reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja nigdy do lumpeksow nie weszłam i chyba nigdy nie wejdę..
I jakoś dla dziecka też bym nic nie kupiła, jakoś nie jestem przekonana do takich sklepów...No taka natura ,nie i koniec:)
Teraz prąd wywalilo od burzy i tak to leci :(

Kto jutro wizytuje???:)))
Oddalabym prad, gaz i wode za burze albo chociaz deszcz :( taka susza u nas, ze nawet trawy nie ma, tylko siano :(

reklama
Dziewczyny, maleństwo od wczoraj tak dzikuje że mam wrażenie że tylko w nocy śpi (na szczęście). Jak chodzę i coś tam robie to nie czuć ale jak tylko na chwilę usiade to non stop! Aż się zastanawiam czy to normalne - synek aż tak nie szalał od początku. Do tego od rana boli mnie lewa strona podbrzusza przy schylaniu - jak siedzę lub stoję to nic nie czuję. Może tam się ulokowalo i uciska? Ale z drugiej strony jak tak dzikuje tzn ze nie siedzi w miejscu. Sama już nie wiem. W środę wizyta ale bez usg - postaram się jednak żeby zrobił i powiem że się martwię... jak mi tak będzie dzikowac do końca to oszaleje [emoji23]

Dziewczyny, maleństwo od wczoraj tak dzikuje że mam wrażenie że tylko w nocy śpi (na szczęście). Jak chodzę i coś tam robie to nie czuć ale jak tylko na chwilę usiade to non stop! Aż się zastanawiam czy to normalne - synek aż tak nie szalał od początku. Do tego od rana boli mnie lewa strona podbrzusza przy schylaniu - jak siedzę lub stoję to nic nie czuję. Może tam się ulokowalo i uciska? Ale z drugiej strony jak tak dzikuje tzn ze nie siedzi w miejscu. Sama już nie wiem. W środę wizyta ale bez usg - postaram się jednak żeby zrobił i powiem że się martwię... jak mi tak będzie dzikowac do końca to oszaleje [emoji23]

Może po prostu już bardziej intensywnie odczuwasz ruchy? [emoji846]mój też mega aktywny, dzisiaj rano w łożku, po śniadaniu, przed i po obiedzie, po południu, po kolacji i teraz jak leżę i to piszę też harcuje [emoji1] tłumaczę sobie, że jeszcze ma miejsce,a już jest na tyle duży, że czuje. Poza tym mimo wszystko to łącznie ile tego będzie? Tu 15minut, tu pol godziny i tak uzbiera sie maksymalnie 4-5godzin, reszta to sen czyli prawidłowo [emoji3]

Oddalabym prad, gaz i wode za burze albo chociaz deszcz [emoji20] taka susza u nas, ze nawet trawy nie ma, tylko siano :(

U mnie ostatnio padało w zeszły piątek i sobotę.. a pózniej tylko cały tydzień sie nosiło na deszcz ale nie padało [emoji53] dopiero dzisiaj wieczorem trochę deszczu spadło, ale bez szału... niby zapowiadają deszcze na jutro i pojutrze- zobaczymy [emoji19]

Kciuki za wizytę [emoji16]

Karolina
Samuel to ładne imię [emoji3] będziesz wołać Sam [emoji3]przynajmniej ci nic maz nie powiedział i nie pyknął się palcem w głowę [emoji23]żeby nie było- ja tak zrobiłam mężowi jak wybiera imię czasami [emoji33] na szczęście ostatnio poszedł po rozum do głowy i moze się dogadamy.. kiedyś [emoji23]

@Weronikakrz
Odpoczywaj dużo i leż. Będzie dobrze [emoji5]

@Asis7
Jak byłaś na sorze i wszystko z bobasek ok to już się nie przejmuj, stres też nie pomaga. Dziecku nic nie jest, może szyjkę czymś podrażniłaś... może po jakiejś akcji z mężem??[emoji5] będzie dobrze, odpoczywaj i nie przemęczaj się [emoji5]

Ja jutro do pracy. Nie znoszę jak się weekendy kończą [emoji5] takie życie [emoji16] ostatni tydzień przed urlopem, yupiii[emoji5][emoji3][emoji847]

Może po prostu już bardziej intensywnie odczuwasz ruchy? [emoji846]mój też mega aktywny, dzisiaj rano w łożku, po śniadaniu, przed i po obiedzie, po południu, po kolacji i teraz jak leżę i to piszę też harcuje [emoji1] tłumaczę sobie, że jeszcze ma miejsce,a już jest na tyle duży, że czuje. Poza tym mimo wszystko to łącznie ile tego będzie? Tu 15minut, tu pol godziny i tak uzbiera sie maksymalnie 4-5godzin, reszta to sen czyli prawidłowo [emoji3]

U mnie ostatnio padało w zeszły piątek i sobotę.. a pózniej tylko cały tydzień sie nosiło na deszcz ale nie padało [emoji53] dopiero dzisiaj wieczorem trochę deszczu spadło, ale bez szału... niby zapowiadają deszcze na jutro i pojutrze- zobaczymy [emoji19]

Karolina
Samuel to ładne imię [emoji3] będziesz wołać Sam [emoji3]przynajmniej ci nic maz nie powiedział i nie pyknął się palcem w głowę [emoji23]żeby nie było- ja tak zrobiłam mężowi jak wybiera imię czasami [emoji33] na szczęście ostatnio poszedł po rozum do głowy i moze się dogadamy.. kiedyś [emoji23]

@Weronikakrz

@Asis7
Jak byłaś na sorze i wszystko z bobasek ok to już się nie przejmuj, stres też nie pomaga. Dziecku nic nie jest, może szyjkę czymś podrażniłaś... może po jakiejś akcji z mężem??[emoji5] będzie dobrze, odpoczywaj i nie przemęczaj się [emoji5]

Ja jutro do pracy. Nie znoszę jak się weekendy kończą [emoji5] takie życie [emoji16] ostatni tydzień przed urlopem, yupiii[emoji5][emoji3][emoji847]
Wlasnie nie wspolzylismy od 2 tygodni tylko w srode u lekarza bylam i tez wszystko ok bylo. Hm nieprzemeczam sie ani nic. Zobaczymy jak jutro bedzie

Jak dziecko było starsze i zaczynało siadać przypinałam szelkami i jeździło dalej w gondoli.
Ale każdy robi po swojemu, jak uważa

Moja nawet gondoli nie miała bo tak wyszlo i żyje i prosta jest(^^)^_^:-D:-D hee
Jak najbardziej są różne szkoly jak to ze wszystkim

Karolina

@Weronikakrz

Spodobało mi się bo będzie proste i tu i w Pl
I właśnie mogą mówić mu Sam . A on się zgodzi bo jak przyjdzie czas to nie będzie miał pomyslu haha ..mi może się zmienic :-D[/QUOTE]

Dziewczyny czy ktoras z Was miala sluz zabarwiony na jasnobrazowo? Bylam z tym na sorze dzisiaj zrobili mi usg i badanie ginekologiczne i niby wszystko jest wporzadku. A ja mimo to martwie sie
U mnie tak mniej więcej wyglądały te plamienia w 8 tc. Jednego dnia był śluz z nitkami krwi, innego cały śluz podbarwiony na jasną czerwień, a później już tylko brązowawy (najpierw ciemny, potem coraz jaśniejszy). I w sumie do dziś nie wiem, co to było, bo w kacie mam zapisane "krwiak?" ze znakiem zapytania... Dobrze, że byłaś na sor, skoro wszystko było ok, to staraj się uspokoić. Będzie w porządku! Może jakieś naczynko małe pękło?

reklama
Do góry