reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny dziwnie mnie brzuch boli i tak się zastanawiam, czy mogłam sobie u teściów zakwasy zrobić?
Jak podnosiłam się z tego "cudownego" łóżka prawie jakbym wstawała z podłogi to chyba sobie naciągnełam bo boli mnie tak naciągająco wzdłuż i wszerz.
Nadal biorę magnez jak do tej pory, dziś też nospe i paracetamol wzięłam.
W domu mnóstwo roboty, chęci są, ale jak wstaję to mnie dołem boli i trochę zrobię i się kładę.
Sorki, że dziś marudzę, ale malutki chyba też to odczuwa bo bardzo się nie odzywa.

Mi też jeszcze lekarz nigdy nie powiedział jak długa jest szyjka i szczerze mówiąc ta info nie jest dla mnie ważna, jeżeli słyszę od gina, że szyjka ok i zamknięta.
Jeżeli chodzi o płeć dziecka, też nie mam żalu, że najpierw powiedział, że będzie dziewczynka, a na następnym usg nie był jednak pewny. Ważne że sprostował wcześniejszą diagnozę i przyznał, że nie jest pewien.
Mi to wszystko jedno, zakupy tak czy siak robię neutralne, bo jest mi tak wygodnie.

Katarek do odkurzacza jest bardzo fajny, szczególnie u troszkę starszych dzieci, gdzie bąbel szarpie się i ciężko zwykłą fridą wyciągnąć glutki i jednocześnie utrzymać dziecko. Czy jest sterylne...hmmm...a frida jest?końcówka wkladana jest do naszej buzi gdzie również jest milion zarazków. Ja zamowiłam i fride i katarek. Frida do użytku np. w kolejce u lekarza i ewentualnie w nocy, katarek w ciągu dnia, a jak będzie duży zapas glutków to i w nocy [emoji16]

Wiesz że to moja 3 ciąża i nie znalam i nie znam długości swojej szyjki hmm
Może to i lepiej. Bez porównywania będzie bo ile kobiet pewnie tyle szyjek tzn ich długości

Witajcie. Jak Wam mija sobota? Pogoda w Polsce dopisuje? U nas ciągle ładnie, słoneczko juz któryś tydzień z rzędu aż się boje co będzie jak zacznie padać skoro teraz ładna pogoda tak długo się utrzymuje.

Dziś w UK pierwszy dzień wyprzedaży w next, sklep od 5 rano był otwarty, mimo że normalnie od 9 a ludzie z takimi wielkimi torbami chodzili, normalnie szok jak weszłam ale później sama przepadłam i tez opuściliśmy sklep z 2 wielkimi siatami [emoji3] kupilismy juz rzeczy dużo większe, tak nawet na rok- półtora a później sprawdziłam z ciekawości w domu ile takie rzeczy kosztują w polskim next i była ogromna różnica cenowa, także ciesze się, że zaszaleliśmy [emoji3] zamierzamy wrócić do Polski jakoś za rok dlatego kupujemy dużo tutaj póki możemy dorwać ciuszki w lepszych cenach.

Zaraz wstawię stópkę mojej małej na wątek zdjęciowy [emoji4]

Dziewczyny, koniecznie proscie ginekologa o zmierzenie szyjki!
Moja przyjaciolka spedzila w lozku 2 miesiace, o nerwach nie wspomne tylko dlatego ze lekarz stwierdzil u niej skracajaca sie szyjke. Pozniej okazalo sie ze punkt wyjsciowy byl u niej dosc krotki i nic sie nie dzialo, ale ze nie bylo porownania to przezyla swoj horror.

Witajcie. Jak Wam mija sobota? Pogoda w Polsce dopisuje? U nas ciągle ładnie, słoneczko juz któryś tydzień z rzędu aż się boje co będzie jak zacznie padać skoro teraz ładna pogoda tak długo się utrzymuje.

Dziś w UK pierwszy dzień wyprzedaży w next, sklep od 5 rano był otwarty, mimo że normalnie od 9 a ludzie z takimi wielkimi torbami chodzili, normalnie szok jak weszłam ale później sama przepadłam i tez opuściliśmy sklep z 2 wielkimi siatami [emoji3] kupilismy juz rzeczy dużo większe, tak nawet na rok- półtora a później sprawdziłam z ciekawości w domu ile takie rzeczy kosztują w polskim next i była ogromna różnica cenowa, także ciesze się, że zaszaleliśmy [emoji3] zamierzamy wrócić do Polski jakoś za rok dlatego kupujemy dużo tutaj póki możemy dorwać ciuszki w lepszych cenach.

Zaraz wstawię stópkę mojej małej na wątek zdjęciowy [emoji4]

Haha widziałam te kolejki właśnie od 4 stoją by być pierwszymi na 5 bo całej tury na raz nie wpuszcza. Ost. Mój znajomy parę stówek tam zostawił ..ma 4 dzieci ..kupują na wyrost także się opłaca:)

Ja też jak czasem mam czas to tamwpadne bo też kupuje dzieciakom bp. Teraz letnie rEczyr na następnej. Rok i wychodzi dużo taniej i nowe .
A ceny w polskim powalają. Tym bardziej jak się to zrównoważy z zarobkami nto tym bardziej także bardzo dobrE robisz.. jak coś to baddzo łatwo odsprzedasz . Zobaczysz
Ja mojemu bratu jak miałam czas tak paczki robiłam dla młodego szczególnie z nexta ale teraz zbyt zabiegana jestem

Ja wróciłam z pracy. Zjadłam zapiekankę ziemniaczana i wsunelam się w bieliznie pod kołdrę .. dziś też kłuje gdzie jajnik. Odpoczywam!!!
Ale od PN. 2 tyg LABY !!!

reklama
No ja na raxie tez sie nie przejmuje, ale kiedys mi jakis plyn lecial z pepka I teraz jak mnie zakulo to sie wystraszulam

Mnie już wiele razy koło pępka kłuło, nawet o tym pisałam, w pierwszej ciazy też[emoji5] czasami jak wracam z pracy to jak idę dołem podbrzusze mnie boli.. jakby od chodzenia. Ale zanim dojdę do domu (mam niecałe 10min albo i mniej piechotką) to po paru minutach przechodzi... moze jak za długo przetrzymam pęcherz? Albo od siedzenia przy komputerze? Ale nie zdarza sie codziennie, kiedyś gdzieś tam, trzeba rozejść [emoji51][emoji5] ogólnie różne boleści zdarzają sie w ciazy i nie wolno od nich zwariować [emoji41] jak przechodzą to jest ok i tyle, nie myślec za dużo [emoji106]

Dziewczyny dziwnie mnie brzuch boli i tak się zastanawiam, czy mogłam sobie u teściów zakwasy zrobić?
Jak podnosiłam się z tego "cudownego" łóżka prawie jakbym wstawała z podłogi to chyba sobie naciągnełam bo boli mnie tak naciągająco wzdłuż i wszerz.
Nadal biorę magnez jak do tej pory, dziś też nospe i paracetamol wzięłam.
W domu mnóstwo roboty, chęci są, ale jak wstaję to mnie dołem boli i trochę zrobię i się kładę.
Sorki, że dziś marudzę, ale malutki chyba też to odczuwa bo bardzo się nie odzywa.

Przeszło ci? Bardzo boli?
A mój tez mnie dzisiaj wystraszył.. od rana prawie sie nie ruszał [emoji53] raz kopniaka małego zasadził bratu i tyle.... już mnie mały strach brał, ale jak byłam na podwórku z Młodym to końcu przed 14 zaczął sie ruszać i kopać przez kilka minut [emoji28]
Nie wiem co to było dzisiaj... dzień lenia czy co??[emoji33]

Wiesz że to moja 3 ciąża i nie znalam i nie znam długości swojej szyjki hmm
Może to i lepiej. Bez porównywania będzie bo ile kobiet pewnie tyle szyjek tzn ich długości

A ja wiem, że mam jedna z krótszych ale i tak nie panikuje, właściwie to w ogole sie tym nie przejmuję. Jest w normie i tyle, jakby było cos nie tak to bym dostała L4 i nakaz leżenia [emoji3]a jak lekarz stwierdził, że w porządku to jest ok i już [emoji57]

Do góry