reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziekuje [emoji2] a ci to za aplikacja ?

Ja mialam zazwyczaj nie regularna miesiczke ostatnia mialam 19 luty i lekarz mi w szpitalu powiedzial ze mam 18+6 to bylo w sobote a przed tym uzg mialam uzg robione 5 czer i bylo 13i6 i sama juz niewiem... przy tym uzg sobotnim powiedzial mi lekarz ze mam roznice tygodnia miedzy uzg a om zgupialam juz...
Ja mam aplikację happy baby bezpłatna
Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg
    Capture%2B_2018-07-11-14-23-09.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 394
Z tego co piszesz zdrowo rozsądkowo podchodzisz do tematu.
Ja pierwsze dziecko urodziłam w grudniu i akurat spadł śnieg na wyjście ze szpitala. A potem jak młody miał 2 tygodnie dowalił mróz i go werandowałam w wózku przy otwartym oknie przez kilka dni. A potem łaziłam w mróz i śnieg. Jak śnieg sypał to jeszcze folię zakładałam na wózek i mkneliśmy przez zaspy.
Haha. Foty znalazłam. Tu ma 2 tygodnie kombinezon na 80 rozmiar:) a teraz ten mój facecik ze zdjęcia ma 195cm i w grudniu skończy 20 lat [emoji87][emoji85]Zobacz załącznik 876231Zobacz załącznik 876232Zobacz załącznik 876233Zobacz załącznik 876234Zobacz załącznik 876235
Heh uwielbiam takie zdjęcia oglądać [emoji16]

Ile kosztuje taki? Bo używany identyczny ktoś sprzedaje za 8 dych i wydaje mi się że drogo :eek:

Ja kupiłam nowy z metką za 99 zł na Allegro - ktoś sprzedawał, bo w sklepie chyba już się nie da kupić. W sklepie wydaje mi się, że coś koło 140 zł, bo koleżanka nie pamiętała dokładnie ile dała (wydaje jej się, źe 140 zł).

Witajcie ! Jak tam samopoczucie ? na pomorzu upał i ledwo idzie wytrzymać .
Widzę że już zbieracie wyprawkę dla maluchów - ja jeszcze daleko w polu . Myślę że we wrześniu zacznę coś robić w tym kierunku .
Była dyskusja o kombinezonach mój pierworodny (także listopadowy:))wychodził ze szpitala w kombinezonie 0-3 m i ten jeden wystarczył Nam na całą zimę i myślę że tym razem tak samo zrobię. Dzieci tak szybko rosną :)
Mam też pytanko do tych co mają niedoczynność tarczycy - czy bierzecie leki na tarczyce przed badaniem na krzywą cukrową?
Właśnie dzwoniłam w tej sprawie do diagnostyki i mi pani powiedziała że lepiej euthyroxu nie brać. Dopiero po badaniu.
Jak robię poziom tsh to też nie biorę euthtroxu. Dopiero po badaniu

Chodzi ci o masę dziecka czy naszą? Ja przytyłam 3kg, właściwie od wagi startowej 2kg, bo schudłam 1kg po drodze i od tego przytyłam 3kg, ale za to dziecko raczej trochę większe...w 21+5 miał 535gr... Nie jakiś wielkie,ale też powyżej przeciętnej :sorry: Pocieszam się, że u mnie w rodzinie nikt cukrzycy nie miał i nie ma, w 1.ciąży też nie miałam, ale kto wie... Z wiekiem różne rzeczy się dzieją :unsure:

68 to za duże na maleństwo :( Ważne tez firma... A nie możesz wymienić na rozmiar mniejszy po prostu???

Ja już nie patrzę na wiek wg usg - w sensie tych ostatnich tylko trzymam się terminu OM, i tak tygodnie liczę. Więc jesteś w 19+5, tak? :)
Nie ma sensu zmieniać sobie daty porodu co usg, to dużo zamieszania wprowadza wg mnie. Najlepiej trzymać się jednego terminu i już :) Tym bardziej, że dzieci rosną różnym tempem i raz bedziesz 5 dni do przodu, a raz 2 do tyłu i tak bedziesz sobie terminy porodu zmieniać???:o:D:p

Angielskie firmy mają rozmiarówki większe: Next, George, nasze Coccodrillo. Normalny jest chyba smyk, 5.10.15 jest ciut większy, H&M też chyba normalny. Później przy zakupach będzie to widać :)

Kurde, dokładnie! mam tak samo! Dlatego średnio lubię jeździć autem gdzieś dalej, nie mogę się skupić... Czyli nie ja jedna :)

Tak z góry też nie można zakładać... Moje urodziło się przeciętnego rozmiaru dziecko,a tak szybko rósł, że 68ubrał jak jeszcze 3m-cy nie miał i tak dalej i tak dalej. Teraz też nosi na 8-9lat , a skończy 6 i powinien 6/7lat nosić...
A ty nie masz terminu na 14.11??????:szok: Tak jest w tabelce? Poprawić na 10.11? To będzie tylko 2 dni za mną?

Dokładnie! Dodam jeszcze, że Zara na długość wg mnie jeszcze idzie, ale za to na drobne, szczupłe i długie dzieci...Ale c&a chyba ma małą?? :oMój wyrósł z 122 i tam muszę kupować mu juz 128, gdzie 5.10.15 jeszcze 122 jest na styk...

Liczysz skończone, czyli np. 18+6 to masz skończony 18 tydzień, a jesteś w trakcie 19tygodnia :) Jutro skończysz 19 tydzień, zacznie lecieć 20 :)

Edytka Mi przed wyjazdem waga pokazała 4kg na plusie
A dzieciaczek jak i twój..nie ma już różnicy czy leżę czy chodzę..w nocy jak się obudzę na siusiu to nie raz daje czadu tym kopaniem i tez widzę że chyba się często przekręca bo wczoraj bardzo kopał po lewej stronie a dziś przed chwilą dostałam z całej zapewne jego sily prawie że w w prawe żebro! Ręką mi tylko latała z telefonem haha duże już też nasze dzieciaczki

Ja na młoda miałam za duży kombinezon..utopiła się ale szybko podrosła do niego :p także też nie wspominam tego tragicznie i tutaj to ja wolę warstwowo jeśli już..jakby było np. chłodniej
Kupiłam kombinezon misia na do miesiąca życia tym razem i mam cieńszy inny większy a potem zobacze ale nawet to kocyk. Śpiworek od wózka też będzie. U mnie tak zimno nie będzie zapewne

Z synem w pl też miałam kombinezon nie jakis bardzo gruby i jak coś to warstwy dodatkowo i dało radę . On był z Listopada he. I kombinezon też był za duzy i jak tu ktoś napisał ..noworodki rączki nóżki ściągają do siebie

Spaliłam sobie lewa strone nogi i całą noc spałam z mokrym ręcznikiem. Krem 50 stosowana co chwilę.. i ja większość w cieniu i o masz ..rodzinka też raki take chłodzimy się w apartamencie lol

reklama
Witajcie Kochane Gratulacje Waszych wizyt i dzisiejszych połówkowych ;)
Podczytuje Was na bieżąco jak mam chwilkę super kombinezony i Wasze zakupy ;)
Jestem po połówkowych wszystko ok synuś waży 450g był spokojny dziś więc badanie można było dokładnie zrobić tak jakby drzemkę sobie zrobił.Do zdjęcia nie chciał pozować tylko tak z boczku ale ładnie pokazał że jest w 100% chłopcem(zdjęcie wygląda jakby kucał i od tylu zrobione).
Kciuki i to mocne za wizyty :tak::tak::tak:

Załączniki

• IMG_1968.JPG
    IMG_1968.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 98
  • IMG_1970.JPG
    IMG_1970.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 102
Do góry