urs
Fanka BB :)
Ost. Czułam spojenieni to że zmusza mnie bym siadła na dupie..duzo chodzę codziennie także zależy
Mały wali w pęcherz i też miałam jego dzień lenia a od paru dni brzuch mi lata tak szaleje oO
Prowadzony jest wywiad chorób które się przeszło. Chorób w rodzinie. U mnie nikt nie ma cukrzycy np. a pod tym kątem też patrzą co do badań. Stylu życia nadwagi itd.
Pamiętajmy też że mówimy o państwowej służbie zdrowia. Prywatne prowadzenie ciąży też istnieje i znam osoby które Za to płaciły ogolnie
Sama uważam że nawet jeśli prowadziłabym ciążę w Polsce to nie chciałabym badania dopochwowego co wizyta np. Co 4 tyg ze względu na bol i dyskomfort a co najważniejsze by tam po prostu nie grzebać. Z jakiegoś powodu mają taki system a nie inny. Mi wystarczyło by sprawdzenie raz jeśli już. I to tym bardziej w tej sytuacji co do zabiegu na mojej szyjce choc uspokajaja ze zabieg nie byl inwazyjny co do dlugosci szyjki.bale tak . Przeprowadzają badanie po 25tyg.
Moje wszystkie znajome które tu rodziły tak przeszły ciążę i pracowaly takzE staram się nie sugerować prywatna opieka w Polsce. Nie wszystkie ciążę są bezproblemowe. Jedna moja znajoma miała problem z cukrem. Poza tym paliła lol i była całkowicie inaczej traktowana
Z.ta szyjka to różnie
Słyszałam że w Polsce panuje ..''syndrom krótkiej szyjki' sprzedawany przez lekarzy ale kto tam wie
Tak czy inaczej Trzeba zachować stoicki spokój hehe
U mnie też nie było cukrzycy w rodzinie a ja zawsze miałam dobry cukier, także ten argument mnie nie przekonuje w ogóle...
Na NFZ robia u nas na szczescie krzywa i rowniez wiele innych badan, ktorych w UK nie doswiadczysz panstwowo. Tez mieszkalam za granica i wiem, ze do problemow zdrowotnych podchodzi sie tam zupelnie inaczej, ale ja na szczescie moglam sobie zawsze pozwolic na prywatna sluzbe zdrowia, bo uwazam ze najlepiej zapobiegac a nie leczyc Wiadomo, ze kazda z nas moze miec do tego inne podejscie - najwazniejsze to zebysmy jednak wszystkie mialy jakis wybor