reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziekuje [emoji2] a ci to za aplikacja ?

Ja mialam zazwyczaj nie regularna miesiczke ostatnia mialam 19 luty i lekarz mi w szpitalu powiedzial ze mam 18+6 to bylo w sobote a przed tym uzg mialam uzg robione 5 czer i bylo 13i6 i sama juz niewiem... przy tym uzg sobotnim powiedzial mi lekarz ze mam roznice tygodnia miedzy uzg a om zgupialam juz...
Ja mam aplikację happy baby bezpłatna
Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg
    Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 405
Z tego co piszesz zdrowo rozsądkowo podchodzisz do tematu.
Ja pierwsze dziecko urodziłam w grudniu i akurat spadł śnieg na wyjście ze szpitala. A potem jak młody miał 2 tygodnie dowalił mróz i go werandowałam w wózku przy otwartym oknie przez kilka dni. A potem łaziłam w mróz i śnieg. Jak śnieg sypał to jeszcze folię zakładałam na wózek i mkneliśmy przez zaspy.
Haha. Foty znalazłam. Tu ma 2 tygodnie kombinezon na 80 rozmiar:) a teraz ten mój facecik ze zdjęcia ma 195cm i w grudniu skończy 20 lat [emoji87][emoji85]Zobacz załącznik 876231Zobacz załącznik 876232Zobacz załącznik 876233Zobacz załącznik 876234Zobacz załącznik 876235
Heh uwielbiam takie zdjęcia oglądać [emoji16]

Ile kosztuje taki? Bo używany identyczny ktoś sprzedaje za 8 dych i wydaje mi się że drogo :eek:

Ja kupiłam nowy z metką za 99 zł na Allegro - ktoś sprzedawał, bo w sklepie chyba już się nie da kupić. W sklepie wydaje mi się, że coś koło 140 zł, bo koleżanka nie pamiętała dokładnie ile dała (wydaje jej się, źe 140 zł).

Witajcie ! Jak tam samopoczucie ? na pomorzu upał i ledwo idzie wytrzymać .
Widzę że już zbieracie wyprawkę dla maluchów - ja jeszcze daleko w polu . Myślę że we wrześniu zacznę coś robić w tym kierunku .
Była dyskusja o kombinezonach mój pierworodny (także listopadowy:))wychodził ze szpitala w kombinezonie 0-3 m i ten jeden wystarczył Nam na całą zimę i myślę że tym razem tak samo zrobię. Dzieci tak szybko rosną :)
Mam też pytanko do tych co mają niedoczynność tarczycy - czy bierzecie leki na tarczyce przed badaniem na krzywą cukrową?
Właśnie dzwoniłam w tej sprawie do diagnostyki i mi pani powiedziała że lepiej euthyroxu nie brać. Dopiero po badaniu.
Jak robię poziom tsh to też nie biorę euthtroxu. Dopiero po badaniu

Chodzi ci o masę dziecka czy naszą? Ja przytyłam 3kg, właściwie od wagi startowej 2kg, bo schudłam 1kg po drodze i od tego przytyłam 3kg, ale za to dziecko raczej trochę większe...w 21+5 miał 535gr... Nie jakiś wielkie,ale też powyżej przeciętnej :sorry: Pocieszam się, że u mnie w rodzinie nikt cukrzycy nie miał i nie ma, w 1.ciąży też nie miałam, ale kto wie... Z wiekiem różne rzeczy się dzieją :unsure:

68 to za duże na maleństwo :( Ważne tez firma... A nie możesz wymienić na rozmiar mniejszy po prostu???

Ja już nie patrzę na wiek wg usg - w sensie tych ostatnich tylko trzymam się terminu OM, i tak tygodnie liczę. Więc jesteś w 19+5, tak? :)
Nie ma sensu zmieniać sobie daty porodu co usg, to dużo zamieszania wprowadza wg mnie. Najlepiej trzymać się jednego terminu i już :) Tym bardziej, że dzieci rosną różnym tempem i raz bedziesz 5 dni do przodu, a raz 2 do tyłu i tak bedziesz sobie terminy porodu zmieniać???:o:D:p

Angielskie firmy mają rozmiarówki większe: Next, George, nasze Coccodrillo. Normalny jest chyba smyk, 5.10.15 jest ciut większy, H&M też chyba normalny. Później przy zakupach będzie to widać :)

Kurde, dokładnie! mam tak samo! Dlatego średnio lubię jeździć autem gdzieś dalej, nie mogę się skupić... Czyli nie ja jedna :)

Tak z góry też nie można zakładać... Moje urodziło się przeciętnego rozmiaru dziecko,a tak szybko rósł, że 68ubrał jak jeszcze 3m-cy nie miał i tak dalej i tak dalej. Teraz też nosi na 8-9lat , a skończy 6 i powinien 6/7lat nosić...
A ty nie masz terminu na 14.11??????:szok: Tak jest w tabelce? Poprawić na 10.11? To będzie tylko 2 dni za mną?

Dokładnie! Dodam jeszcze, że Zara na długość wg mnie jeszcze idzie, ale za to na drobne, szczupłe i długie dzieci...Ale c&a chyba ma małą?? :oMój wyrósł z 122 i tam muszę kupować mu juz 128, gdzie 5.10.15 jeszcze 122 jest na styk...

Liczysz skończone, czyli np. 18+6 to masz skończony 18 tydzień, a jesteś w trakcie 19tygodnia :) Jutro skończysz 19 tydzień, zacznie lecieć 20 :)

Edytka Mi przed wyjazdem waga pokazała 4kg na plusie
A dzieciaczek jak i twój..nie ma już różnicy czy leżę czy chodzę..w nocy jak się obudzę na siusiu to nie raz daje czadu tym kopaniem i tez widzę że chyba się często przekręca bo wczoraj bardzo kopał po lewej stronie a dziś przed chwilą dostałam z całej zapewne jego sily prawie że w w prawe żebro! Ręką mi tylko latała z telefonem haha duże już też nasze dzieciaczki

Ja na młoda miałam za duży kombinezon..utopiła się ale szybko podrosła do niego :p także też nie wspominam tego tragicznie i tutaj to ja wolę warstwowo jeśli już..jakby było np. chłodniej
Kupiłam kombinezon misia na do miesiąca życia tym razem i mam cieńszy inny większy a potem zobacze ale nawet to kocyk. Śpiworek od wózka też będzie. U mnie tak zimno nie będzie zapewne

Z synem w pl też miałam kombinezon nie jakis bardzo gruby i jak coś to warstwy dodatkowo i dało radę . On był z Listopada he. I kombinezon też był za duzy i jak tu ktoś napisał ..noworodki rączki nóżki ściągają do siebie

Spaliłam sobie lewa strone nogi i całą noc spałam z mokrym ręcznikiem. Krem 50 stosowana co chwilę.. i ja większość w cieniu i o masz ..rodzinka też raki take chłodzimy się w apartamencie lol

reklama
Witajcie Kochane Gratulacje Waszych wizyt i dzisiejszych połówkowych ;)
Podczytuje Was na bieżąco jak mam chwilkę super kombinezony i Wasze zakupy ;)
Jestem po połówkowych wszystko ok synuś waży 450g był spokojny dziś więc badanie można było dokładnie zrobić tak jakby drzemkę sobie zrobił.Do zdjęcia nie chciał pozować tylko tak z boczku ale ładnie pokazał że jest w 100% chłopcem(zdjęcie wygląda jakby kucał i od tylu zrobione).
Kciuki i to mocne za wizyty :tak::tak::tak:

Załączniki

• IMG_1968.JPG
    IMG_1968.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 105
  • IMG_1970.JPG
    IMG_1970.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 107
Do góry