezonie na 80 zabrałam do domu, ale on był taki wywijany i jak go wywijałaś to miał ok 68 rozmiar.
Owszem był za duży, ale jakoś szczególnie koszmarnie tego nie wspominam.
Przy młodszej córce 3/4 rzeczy kupiłam w ciupeksie, bo nie miałam normalnej umowy i wylądowałam na zielonej łące i kasowo się nie wyrabiałam.
Za 10zł kupiłam kombinezon na 62-68 i w takim zabrałam młodą ze szpitala do domu.

Hej dziewczyny
Ja juz w domciu jestem w koncu wyszlam z tego szpitala synus ma sie dobrze coraz czesciej sie wierci mam 18t 6d. Z dzidzia wszystko w porzadku gorzej ze mna mam Arytmie i z tad skoki pulsu... Dostalam witaminki magnez apap na bol glowy bo często mnie boli :( kolejna wizyta w szpitalu 7 sierpien ale nie mysle teraz o tym tetaz pakuje sie na jutrzejszy wyjazd nad jeziorko :) musze troszke ochlonac od tego wszystkiego...

Mam do was takie pytanie jak wy liczycie tygodnie ? Np 18t i 7 d a nastepny dzien to juz 19t czy 18i 7 to jiz 19 ? Bo już niewiem jak to liczyc... teraz mam 18i 6 a na uzg w szpitalu 18i6 powiedzieli mi ze mialam w sobote więc cos mi sie nie zgadzalo....

Może termin z usg nie pokrywa Ci się z om.
Mnie z usg wychodzi kilka dni różnicy, ale tak mam od początku, więc się nie przejmuję.
Ja liczę tak jak mam na suwaku od om 22 tydzień i 1 dzień, aplikacja mi pokazuje, że 23 tydzień, bo zaczęłam 23 tydzień.
Super, że już wyszłaś z domu, ważne, że wiesz co Ci dolega i masz leki.
Odpocznij i zrelaksuj się.

Hello[emoji16] ja też wizytuje o 14.45. Moje Maleństwo też się rozbrykało, fala przechodzi przez cały brzuch[emoji188]uwielbiam[emoji170] robiłam sobie morfologie i mocz wszystko w normie, nic poza widełkami to znów stan zapalny na cytologii [emoji20] mam nadzieję że skończy się tylko na globulkach, bo jak dostanę antybiotyk to później pewnie z grzybica będę się bujac do końca ciąży... No i w ogóle nie czuje żadnego dyskomfortu, ani żadnej podejrzanej wydzieliny, więc nie wiem skąd to dziadostwo się wzięło [emoji17]

Kupiłam też taki kombinezonik w smyku wstawiony wyżej z tym że w kolorze białym:) Wzięłam rozmiar 62, powiedzcie mi jak wozicie dziecko zimą.. w sensie w co ubrane? widziałam różne wkłady do wózka ale to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie;) Zastanawiam się czy ten kombinezonik ocieplany wystarczy czy kupić jeszcze jakiś grubszy:)

Kupiłam też taki kombinezonik w smyku wstawiony wyżej z tym że w kolorze białym:) Wzięłam rozmiar 62, powiedzcie mi jak wozicie dziecko zimą.. w sensie w co ubrane? widziałam różne wkłady do wózka ale to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie;) Zastanawiam się czy ten kombinezonik ocieplany wystarczy czy kupić jeszcze jakiś grubszy:)
Ja planuje w takim kombinezonie i do tego kocyk . Nie wiem czy dobrze to sobie wymyslilam .Jakby co będę kombinować jeszcze .

reklama
Super, że pięknie młoda rośnie, no i pięknie waży :)
Oj zaczynają się u nas te krzywe cukrowe, trzeba jakoś to przetrwać

Powiem Ci, że dla maluszka człowiek jest w stanie wiele znieść i nawet diety, jeżeli trzeba.
Mnie bardziej przeraża insulina, niż bycie na diecie.
Przy młodszej córce po urodzeniu przez prawie rok byłam na diecie( skaza białkowa).
Ale na razie nie gdybajmy, trzeba być dobrej myśli, że wyniki będą w normie.

Olcia w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji 18tych urodzin ;)
A masz jakieś przeczucia co do płci?

Powiem tak, jeżeli Cię stać to kup sobie i na 56 czy 62 kombinezon.
Owszem na początku może ten kombinezon wydawać się wielki,ale wszystko zaleźy od tego, jak duże dziecko się urodzi.
Dzieci dosyć szybko rosną.
Ja np 1 dziecko w kombinezonie na 80 zabrałam do domu, ale on był taki wywijany i jak go wywijałaś to miał ok 68 rozmiar.
Owszem był za duży, ale jakoś szczególnie koszmarnie tego nie wspominam.
Przy młodszej córce 3/4 rzeczy kupiłam w ciupeksie, bo nie miałam normalnej umowy i wylądowałam na zielonej łące i kasowo się nie wyrabiałam.
Za 10zł kupiłam kombinezon na 62-68 i w takim zabrałam młodą ze szpitala do domu.

Może termin z usg nie pokrywa Ci się z om.
Mnie z usg wychodzi kilka dni różnicy, ale tak mam od początku, więc się nie przejmuję.
Ja liczę tak jak mam na suwaku od om 22 tydzień i 1 dzień, aplikacja mi pokazuje, że 23 tydzień, bo zaczęłam 23 tydzień.
Super, że już wyszłaś z domu, ważne, że wiesz co Ci dolega i masz leki.
Odpocznij i zrelaksuj się.
Dziękuję, cudownie skończyć 18 lat[emoji41] po raz kolejny[emoji23] szczerze w ogóle się nie nastawiam ale jakoś z tyłu głowy pali mi się różowa lampka i nawet paznokcie wczoraj na różowo malowalam [emoji6] ale chyba tylko dlatego ze początek ciąży przechodziłam tragicznie a z synkiem to chyba w ogóle w tej ciąży nie byłam [emoji28] no i z racji tej różnicy coś mi się wydaje ze córcia... zobaczymy [emoji4] jeszcze 6 godzin z małym hakiem [emoji41]

Do góry