reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Wiesz, wszędzie w artykułach na internecie i mój lekarz i nawet w diagnostyce, gdzie robię badania- krzywa cukrowa miedzy 24-28tygodniem ciazy -skończonym, czyli 24+0 [emoji3]
Oczywiście zrobisz jak uważasz [emoji5]

Wysokie to ciśnienie [emoji33] odpoczywaj!!

Chyba skończone [emoji57] czyli 24+0[emoji848][emoji16]

Super, że Adaś rośnie zdrowo [emoji5] zdrówka życzę [emoji106][emoji51]

Co do ryb wędzonych to zdania podzielone... chyba po prostu bym się baka zjeść - chyba że ze sprawdzonego źródła, to tak [emoji5]oscypka bym na pewno nie zjadła - są po 1.z niepasteryzowanego mleka, a to każdy lekarz odradzi, a dwa- jeszcze wyrabiane w góralskich naturalnych warunkach [emoji23][emoji23][emoji16]także, normalnie bym zjadła, ale dziecka narażać nie będę [emoji2]jak z alko- wytrzymać mogę, choć lubię [emoji28][emoji3]

A co zrobiła???bo zaciekawiłaś mnie???[emoji2][emoji16]
Ja też bym sobie tych oscypków darowala, ale nawet nie wiedziałam że są one nie wskazane kobieta w ciąży. Zawsze kojarzyłam że nie wolno z serów tych prawdziwych pleśniowych, a o oscypku nie pomyslam[emoji53]

reklama
Ja chciałabym kupić kokon bo widzę że temat się pojawił ale nie czytałam jeszcze opinii na temat kokonu:)
Dziewczyny czy łapią Was skurcze łydek ? Ja dzisiaj w nocy poczułam to pierwszy raz i myślałam że zdechnę .. do teraz mnie boli .

Ja chciałabym kupić kokon bo widzę że temat się pojawił ale nie czytałam jeszcze opinii na temat kokonu:)
Dziewczyny czy łapią Was skurcze łydek ? Ja dzisiaj w nocy poczułam to pierwszy raz i myślałam że zdechnę .. do teraz mnie boli .
Mialam raz, tez wlasnie taki ze bol caly dzien czulam. Lykam aspargin i nic sie nie dzieje, nawet na twardniejacy brzuch pomoglo :)

Ja chciałabym kupić kokon bo widzę że temat się pojawił ale nie czytałam jeszcze nic na ten temat :)
Ja miałam skurcze przed ciążą jak brałam magnez to przechodziły w ciąży też zaczęły się pojawiać zawsze w nocy w końcu też zaczęłam brać magnez ale nie działa. Wyczytałam ,że może to być spowodowane też niedoborem potasu lub wapnia o ile dobrze pamiętam. Miałam powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie i całkiem wyleciało z głowy.[emoji21]

Ja miałam skurcze przed ciążą jak brałam magnez to przechodziły w ciąży też zaczęły się pojawiać zawsze w nocy w końcu też zaczęłam brać magnez ale nie działa. Wyczytałam ,że może to być spowodowane też niedoborem potasu lub wapnia o ile dobrze pamiętam. Miałam powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie i całkiem wyleciało z głowy.[emoji21]
Aspargin to wlasnie magnez z potasem :)

Mialam raz, tez wlasnie taki ze bol caly dzien czulam. Lykam aspargin i nic sie nie dzieje, nawet na twardniejacy brzuch pomoglo :)
A jedną tabletkę dziennie bierzesz?
Dziewczyny pisały że i 2 na dzień ale czy to nie za dużo potasu?

Maż właśnie co chce zabukowac nasza wycieczkę na Malage od 9 lipca.Sama szukalam a teraz mnie wzięły wątpliwości co do zdrowia bobaska LoL
Która z was lata w ciąży????

Z córka leciałam tylko w 6 tyg. Były to akurat wakacje a teraz już bebzol.. niby się dobrze czuje i tylko co parę dni mam taki leciutko brzuszek obolały ale przechodzi .. masakraaaaaa
Dla dzieci teZ bym chciała i rozum mi mówi będzie ok a serce ..dmuchaj na zimne lol

A jedną tabletkę dziennie bierzesz?
Dziewczyny pisały że i 2 na dzień ale czy to nie za dużo potasu?

Maż właśnie co chce zabukowac nasza wycieczkę na Malage od 9 lipca.Sama szukalam a teraz mnie wzięły wątpliwości co do zdrowia bobaska LoL
Która z was lata w ciąży????

Z córka leciałam tylko w 6 tyg. Były to akurat wakacje a teraz już bebzol.. niby się dobrze czuje i tylko co parę dni mam taki leciutko brzuszek obolały ale przechodzi .. masakraaaaaa
Dla dzieci teZ bym chciała i rozum mi mówi będzie ok a serce ..dmuchaj na zimne lol
Teraz 2x1 mam brac, ale czasem zapomne, wiec biore tylko rano [emoji85] Wczesniej jak mi brzuch twardnial, to 3x2 lekarz kazal i wlasnie to mi szybko przeszlo.

Jeszcze zdjęcie gdyby ktoś nie wiedział o czym mowa Zobacz załącznik 871196
Nigdy nie miałam.
Podoba mi się, ale jak zobaczyłam wymiary to dla mnie bez sensu 150zł na 2 tygodnie, bo zaraz wyrośnie.
Gdyby były większe to może i bym kupiła.
Na łóżku nawet w szpitalu kladłam dziecko wpoprzek i zabezpieczałam kocem czy kołdrą.

reklama
Mocz możesz zrobić przecież w podobnym terminie. No chyba, że masz wcześniej wizytę. Tak lekarz ogólny powinien wystawić Tobie skierowanie.

Kolejne pytanko do mam z doświadczeniem [emoji16][emoji4] używałyście prześcieradła nieprzemakalne? Czy lepiej kupić podkłady pod prześcieradło i osobno prześcieradło? Tyle tego, że się gubię [emoji23]
Ja na materac pod prześcieradło folię używałam a podkład na wierzch bo np jak się za przeproszeniem obsra to masz tylko podkład do wywalenia. A tak to musisz prać prześcieradło.

Do góry