reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

dam znac:)
u mnie test wyszedl w 25dc jakos a dzien wczesniej to mialam zwidy jak ja to nazywam [emoji14]

ja bede miec polowkowe w 20tyg ,,19 czerwca......widze ze pozniej od was haha
niech leci lec leciiiii czas he

bylam ww M&S i widzialam takie cudenka w zajebistych zestawieniaach kolorowych ze musze wiedziec co bede miec no:p
Sandrus to sie wydaje skomplikowane..ale z lista sie wyrobisz napewno:) nic ci ze sklepow nie ucieknie hihihih
ja nie ma bata czekam na duze przecenki w wakacje w Marku nexcie a w h&m to sa kuzwa non stop
i az se boje bo ja jak zaczne kupowac to......... obym sie limitowala:p
pepco jest na raz. naprawde oplaca kupic sie np w nexcie i odsprzedac a kupcy beda bo te ciuszki schodza najlepiej:)

gratuluje wwizyt !!!!
I jeszcze z Zary sprzedają się na pniu :)

reklama
Raczej nie, wtedy lekarz liczy wiek ciąży dokładkie z usg, termin porodu też. A jak to wygląda u Ciebie? jaki był wiek z om i crl na 1 usg do 10t?

6+5 nie pamietam, nie założył jeszcze karty nawet, 9+5 - 3,5cm; a na prenatalnych 12+1- 7,3cm. I u mojego i na prenatalnych był srednio 9dni większy wg usg niż wg terminu OM.

Nie zostają bez zmiany tylko liczymy wg nowego terminu. Ja np wg OM powinnam mieć 15+3 a wg USG 14+3 i trzymamy się tego z usg

Hehe to srednio mi sie opłaca zmieniać termin porodu [emoji28]będę mieć ten sam termin porodu co dziewczyny z końca października, ale ponad tydzień będę do tylu z tygodniem ciazy hehe [emoji28]to jest dopiero zamieszanie [emoji23] myśle, ze co innego jak owulacja była pózniej i liczymy sobie i tygodnie ciazy wg terminu usg i termin porodu wg usg, a co innego jakbyśmy chcieli przesunąć termin porodu w tył ale zostawić tydzień ciazy... [emoji4]
Czy któraś z was ma termin wg Om późniejszy ponad tydzień od terminu usg wg usg pierwszych w ciazy do 10tyg?

Dziewczyny zauważyłam dziś na swoim staniku dość dużą żółtą plamę.. czy to siara?
Nie za wcześnie?

6+5 nie pamietam, nie założył jeszcze karty nawet, 9+5 - 3,5cm; a na prenatalnych 12+1- 7,3cm. I u mojego i na prenatalnych był srednio 9dni większy wg usg niż wg terminu OM.

Zapytaj swojego ginekologa czy nie powinien skorygować terminu w karcie. Największe znaczenie ta różnica będIe miała gdybyś przenosiła ciąże, bo w dniu terminu z om, maluszek byłby już 9 dni przenoszony i powinnaś być w szpitalu, żeby wywoływać poród.

Zapytaj swojego ginekologa czy nie powinien skorygować terminu w karcie. Największe znaczenie ta różnica będIe miała gdybyś przenosiła ciąże, bo w dniu terminu z om, maluszek byłby już 9 dni przenoszony i powinnaś być w szpitalu, żeby wywoływać poród.
No i duże znaczenie ma to też przy ewentualnym wcześniaku... 9 dni przy rozwoju płuc np to meta dużo. Oczywiście nie chcemy tutaj zlowrozyc czy straszyć ale to się powinno zgadzać :)

Zapytam, zapytam [emoji3] myśle ze z przenoszeniem nie będzie problemu, raczej urodzę przed terminem jak Młodego. Nie mam tez obaw co do wcześniactwa, w pierwszej nie miałam ani szyjki skracającej sie ani żadnych problemów ale zapytam sie o pochucham na zimne [emoji3] nawet nie wiedziałam ze to takie ważne [emoji28]

Zapytam, zapytam [emoji3] myśle ze z przenoszeniem nie będzie problemu, raczej urodzę przed terminem jak Młodego. Nie mam tez obaw co do wcześniactwa, w pierwszej nie miałam ani szyjki skracającej sie ani żadnych problemów ale zapytam sie o pochucham na zimne [emoji3] nawet nie wiedziałam ze to takie ważne [emoji28]
To dobrze, na pewno lekarz dobrze zdecyduje, ale pamietaj o tych 9 dniach gdyby zostało bez zmian, tak na wszelki wypadek:)

reklama
Do góry