reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej :) ja odpoczywam sobie dziś cały dzień u rodziców na hamaku [emoji16] i mam pytanko do dziewczyn które już są w ciąży drugi raz, czy ruchy dziecka można poczuć tak bardziej z lewej strony ? Wiecie, nie podbrzusze, nie pępek tylko tak bardziej po lewej. Bo leże sobie tak i poczułam takie miłe łaskotanie ale nie wiem czy nie za wiele sobie wyobrażam. Jestem dziś 16+1

Hmmm... może.. ale gdzie po lewej? Na dole bardziej? Ja czuję raz po lewej, raz po prawej, czasem na środku, tak na wysokości - trochę pod pępkiem, rękę kładę poniżej pępka z którejś strony, a kończy się dłoń przed majtasami i tam jest akcja z reguły.. ale tak myśle, ze moje dziecko jest może trochę wyżej od twojego, bo się podnosi z wiekiem ciąży łożysko - to ty może trochę niżej daj rękę? [emoji5]

reklama
U mnie też rodzina mięsożerna, z synkiem i mężem na czele [emoji23]ja mięsko tez lubię, w 1.ciąży to mi smakowało i wchodziło pod każdą postacią - niestety w tej prawie nie jadłam w O trymestrze [emoji853] teraz już wchodzi ale dużo słabiej niż przed ciążą... najlepiej pierś czy kiełbaska grilla albo np.jutro zupa pomidorowa krem z pulpetami , żeby sobie samej mięso przemycić [emoji5]
A bobu nie lubię [emoji16] już wolę fasolkę szparagową, żółta najlepsza [emoji5][emoji51]

Mi też mięso nie wchodzi [emoji17] szczególnie kurczak. Ewentualnie jakieś klopsy, schabowy to tak.a tak to ciężko... zjem bo wiem, że trzeba jeść, ale w małych ilościach.

Z owoców teraz zajadam się czereśniami [emoji7] pojawiły się pierwsze i nie mogę przestać jeść [emoji16]

Co do zup, to też zapałałam nagłą miłością[emoji28] pomidorowa, ogórkowa, ukochany rosół i w sumie każda... No może oprócz flaczków [emoji33]

Jeśli chodzi o smarowanie to mam jakaś oliwkę i jakiś balsam z rossmana, wieczorem po kąpieli staram sie smarować brzuch i piersi. Czasami mi się nie chce [emoji849] nie wiem jak to się stało, ale po 1.ciąży nie mam rozstępów, brzuch gładki i dosyć szybko wrócił do jędrności..... ale czy to moja zasługa? Wątpię [emoji23]

Karolina
Buźki np.tę [emoji23] wstawiam na telefonie, z apki. Normalnie z tych buziek co mam dostępne w telefonie [emoji5]

ja z koma teraz:dry: a te ich emotki nie mja tej buzki najlepszej :laugh2::-D:elvis:wrrr

Oooo a ja bym flaczkow zjadla! Za zupami nie przepadam, zreszta mam rodzine miesozerna [emoji23] Wlasnie sobie bobu ugotowalam i zjadlam cale mrozone opakowanie, czyli 450 gram na raz [emoji85]

ja zrobilam sobie zakaz na kalafiora boba i fasolke szparagowa no szlakkk tak juz bym zjadla ale sie boje bo od tamtej pory jest ok takze zazdroszcze :sorry2:
pozatym jem wszystko, mieso warzywa owoce ..apetycik dopisuje choc ilosciowo staram sie jesc tak samo jak jadalam :szok:
dzis obiadek byl ..golabki ..ziemniaczki ..i ogorek w smietanie a ja zaczelam robic wlasny kefir i dzis sobie popijalam do obiadku :rofl:
w ogole chodzi za mna watrobka drobiowa z cebulka i maz mi kupil..a syn do Mnie..mamo ale ty nie mozesz jesc watrobki!! hehe siee smialam

Hmmm... może.. ale gdzie po lewej? Na dole bardziej? Ja czuję raz po lewej, raz po prawej, czasem na środku, tak na wysokości - trochę pod pępkiem, rękę kładę poniżej pępka z którejś strony, a kończy się dłoń przed majtasami i tam jest akcja z reguły.. ale tak myśle, ze moje dziecko jest może trochę wyżej od twojego, bo się podnosi z wiekiem ciąży łożysko - to ty może trochę niżej daj rękę? [emoji5]

ja czuje po prostu w srodku :D:-D:laugh2: hee czyli od srodka :oo2::laugh2:
i Edyta te czuje to rozpychanie, twardnienie ..i motylki ... muskanie i owszem :yes::rofl2:

ide robic ciasto czekoladowe z masrcarpone

Ale mi narobiłyście smaka tym bobem. Kurcze ale nie widziałam tutaj chyba nigdy, pewnie nie znajdę [emoji853]

Co do ruchów tez mi się czasem wydaje ze coś czuje ale to chyba jednak jelita i bardziej sobie wkręcam niż czuje, muszę pewnie trochę poczekać [emoji4]

Słonko fajne, lekka opalenizna też, ale jak wszystko stosowane z umiarem [emoji106][emoji5] nie lubię być biała, ale też nigdy nie chciałam być czarna... [emoji33] poza tym przy mocno opalonej skórze zmarszczki szybciej wychodzą raz, a dwa postarza! Jedna nasza Stazystka wróciła tak spalona z wczasów, ze ha jako kobieta nie mogłam przestać patrzeć jej w dekolt [emoji23]ale tylko dlatego, ze była 10lat młodsza a skórę miała tak spaloną, że na dekolcie miała takie...zmarszczki?jak kobieta lekko 40letnia albo chyba i starsza. To było kilka lat temu, ale utkwiło mi w głowie i latem mam nawyk sprawdzania dekoltu [emoji23]
I tak, o tych plamach w ciąży po słońcu też słyszałam [emoji20] [emoji853]
Ja unikam slonca jak ognia a plamy mam

reklama
Do góry