reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny kupiłam wczoraj zimowy kombinezon dla małej i wzięłam w rozmiarze 68 bo tak sobie pomyślałam ,że ma mi przecież posłużyć kilka miesięcy . Dziś tak na niego patrzę i nie wiem czy dobrze z tym rozmiarem pomyślałam [emoji852] mała na wyjściu że szpitala to się w nim chyba utopi [emoji853] co myślicie?
Po wyjściu to raczej pewnie tak. Gdzieś ba styczeń pewnie będzie ok.

W temacie napoi gazowanych... Ja w tej ciąży codziennie muszę wypić min szklankę coli... No taka mam zachciankę . Nigdy tego nie piłam a teraz tak mi się uroilo że rano zamiast kawy cola a wieczorem mąż mi robi drinka cola mięta i cytryna [emoji28]
Tez uwielbiam cole w ciazy, to moj ulubiony napoj hihi. W pierwszej ciazy tez tak mialam. A jak w 1 trymestrze bardzo wymiotywalam to zylam tylko o suchej bulce i coli wlasnie ;)
Wczesniej tez mi cola specjalnie nie smakowala. Mamy tak samo hihi :)

Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Mam zatkane ucho (tzw woda w uchu). Nie boli mnie, ale staje się to coraz bardziej uciążliwe. Mam w domu Fonix taki spray, w ulotce nie ma nic o kobietach w ciąży, na internecie też nic nie znalazłam. Jest tylko napisane, że do użytku zewnętrznego i że dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia, do ginekologa idę dopiero za 2 tygodnie, jak myślicie mogę go użyć?
Z tego co pamiętam (skleroza ciążowa) fonix jest na naturalnych olejach bez konserwantów. Jest bezpieczny.
Weź sobie ze 2 razy dziennie psiknij.

reklama
Hej dziewczyny
Ja juz w domciu jestem w koncu wyszlam z tego szpitala synus ma sie dobrze coraz czesciej sie wierci mam 18t 6d. Z dzidzia wszystko w porzadku gorzej ze mna mam Arytmie i z tad skoki pulsu... Dostalam witaminki magnez apap na bol glowy bo często mnie boli :( kolejna wizyta w szpitalu 7 sierpien ale nie mysle teraz o tym tetaz pakuje sie na jutrzejszy wyjazd nad jeziorko :) musze troszke ochlonac od tego wszystkiego...

Mam do was takie pytanie jak wy liczycie tygodnie ? Np 18t i 7 d a nastepny dzien to juz 19t czy 18i 7 to jiz 19 ? Bo już niewiem jak to liczyc... teraz mam 18i 6 a na uzg w szpitalu 18i6 powiedzieli mi ze mialam w sobote więc cos mi sie nie zgadzalo....

Do góry