reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
hejj
ja wstalam i z przykroscia stwierdzam ze zamiast pozywnej owsianki zezarlam paczka ..no dugo walczylam ze soba,...ah stwierdzilam raz nie zawsze haha i mje dzieci jeszcze spia tak wczoraj dlugo posiedzielismy sobie hiho
i pytanko,,,,jak wy te fajne emotki jak smiech ze lzami wstawiacie????? ja nie mam ehhhhhh a tez chce buu

Ja nie sadze żeby mama ginekolog polecała w ciąży leżenie plackiem na wielkim słońcu i smażeniu dupska. Bo ani poza ciąża ani w ciąży zdrowe to nie jest. Pomijam raka skory, który jest największym zagrożeniem bez względu na pigment skory. Ale do tego dochodzi udar cieplny, odwodnienie i inne. I ZMARSZCZKI! Skóra się strasznie od słońca starzeje. Posiedzieć czy pospacerować po słońcu z filtrem słonecznym to co innego niż czekolado-rak. [emoji4]

Słonko fajne, lekka opalenizna też, ale jak wszystko stosowane z umiarem [emoji106][emoji5] nie lubię być biała, ale też nigdy nie chciałam być czarna... [emoji33] poza tym przy mocno opalonej skórze zmarszczki szybciej wychodzą raz, a dwa postarza! Jedna nasza Stazystka wróciła tak spalona z wczasów, ze ha jako kobieta nie mogłam przestać patrzeć jej w dekolt [emoji23]ale tylko dlatego, ze była 10lat młodsza a skórę miała tak spaloną, że na dekolcie miała takie...zmarszczki?jak kobieta lekko 40letnia albo chyba i starsza. To było kilka lat temu, ale utkwiło mi w głowie i latem mam nawyk sprawdzania dekoltu [emoji23]
I tak, o tych plamach w ciąży po słońcu też słyszałam [emoji20] [emoji853]

wszystko co w nadmiarze nie jest dobre..co by to nie bylo:laugh2:

moja siostra miala plamy na twarzy brazowe ale nie opalala sie..po prostu ta pigmentacja w ciazy u niektorych pan szwankuje czy tez jest nadmierna a slonce to poteguje ... a ze twarz narazona na promienie najbardziej ..pozatym ona sie nie malowala kompletnie a dzis mozna kupic fluidy z uv takze to tez pomaga chronic skore ..nie mowiac ze niektore panie klada podwojna warstwe ..plus puder ..plus ... fixing spray plus..... a ciort wie:laugh2::huh:

Ja nie sadze żeby mama ginekolog polecała w ciąży leżenie plackiem na wielkim słońcu i smażeniu dupska. Bo ani poza ciąża ani w ciąży zdrowe to nie jest. Pomijam raka skory, który jest największym zagrożeniem bez względu na pigment skory. Ale do tego dochodzi udar cieplny, odwodnienie i inne. I ZMARSZCZKI! Skóra się strasznie od słońca starzeje. Posiedzieć czy pospacerować po słońcu z filtrem słonecznym to co innego niż czekolado-rak. [emoji4]
W jej artykule nie chodzi o leżenie plackiem ale porusza ogólny temat opalania .. ona uważa że można z umiarem ale należy zasłaniać głowę, pisze z tego co pamiętam że nie jest konieczne odkrywanie brzucha ale głowę już trzeba koniecznie .

moj syn mial 62cm dlugosci.. stlukl mi zebra,,, nie zycze nikomu tego bolu:) a uwierz... mam wysoki prog bolu ..tak mysle

cora miala 52cm i roznica byla kolosalna jesi chodzi o moje zebra!!!

to my obie maniaczki zup hihi:)
mialam ochote ostatnio zrobic zupe ziemniaczana z przepisu Geslerowej tak mi slina ciekla na jej widok w kuchennej rewolucji!!
Moja młodsza córka 62cm i 4550g choć przytyłam tylko 8kg przez całą ciążę.
Też nieźle kopała, a teraz się nie mogę doczekać, bo narazie takie nieregularne mizianie od środka.
Ja też z miłośników zup i jak oglądałam ostatnio Magde w rewolucjach to myślałam, że mi język do tyłka ucieknie na widok ziemniaczanej.
Ze względu na leżenie głównie mój mąż gotuje, a on nie zupowy.
Ale wczoraj ugotowałam rosół to mam i na dziś.
Botwinkową uwielbiam, a teraz chodzi za mną kapuśniak z młodej kapusty :)

Co do opalania ja się wygrzewam na balkonie [emoji16] ale co 20-30minut przerwy sobie robię. Dużo wody w tym czasie piję. Latem chcę się smarować kremami do opalania 50 lub 30 zależy jak skóra będzie reagować. Na ten moment nic mi się nie dzieje, żadnych plam i przebarwień [emoji4]zawsze kochałam sińce i leżenie plackiem. Teraz raczej nie wytrzymam chyba, ze w pobliżu będzie woda [emoji23] no i nie planuję wychodzić na dłuższy czas na sińce bez czapki lub kapelusza. Na codzień używam zwykłego balsamu, ale w czerwcu planuje kupić oliwkę w Douglasie, taką testowaną na kobietach w ciąży, ponoć rewelacyjna.

A mnie kompletnie rozłożyło, mąż też chory ale musi się zająć córka, bo ona praktycznie zdrowa, a ja nie jestem w stanie.

A mnie kompletnie rozłożyło, mąż też chory ale musi się zająć córka, bo ona praktycznie zdrowa, a ja nie jestem w stanie.

Biedna ty [emoji853] leż i wypoczywaj to może szybciej minie... ale dobrze, że chociaż córci przeszło [emoji846] zdrówka dla ciebie i męża [emoji5]

reklama
Co do zup, to też zapałałam nagłą miłością[emoji28] pomidorowa, ogórkowa, ukochany rosół i w sumie każda... No może oprócz flaczków [emoji33]

Jeśli chodzi o smarowanie to mam jakaś oliwkę i jakiś balsam z rossmana, wieczorem po kąpieli staram sie smarować brzuch i piersi. Czasami mi się nie chce [emoji849] nie wiem jak to się stało, ale po 1.ciąży nie mam rozstępów, brzuch gładki i dosyć szybko wrócił do jędrności..... ale czy to moja zasługa? Wątpię [emoji23]

Karolina
Buźki np.tę [emoji23] wstawiam na telefonie, z apki. Normalnie z tych buziek co mam dostępne w telefonie [emoji5]

Do góry