reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ost. Czułam spojenieni to że zmusza mnie bym siadła na dupie..duzo chodzę codziennie także zależy
Mały wali w pęcherz i też miałam jego dzień lenia a od paru dni brzuch mi lata tak szaleje oO

Prowadzony jest wywiad chorób które się przeszło. Chorób w rodzinie. U mnie nikt nie ma cukrzycy np. a pod tym kątem też patrzą co do badań. Stylu życia nadwagi itd.
Pamiętajmy też że mówimy o państwowej służbie zdrowia. Prywatne prowadzenie ciąży też istnieje i znam osoby które Za to płaciły ogolnie

Sama uważam że nawet jeśli prowadziłabym ciążę w Polsce to nie chciałabym badania dopochwowego co wizyta np. Co 4 tyg ze względu na bol i dyskomfort a co najważniejsze by tam po prostu nie grzebać. Z jakiegoś powodu mają taki system a nie inny. Mi wystarczyło by sprawdzenie raz jeśli już. I to tym bardziej w tej sytuacji co do zabiegu na mojej szyjce choc uspokajaja ze zabieg nie byl inwazyjny co do dlugosci szyjki.bale tak . Przeprowadzają badanie po 25tyg.
Moje wszystkie znajome które tu rodziły tak przeszły ciążę i pracowaly takzE staram się nie sugerować prywatna opieka w Polsce. Nie wszystkie ciążę są bezproblemowe. Jedna moja znajoma miała problem z cukrem. Poza tym paliła lol i była całkowicie inaczej traktowana

Z.ta szyjka to różnie
Słyszałam że w Polsce panuje ..''syndrom krótkiej szyjki' sprzedawany przez lekarzy ale kto tam wie

Tak czy inaczej Trzeba zachować stoicki spokój hehe

U mnie też nie było cukrzycy w rodzinie a ja zawsze miałam dobry cukier, także ten argument mnie nie przekonuje w ogóle...

Na NFZ robia u nas na szczescie krzywa i rowniez wiele innych badan, ktorych w UK nie doswiadczysz panstwowo. Tez mieszkalam za granica i wiem, ze do problemow zdrowotnych podchodzi sie tam zupelnie inaczej, ale ja na szczescie moglam sobie zawsze pozwolic na prywatna sluzbe zdrowia, bo uwazam ze najlepiej zapobiegac a nie leczyc :) Wiadomo, ze kazda z nas moze miec do tego inne podejscie - najwazniejsze to zebysmy jednak wszystkie mialy jakis wybor :)

reklama
Hej ho nudy.. Musze sie wziac za sprzatanie ale od kad wrocilam z pracy to leżakuje i nic mi sie nie chce...buuu
U mnie w pracy mlyn bo sezon ślubny w pełni.
Urlopik z poczatkiem sierpnia.. Ale wyjedziemy pare dni pozniej bo tak jak wspominalam o bolach glowy mojego Nikodema tak nie pamietam czy powiedziałam ale musze z nim polozyc sie do szpitala. Mamy na koniec lipca zaplanowane przyjecie do centrum zdrowia dziecka na neurologie bedzie mial rezonans i inne badania.
Licze na toze bedzie zdrow jak ryba i pojedziemy do moich przyjaciol na podkarpacie :)
O a tak wyglada moja robota przy sobocieZobacz załącznik 874778 Zobacz załącznik 874778 Zobacz załącznik 874796 Zobacz załącznik 874801

Ale pieknie [emoji7] Zdolna jestes!

Marzylam o takiej fryzurze na slub, ale w koncu zdecydowalam sie na upiecie. Moje wlosy prostuja sie zawsze w przeciagu 2-3 godzin, mimo ze na samo zakrecanie sa bardzo podatne [emoji12]

Ale pieknie [emoji7] Zdolna jestes!

Marzylam o takiej fryzurze na slub, ale w koncu zdecydowalam sie na upiecie. Moje wlosy prostuja sie zawsze w przeciagu 2-3 godzin, mimo ze na samo zakrecanie sa bardzo podatne [emoji12]

Hmmm te wlosy na zdjeciu to z natury proste druty. Kazde wlosy da sie przeksztalcic tak by sie trzymaly potrzebne sa tylko odpowiednie narzedzia i kosmetyki. Widocznie za mocne produkty byly uzyte dlatego klapły. Bo niestety wielu fryzjerow wychodzi z zalozenia ze in wiecej lakieru i im mocniejszy tym trwalsze uczesanie niestety to mit

Hmmm te wlosy na zdjeciu to z natury proste druty. Kazde wlosy da sie przeksztalcic tak by sie trzymaly potrzebne sa tylko odpowiednie narzedzia i kosmetyki. Widocznie za mocne produkty byly uzyte dlatego klapły. Bo niestety wielu fryzjerow wychodzi z zalozenia ze in wiecej lakieru i im mocniejszy tym trwalsze uczesanie niestety to mit

Ja wydałam tak duzo swego czasu na fryzjerow i kosmetyki [emoji85], ze przed slubem stwierdzilam ze juz nie eksperymentuje ;) Ale fajnie byloby kiedys miec takie loki

U mnie też nie było cukrzycy w rodzinie a ja zawsze miałam dobry cukier, także ten argument mnie nie przekonuje w ogóle...

Na NFZ robia u nas na szczescie krzywa i rowniez wiele innych badan, ktorych w UK nie doswiadczysz panstwowo. Tez mieszkalam za granica i wiem, ze do problemow zdrowotnych podchodzi sie tam zupelnie inaczej, ale ja na szczescie moglam sobie zawsze pozwolic na prywatna sluzbe zdrowia, bo uwazam ze najlepiej zapobiegac a nie leczyc :) Wiadomo, ze kazda z nas moze miec do tego inne podejscie - najwazniejsze to zebysmy jednak wszystkie mialy jakis wybor :)

Czyli że cukier skoczył dopiero w ciąży? Też się zdarza i ten argument Ciebie nie musi do niczego przekonywać ..każdy robi jak czuje według siebie i własnego zdrowia.
Także ja nie czulam bym musiała się domagać tego badania ( koleZanka miała i upiera się że zbadają mi cukier we krwi teraz na następnej. Wizycie jak już nie zbadali bobpo tych lekarskich skrótach ciężko odczytac) tym bardziej gdzie w pierwszej ciąży prowadzonej prywatnie czy drugiej nie miałam wskazań i tego typu problemow:) full blood count wyszło mi bardzo dobrze. Mocz również także tyle mi wystarczy a co do opieki prywatnej to również mnie na nią stać co nie znaczy że czuje że jest to dla Mnie niezbędne bo nie jest
Czuję się spokojna a to najważniejsze . Może taka już jestem
I też uwazam że lepiej zapobiegać niż leczyć uwierz... Bo już samo moje podejście do zdrowego odżywiania czy ruchu o czymś świadczy

Moje cudenka na szybko bo lecę się pakowac:):)

Sandra ten kok ? Bardzo ubogo wyszedł hmm. Dobrze że uparlas się na swoją wizję! Bez porównania

I lubię tez takie fryzury niewiasty heh jak Balonbalons zrobiła. Piękne proste a jakie efektowne!

Załączniki

• IMG_20180707_171158.jpg
    IMG_20180707_171158.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 125
Hej ho nudy.. Musze sie wziac za sprzatanie ale od kad wrocilam z pracy to leżakuje i nic mi sie nie chce...buuu
U mnie w pracy mlyn bo sezon ślubny w pełni.
Urlopik z poczatkiem sierpnia.. Ale wyjedziemy pare dni pozniej bo tak jak wspominalam o bolach glowy mojego Nikodema tak nie pamietam czy powiedziałam ale musze z nim polozyc sie do szpitala. Mamy na koniec lipca zaplanowane przyjecie do centrum zdrowia dziecka na neurologie bedzie mial rezonans i inne badania.
Licze na toze bedzie zdrow jak ryba i pojedziemy do moich przyjaciol na podkarpacie :)
O a tak wyglada moja robota przy sobocieZobacz załącznik 874778 Zobacz załącznik 874778 Zobacz załącznik 874796 Zobacz załącznik 874801
Piękny efekt. Masz talent

reklama
Do góry