reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja się prawie posikałam jak to zobaczyłam wczoraj w tv [emoji23][emoji23][emoji23]

Najwidoczniej nie, sądząc po minie [emoji38].

Dita robisz lody owocowe w thermomixie??
Bo ja wsuwam non stop. U mnie od końca kwietnia upały po 33-37c. Apogeum jak na tą porę roku! Normalnie to lipiec tak jest. Ale za to mam wymówkę na lody [emoji173]️

Jak mam czas i ochotę to robię [emoji5][emoji106] najczęściej truskawkowe, te z bananem [emoji5]sorbety [emoji5]ja jestem lodomaniaczka, w zimie tez jem[emoji16]

boshe Jasmin ile 37!!! nie wyciagnelabys mnie na powietrze haha

nie pochwalilam sie.....wczoraj mnie babelek zmombardowal trzema dosc wyraznymi kopniakami jeden po drugim i dzis 2 razy ....aaaaa juz coraz silniejszy!

Brawo!!! U mnie na razie to takie mini kopniaczki ale czasem tak pobuszuje przez kilka minut, a czasami tak dwa razy czy trzy minikopniak- ale to chyba jeszcze bardziej jego ruszanie sie [emoji51][emoji23] czasami nawet w tym miejscu brzuch twardnieje, to wiem, że sie nie mylę [emoji106][emoji5] wspaniałe uczucie [emoji16]

Mam podobną sytuację - 15 tc i kolejne usg właśnie w 20 wiec trzeba czekać [emoji58] ale synuś (tez Filip [emoji6]) ujawnił się dooiero na polowkowym wiec byłam trochę przygotowana na takie długie czekanie [emoji4] damy radę! [emoji6]

Mi mam nadzieje ze ujawni sie już we wtorek bobas [emoji5]jak nie to znowu czekanie... damy radę[emoji846]

Hej hej [emoji4]
byłam dzis a wizycie, musielismy wziac ze soba Mloda i pan dr stwierdzil, ze jak chcemy to moze wejsc a usg, wiec podgladalismy dzidziutka we trojke [emoji4]
Wszytstko wyglada ok., a dziudziutek jest na 90% chlopcem.

sorki za brak polskich znakow, ale klawiatura mi szwankuje...

Gratuluję synka [emoji5]będzie braciszek [emoji846][emoji16]

Jak mnie tak będzie w przyszłości kopać po żebrach to chyba mięsem będę rzucać [emoji6]

Czas leci mega szybko! Aż uwierzyć nie mogę. Połówkowe mam gdzieś za miesiąc dopiero 16 tydz mam teraz. Zleci pewnie jak tydzień [emoji23]. A jeszcze co nie dawno ciągnął się ten czas w nieskończoność do pierwszej wizyty Heh

Ja tez uwielbiam zupy!! Pod każda postacią i w każdym wydaniu! I nawet nic innego może dla mnie nie istnieć!

Mój miał zaledwie 54cm jak sie urodził, ale kopniaki czułam czasami tak, ze aż podskakiwałam w pracy [emoji846][emoji5] moze to tez kwestia wzrostu, nie jestem wysoka to każdy cm bobasa robi różnicę[emoji23]

Co do opalania to nie chodziło mi o unikanie słońca [emoji23] sama chodzę na płac zabaw z Mlidym, siadam na ławeczce i sie wygrzewam albo go huśtam czy gonię w słońcu za nim i hulajnoga i właściwie twarz już sie z rękami dawno opaliła [emoji5] również mam piegi, które wychodzą od słońca i wyszły mi jakies miesiąc temu [emoji57]
Chodziło mi o leżenie w pełnym słońcu przez kilka godzin. Nie neguje blogu mama ginekolog, a ten artykuł był z punktu widzenia dermatologa [emoji57][emoji5] do złapania wit.D wystarczy 15-20minut! dziennie w godzinach 10-15. Wcale nie trzeba leżeć godzinami, po prostu niektórzy to lubią [emoji23][emoji16]ja tam leżeć nie lubię, nie lubiłam i lubić nie będę wiec nie mam problemu [emoji51] [emoji57] opalam się przez ruch, spacer czy zabawy z Młodym [emoji5]

reklama
Jak mam czas i ochotę to robię [emoji5][emoji106] najczęściej truskawkowe, te z bananem [emoji5]sorbety [emoji5]ja jestem lodomaniaczka, w zimie tez jem[emoji16]

Brawo!!! U mnie na razie to takie mini kopniaczki ale czasem tak pobuszuje przez kilka minut, a czasami tak dwa razy czy trzy minikopniak- ale to chyba jeszcze bardziej jego ruszanie sie [emoji51][emoji23] czasami nawet w tym miejscu brzuch twardnieje, to wiem, że sie nie mylę [emoji106][emoji5] wspaniałe uczucie [emoji16]

Mi mam nadzieje ze ujawni sie już we wtorek bobas [emoji5]jak nie to znowu czekanie... damy radę[emoji846]

Mój miał zaledwie 54cm jak sie urodził, ale kopniaki czułam czasami tak, ze aż podskakiwałam w pracy [emoji846][emoji5] moze to tez kwestia wzrostu, nie jestem wysoka to każdy cm bobasa robi różnicę[emoji23]

Co do opalania to nie chodziło mi o unikanie słońca [emoji23] sama chodzę na płac zabaw z Mlidym, siadam na ławeczce i sie wygrzewam albo go huśtam czy gonię w słońcu za nim i hulajnoga i właściwie twarz już sie z rękami dawno opaliła [emoji5] również mam piegi, które wychodzą od słońca i wyszły mi jakies miesiąc temu [emoji57]
Chodziło mi o leżenie w pełnym słońcu przez kilka godzin. Nie neguje blogu mama ginekolog, a ten artykuł był z punktu widzenia dermatologa [emoji57][emoji5] do złapania wit.D wystarczy 15-20minut! dziennie w godzinach 10-15. Wcale nie trzeba leżeć godzinami, po prostu niektórzy to lubią [emoji23][emoji16]ja tam leżeć nie lubię, nie lubiłam i lubić nie będę wiec nie mam problemu [emoji51] [emoji57] opalam się przez ruch, spacer czy zabawy z Młodym [emoji5]

hardcore te laski w ciazy ktore lubia mimo ciazy wylegiwac sie godzinami na sloncu hahah
slonce samo zdrowko:)

i faktycznie wzrost moze miec znaczenie ,, ja wysoka, moze mam dluzszy tulow od twojego choc proporcje moga byc rozne? hihi.. mam nizsza kolezanke z dluzszym tulowiem haha ..ja mam dlugie nogi lol
samo kopanie i wystajaca stopka pod skora do przezycia hahaha byleby to nie bylo cagle to samo mejsce nie oO..syn szybko byl obrocony glowka w dol wiec to tez potegowalo ale tak czy inaczej... nie moge sie doczekac tego okresu:p

dzisiaj mi dupka wrosla w kanape,,, przed tym posprzatalam generalnie ( wczoraj sie lenuchowalam przez pogode) potem zaliczylam 1,5 drzemke w salonie z moja rodzinka...nie wiem jak dalam rade spac w tym halasie haha jeszcze M mnie obudzil bym za dlugo nie drzemala

Ja nie sadze żeby mama ginekolog polecała w ciąży leżenie plackiem na wielkim słońcu i smażeniu dupska. Bo ani poza ciąża ani w ciąży zdrowe to nie jest. Pomijam raka skory, który jest największym zagrożeniem bez względu na pigment skory. Ale do tego dochodzi udar cieplny, odwodnienie i inne. I ZMARSZCZKI! Skóra się strasznie od słońca starzeje. Posiedzieć czy pospacerować po słońcu z filtrem słonecznym to co innego niż czekolado-rak. [emoji4]

hardcore te laski w ciazy ktore lubia mimo ciazy wylegiwac sie godzinami na sloncu hahah
slonce samo zdrowko:)

i faktycznie wzrost moze miec znaczenie ,, ja wysoka, moze mam dluzszy tulow od twojego choc proporcje moga byc rozne? hihi.. mam nizsza kolezanke z dluzszym tulowiem haha ..ja mam dlugie nogi lol
samo kopanie i wystajaca stopka pod skora do przezycia hahaha byleby to nie bylo cagle to samo mejsce nie oO..syn szybko byl obrocony glowka w dol wiec to tez potegowalo ale tak czy inaczej... nie moge sie doczekac tego okresu:p

Nogi jak marzenie masz? To mąż przeszczesliwy musi być [emoji5] ja niska jestem choć raczej proporcjonalnie zbudowana [emoji23] ale nóg jak antylopa nie mam[emoji23] za to miałam koleżanka tylko 1cm niższą ode mnie a spodnie, które na mnie były dobre ona skracała [emoji33] sama sie śmiała, że krótkie nóżki ma o długi tułów [emoji28][emoji5]
A co do ruchów to prawda- niesamowite wrażenie. Tak czuć drugiego człowieczka wewnątrz nas [emoji5] cud [emoji5]

Ja nie sadze żeby mama ginekolog polecała w ciąży leżenie plackiem na wielkim słońcu i smażeniu dupska. Bo ani poza ciąża ani w ciąży zdrowe to nie jest. Pomijam raka skory, który jest największym zagrożeniem bez względu na pigment skory. Ale do tego dochodzi udar cieplny, odwodnienie i inne. I ZMARSZCZKI! Skóra się strasznie od słońca starzeje. Posiedzieć czy pospacerować po słońcu z filtrem słonecznym to co innego niż czekolado-rak. [emoji4]

Ja myślę jak ty, ale różne artykuły można interpretować w rożny sposób [emoji5] jak jest napisane, że nie szkodzi opalanie i nie ma wytłumaczenia, że nie poleca sie leżenia plackiem to kto chce zinterpretuje to jak chce, tak mi sie wydaje [emoji5]
Ja doskonale pamiętam jedna kobietę z dużym brzuchem w Bułgarii, która leżała na kocyku 3 metry od wody, w pełnym słońcu z brzuchem na wierzchu i bez nakrycia głowy, gdy ja leżałam na leżaku pod parasolem i było mi gorąco... nie mogłam na nią patrzeć[emoji33] jak schodziłam z plaży, ona jeszcze się opalała.... Żadnego przegrzania organizmu się nie bała.. może Ruska, one takie twarde są[emoji23]

Ja myślę jak ty, ale różne artykuły można interpretować w rożny sposób [emoji5] jak jest napisane, że nie szkodzi opalanie i nie ma wytłumaczenia, że nie poleca sie leżenia plackiem to kto chce zinterpretuje to jak chce, tak mi sie wydaje [emoji5]
Ja doskonale pamiętam jedna kobietę z dużym brzuchem w Bułgarii, która leżała na kocyku 3 metry od wody, w pełnym słońcu z brzuchem na wierzchu i bez nakrycia głowy, gdy ja leżałam na leżaku pod parasolem i było mi gorąco... nie mogłam na nią patrzeć[emoji33] jak schodziłam z plaży, ona jeszcze się opalała.... Żadnego przegrzania organizmu się nie bała.. może Ruska, one takie twarde są[emoji23]

Ja mam dwie kumpele z wielkimi czarnymi plamami zwłaszcza na czole, które powstały od opalania w ciąży. Mają je w dalszym ciągu, chociaż dzieci duże już. Majątek wydany na zabiegi kosmetyczne bez jakiegoś efektu. Wiec ja nie, nie, ale podziękuje.
A tak na marginesie to opalenizna, a tym bardziej ta mocna opalenizna jest nie w modzie od dobrych paru lat. I tak już mniej spalonych słońcem widać, niż jeszcze nie tak dawno temu.

Z przykrością muszę powiedzieć że miałam wątpliwa przyjemność poznać kobietę która w ciąży chodziła na solarium (urodziła chore dziecko) więc słońce to przy tym pikuś. Przegrzewanie brzucha jest nie wskazane bo tam i tak jest już bardzo ciepło, opalanie na słonku spoko ale brzuch odsłonięty ;)

Ja mam dwie kumpele z wielkimi czarnymi plamami zwłaszcza na czole, które powstały od opalania w ciąży. Mają je w dalszym ciągu, chociaż dzieci duże już. Majątek wydany na zabiegi kosmetyczne bez jakiegoś efektu. Wiec ja nie, nie, ale podziękuje.
A tak na marginesie to opalenizna, a tym bardziej ta mocna opalenizna jest nie w modzie od dobrych paru lat. I tak już mniej spalonych słońcem widać, niż jeszcze nie tak dawno temu.

Słonko fajne, lekka opalenizna też, ale jak wszystko stosowane z umiarem [emoji106][emoji5] nie lubię być biała, ale też nigdy nie chciałam być czarna... [emoji33] poza tym przy mocno opalonej skórze zmarszczki szybciej wychodzą raz, a dwa postarza! Jedna nasza Stazystka wróciła tak spalona z wczasów, ze ha jako kobieta nie mogłam przestać patrzeć jej w dekolt [emoji23]ale tylko dlatego, ze była 10lat młodsza a skórę miała tak spaloną, że na dekolcie miała takie...zmarszczki?jak kobieta lekko 40letnia albo chyba i starsza. To było kilka lat temu, ale utkwiło mi w głowie i latem mam nawyk sprawdzania dekoltu [emoji23]
I tak, o tych plamach w ciąży po słońcu też słyszałam [emoji20] [emoji853]

Mi też się wydaje że to jest ważne o której godzinie eksponujemy się na słońce. Jeżeli mówimy o porządnych upalach w godzinach południowych 12 - 15 to dla nikogo to bezpieczne nie jest. A już ok 17 gdzie słońce nadal nieźle grzeje jest mniej szkodliwe. Po za tym też chyba zależy w jakim klimacie się żyje, bo u nas pogoda często się zmienia nawet w ciągu dnia. A kobiety żyjące w ciepłych krajach, gdzie mają ciągły skwar to wylegiwanie się ciężarnych jest czymś normalnym.

Minusem jest to że opalenizna postarza ale plusem że wyszczupla[emoji6]

Dobranoc Kobietki [emoji2] [emoji42]

reklama
ja tez nie wiem takze nie jestes sama:d czekam do 19 czerwca..jesli sie nie dowiem to pojde zaplacic by sie dowiedziec tak sie nastawilam
dotrwamy :)

30 stopni wam nie zazdroszcze //
ja mam teraz 20 stopni i jest to dla mnie wystarczajace haha po prostu idzie funkcjonowac choc w aucie( stram sie nie uzywac klimatyzacji) bylo mi za goraco wrrr
wczoraj stuknelo 26stopni oO ja pikole..dla mnie to byly upaly haha

to teraz to twoja 4 ciaza?? :):):)
5ta ciąża moja teraz.
Czwartą straciłam w 7 tygodniu w zeszłym roku :(

Do góry