reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja nigdy do lumpeksow nie weszłam i chyba nigdy nie wejdę..
I jakoś dla dziecka też bym nic nie kupiła, jakoś nie jestem przekonana do takich sklepów...No taka natura ,nie i koniec:)
Teraz prąd wywalilo od burzy i tak to leci :(

Kto jutro wizytuje???:)))
Oddalabym prad, gaz i wode za burze albo chociaz deszcz :( taka susza u nas, ze nawet trawy nie ma, tylko siano :(

reklama
Dziewczyny, maleństwo od wczoraj tak dzikuje że mam wrażenie że tylko w nocy śpi (na szczęście). Jak chodzę i coś tam robie to nie czuć ale jak tylko na chwilę usiade to non stop! Aż się zastanawiam czy to normalne - synek aż tak nie szalał od początku. Do tego od rana boli mnie lewa strona podbrzusza przy schylaniu - jak siedzę lub stoję to nic nie czuję. Może tam się ulokowalo i uciska? Ale z drugiej strony jak tak dzikuje tzn ze nie siedzi w miejscu. Sama już nie wiem. W środę wizyta ale bez usg - postaram się jednak żeby zrobił i powiem że się martwię... jak mi tak będzie dzikowac do końca to oszaleje [emoji23]

Dziewczyny, maleństwo od wczoraj tak dzikuje że mam wrażenie że tylko w nocy śpi (na szczęście). Jak chodzę i coś tam robie to nie czuć ale jak tylko na chwilę usiade to non stop! Aż się zastanawiam czy to normalne - synek aż tak nie szalał od początku. Do tego od rana boli mnie lewa strona podbrzusza przy schylaniu - jak siedzę lub stoję to nic nie czuję. Może tam się ulokowalo i uciska? Ale z drugiej strony jak tak dzikuje tzn ze nie siedzi w miejscu. Sama już nie wiem. W środę wizyta ale bez usg - postaram się jednak żeby zrobił i powiem że się martwię... jak mi tak będzie dzikowac do końca to oszaleje [emoji23]

Może po prostu już bardziej intensywnie odczuwasz ruchy? [emoji846]mój też mega aktywny, dzisiaj rano w łożku, po śniadaniu, przed i po obiedzie, po południu, po kolacji i teraz jak leżę i to piszę też harcuje [emoji1] tłumaczę sobie, że jeszcze ma miejsce,a już jest na tyle duży, że czuje. Poza tym mimo wszystko to łącznie ile tego będzie? Tu 15minut, tu pol godziny i tak uzbiera sie maksymalnie 4-5godzin, reszta to sen czyli prawidłowo [emoji3]

Oddalabym prad, gaz i wode za burze albo chociaz deszcz [emoji20] taka susza u nas, ze nawet trawy nie ma, tylko siano :(

U mnie ostatnio padało w zeszły piątek i sobotę.. a pózniej tylko cały tydzień sie nosiło na deszcz ale nie padało [emoji53] dopiero dzisiaj wieczorem trochę deszczu spadło, ale bez szału... niby zapowiadają deszcze na jutro i pojutrze- zobaczymy [emoji19]

Kciuki za wizytę [emoji16]

Karolina
Samuel to ładne imię [emoji3] będziesz wołać Sam [emoji3]przynajmniej ci nic maz nie powiedział i nie pyknął się palcem w głowę [emoji23]żeby nie było- ja tak zrobiłam mężowi jak wybiera imię czasami [emoji33] na szczęście ostatnio poszedł po rozum do głowy i moze się dogadamy.. kiedyś [emoji23]

@Weronikakrz
Odpoczywaj dużo i leż. Będzie dobrze [emoji5]

@Asis7
Jak byłaś na sorze i wszystko z bobasek ok to już się nie przejmuj, stres też nie pomaga. Dziecku nic nie jest, może szyjkę czymś podrażniłaś... może po jakiejś akcji z mężem??[emoji5] będzie dobrze, odpoczywaj i nie przemęczaj się [emoji5]

Ja jutro do pracy. Nie znoszę jak się weekendy kończą [emoji5] takie życie [emoji16] ostatni tydzień przed urlopem, yupiii[emoji5][emoji3][emoji847]

Może po prostu już bardziej intensywnie odczuwasz ruchy? [emoji846]mój też mega aktywny, dzisiaj rano w łożku, po śniadaniu, przed i po obiedzie, po południu, po kolacji i teraz jak leżę i to piszę też harcuje [emoji1] tłumaczę sobie, że jeszcze ma miejsce,a już jest na tyle duży, że czuje. Poza tym mimo wszystko to łącznie ile tego będzie? Tu 15minut, tu pol godziny i tak uzbiera sie maksymalnie 4-5godzin, reszta to sen czyli prawidłowo [emoji3]

U mnie ostatnio padało w zeszły piątek i sobotę.. a pózniej tylko cały tydzień sie nosiło na deszcz ale nie padało [emoji53] dopiero dzisiaj wieczorem trochę deszczu spadło, ale bez szału... niby zapowiadają deszcze na jutro i pojutrze- zobaczymy [emoji19]

Karolina
Samuel to ładne imię [emoji3] będziesz wołać Sam [emoji3]przynajmniej ci nic maz nie powiedział i nie pyknął się palcem w głowę [emoji23]żeby nie było- ja tak zrobiłam mężowi jak wybiera imię czasami [emoji33] na szczęście ostatnio poszedł po rozum do głowy i moze się dogadamy.. kiedyś [emoji23]

@Weronikakrz

@Asis7
Jak byłaś na sorze i wszystko z bobasek ok to już się nie przejmuj, stres też nie pomaga. Dziecku nic nie jest, może szyjkę czymś podrażniłaś... może po jakiejś akcji z mężem??[emoji5] będzie dobrze, odpoczywaj i nie przemęczaj się [emoji5]

Ja jutro do pracy. Nie znoszę jak się weekendy kończą [emoji5] takie życie [emoji16] ostatni tydzień przed urlopem, yupiii[emoji5][emoji3][emoji847]
Wlasnie nie wspolzylismy od 2 tygodni tylko w srode u lekarza bylam i tez wszystko ok bylo. Hm nieprzemeczam sie ani nic. Zobaczymy jak jutro bedzie

Jak dziecko było starsze i zaczynało siadać przypinałam szelkami i jeździło dalej w gondoli.
Ale każdy robi po swojemu, jak uważa

Moja nawet gondoli nie miała bo tak wyszlo i żyje i prosta jest(^^)^_^:-D:-D hee
Jak najbardziej są różne szkoly jak to ze wszystkim

Karolina

@Weronikakrz

Spodobało mi się bo będzie proste i tu i w Pl
I właśnie mogą mówić mu Sam . A on się zgodzi bo jak przyjdzie czas to nie będzie miał pomyslu haha ..mi może się zmienic :-D[/QUOTE]

Dziewczyny czy ktoras z Was miala sluz zabarwiony na jasnobrazowo? Bylam z tym na sorze dzisiaj zrobili mi usg i badanie ginekologiczne i niby wszystko jest wporzadku. A ja mimo to martwie sie
U mnie tak mniej więcej wyglądały te plamienia w 8 tc. Jednego dnia był śluz z nitkami krwi, innego cały śluz podbarwiony na jasną czerwień, a później już tylko brązowawy (najpierw ciemny, potem coraz jaśniejszy). I w sumie do dziś nie wiem, co to było, bo w kacie mam zapisane "krwiak?" ze znakiem zapytania... Dobrze, że byłaś na sor, skoro wszystko było ok, to staraj się uspokoić. Będzie w porządku! Może jakieś naczynko małe pękło?

reklama
Do góry