reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej. Ja juz po wizycie :D Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko :) test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ;) ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! :) także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa :) maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem :p łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli :)

reklama
Hej. Ja juz po wizycie :D Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko :) test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ;) ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! :) także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa :) maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem [emoji14] łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli :)
Wspaniałe wieści :) gratulacje Tymka :)

Hej. Ja juz po wizycie :D Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko :) test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ;) ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! :) także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa :) maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem :p łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli :)

Gratuluję drugiego synka! ;)
Możliwe, ze połówkowe tez będę miała 12.06 :) ;-) ;)

Dziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki?

Ja na podstawie usg, bo to był 2 cykl po 1 porodzie i owu była 19/20dc:) w 1 ciąży słyszałam, że jeżeli róznica wieku dziecka jest wieksza niż tydzień koryguje się teremin wg usg.

Ja na podstawie usg, bo to był 2 cykl po 1 porodzie i owu była 19/20dc:) w 1 ciąży słyszałam, że jeżeli róznica wieku dziecka jest wieksza niż tydzień koryguje się teremin wg usg.

A tygodnie ciąży pozostają bez zmian??nie ogarniam tego... zaraz zacznę sie gubić [emoji53]

Dobrze, że chociaż gorączka przeszła... Szkoda, ze nie c:sorry2:hce pić... Może ulubiony sok? Najlepsza wprawdzie zwykła woda, no ale jak się nie ma co się lubi...

Kot da radę:) Ja też kastrowałam i chłopak dalej szczęśliwy chodził :laugh2:
Trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne i żeby ten chłopak twój dalej był chłopakiem 8-)

Mi mój wpisałam na podstawie daty okresu, że niby miałam regularne. Tyle, że teraz zaskoczyłam szybką owulacją w 11dc i wg usg prenatalnego (którego on nie robił) wyszedł mi dzieć 8-9dni starszy, i wtedy termin porodu przesuwa się na 30-31.10. Ale mój mi nie zmieniał daty porodu na karcie ciąży. Zapisał tylko sobie. Dla mnie to bez różnicy tak szczerze. I tak wyjdzie kiedy będzie chciał :D i nie sądzę żeby czekał do końca października, ja sie nastawiam na okolice 20 X, kilka dni wcześniej albo później :rolleyes2:

Ale właśnie pisałam, że u mnie jest NIEMOŻLIWE wykonanie usg połówkowego w tym terminie, najwcześniej 21+5. Rzutem na matę. A przypominam, że mój bobas na prenatalnym był 9dni większy, robiłam jak miałam 12+1 - też niby szybko, a on juz miał 7,30cm! A jak byłam u swojego 13+5 - niby w terminie jeszcze do badania prenatalnego to miał już 9,5 i był za duży na takie badanie. Więc zobaczę co mi mój ginekolog powie na wizycie za tydzień 16+5 będzie, jesli uzna, ze moje dziecko dalej jest większe o ten tydzień czy nawet więcej to myślę, że choć będę 18+5, naprawdę rozmiarowo może dziecko ważyć tyle co niektóre na początku 20tygodnia.... Jeśli zwolni i wyrówna do terminu OM, wtedy zrobię 21+5. Blogi blogami, ale przecież każde dziecko w brzuchu rośnie własnym tempem to raz, a dwa nie będę na urlopie szukać lekarza do prenatalnych, bo tak przeczytałam na blogu :laugh2: Ja swój test pozytywny robiłam 22dc, a podejrzewam,że niektóre z was dopiero co miały owulację lub były dzień po :p A mój już się gnieździł 8-)

Super, że krwiak się zmniejszył :) ;) Daj znać po prenatalnych, moze poznasz płeć :cool2:

Teraz już ślub Dopinamy na ostatni guzik ,i zostało dotrwać.
Potem wakacje nad morzem ,więc lipiec uważam za stracony na zakupy :)
A potem remont więc będę robila zakupy do mieszkania :/ na 2 mc więc końcem września będę wyprawkę uzupełniać komode kupię itp

dam znac:)
u mnie test wyszedl w 25dc jakos a dzien wczesniej to mialam zwidy jak ja to nazywam :p

ja bede miec polowkowe w 20tyg ,,19 czerwca......widze ze pozniej od was haha
niech leci lec leciiiii czas he

bylam ww M&S i widzialam takie cudenka w zajebistych zestawieniaach kolorowych ze musze wiedziec co bede miec no:p
Sandrus to sie wydaje skomplikowane..ale z lista sie wyrobisz napewno:) nic ci ze sklepow nie ucieknie hihihih
ja nie ma bata czekam na duze przecenki w wakacje w Marku nexcie a w h&m to sa kuzwa non stop
i az se boje bo ja jak zaczne kupowac to......... obym sie limitowala:p
pepco jest na raz. naprawde oplaca kupic sie np w nexcie i odsprzedac a kupcy beda bo te ciuszki schodza najlepiej:)

gratuluje wwizyt !!!!

reklama
Do góry