Hej. Ja juz po wizycie Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli
reklama
Sasanka14
Fanka BB :)
Wspaniałe wieści gratulacje TymkaHej. Ja juz po wizycie Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem [emoji14] łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli
Hej. Ja juz po wizycie Moja glukoza mimo słodkiego które jadłam i piłam wyszła bardzo dobrze, do cukrzycy mi daleko test Pappa wyszedł super także jestem już spokojna i nie mogę się doczekać dzidzi a tu jeszcze parę miesięcy haha ma 11 cm, wszystko jest super, zdjęć nie brałam bo odwrócił główkę i nie było widać twarzyczki ale za to machal nóżkami jak szalony i bezwstydnik pokazywał co ma między nogami i zgodnie z moimi przypuszczeniami będzie Tymus! także przeczucie się sprawdziło i jestem bardzo szczęśliwa maz tylko zawiedziony bo chciał córeczkę ale że planujemy trojeczke to może uda się za ostatnim razem łożysko jest tylko zbyt nisko ale powiedział że na tym etapie może tak jeszcze być (dziś jest 16t2d) i powinno się podnieść. Za 3 tygodnie czyli 12tego czerwca mam już prenatalne i zobaczymy co z tym lozyskiem ale jestem dobrej myśli
Gratuluję drugiego synka!
Możliwe, ze połówkowe tez będę miała 12.06
MangoWawa
Dziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki?
Ja na podstawie usg, bo to był 2 cykl po 1 porodzie i owu była 19/20dc w 1 ciąży słyszałam, że jeżeli róznica wieku dziecka jest wieksza niż tydzień koryguje się teremin wg usg.
Ja na podstawie usg, bo to był 2 cykl po 1 porodzie i owu była 19/20dc w 1 ciąży słyszałam, że jeżeli róznica wieku dziecka jest wieksza niż tydzień koryguje się teremin wg usg.
A tygodnie ciąży pozostają bez zmian??nie ogarniam tego... zaraz zacznę sie gubić [emoji53]
Mirakulum
Dobrze, że chociaż gorączka przeszła... Szkoda, ze nie chce pić... Może ulubiony sok? Najlepsza wprawdzie zwykła woda, no ale jak się nie ma co się lubi...
Kot da radę Ja też kastrowałam i chłopak dalej szczęśliwy chodził
Trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne i żeby ten chłopak twój dalej był chłopakiem
Mi mój wpisałam na podstawie daty okresu, że niby miałam regularne. Tyle, że teraz zaskoczyłam szybką owulacją w 11dc i wg usg prenatalnego (którego on nie robił) wyszedł mi dzieć 8-9dni starszy, i wtedy termin porodu przesuwa się na 30-31.10. Ale mój mi nie zmieniał daty porodu na karcie ciąży. Zapisał tylko sobie. Dla mnie to bez różnicy tak szczerze. I tak wyjdzie kiedy będzie chciał i nie sądzę żeby czekał do końca października, ja sie nastawiam na okolice 20 X, kilka dni wcześniej albo później
Ale właśnie pisałam, że u mnie jest NIEMOŻLIWE wykonanie usg połówkowego w tym terminie, najwcześniej 21+5. Rzutem na matę. A przypominam, że mój bobas na prenatalnym był 9dni większy, robiłam jak miałam 12+1 - też niby szybko, a on juz miał 7,30cm! A jak byłam u swojego 13+5 - niby w terminie jeszcze do badania prenatalnego to miał już 9,5 i był za duży na takie badanie. Więc zobaczę co mi mój ginekolog powie na wizycie za tydzień 16+5 będzie, jesli uzna, ze moje dziecko dalej jest większe o ten tydzień czy nawet więcej to myślę, że choć będę 18+5, naprawdę rozmiarowo może dziecko ważyć tyle co niektóre na początku 20tygodnia.... Jeśli zwolni i wyrówna do terminu OM, wtedy zrobię 21+5. Blogi blogami, ale przecież każde dziecko w brzuchu rośnie własnym tempem to raz, a dwa nie będę na urlopie szukać lekarza do prenatalnych, bo tak przeczytałam na blogu Ja swój test pozytywny robiłam 22dc, a podejrzewam,że niektóre z was dopiero co miały owulację lub były dzień po A mój już się gnieździł
Super, że krwiak się zmniejszył Daj znać po prenatalnych, moze poznasz płeć
Teraz już ślub Dopinamy na ostatni guzik ,i zostało dotrwać.
Potem wakacje nad morzem ,więc lipiec uważam za stracony na zakupy
A potem remont więc będę robila zakupy do mieszkania :/ na 2 mc więc końcem września będę wyprawkę uzupełniać komode kupię itp
dam znac
u mnie test wyszedl w 25dc jakos a dzien wczesniej to mialam zwidy jak ja to nazywam
ja bede miec polowkowe w 20tyg ,,19 czerwca......widze ze pozniej od was haha
niech leci lec leciiiii czas he
bylam ww M&S i widzialam takie cudenka w zajebistych zestawieniaach kolorowych ze musze wiedziec co bede miec no
Sandrus to sie wydaje skomplikowane..ale z lista sie wyrobisz napewno nic ci ze sklepow nie ucieknie hihihih
ja nie ma bata czekam na duze przecenki w wakacje w Marku nexcie a w h&m to sa kuzwa non stop
i az se boje bo ja jak zaczne kupowac to......... obym sie limitowala
pepco jest na raz. naprawde oplaca kupic sie np w nexcie i odsprzedac a kupcy beda bo te ciuszki schodza najlepiej
gratuluje wwizyt !!!!
MangoWawa
A tygodnie ciąży pozostają bez zmian??nie ogarniam tego... zaraz zacznę sie gubić [emoji53]
Raczej nie, wtedy lekarz liczy wiek ciąży dokładkie z usg, termin porodu też. A jak to wygląda u Ciebie? jaki był wiek z om i crl na 1 usg do 10t?
reklama
Sasanka14
Nie zostają bez zmiany tylko liczymy wg nowego terminu. Ja np wg OM powinnam mieć 15+3 a wg USG 14+3 i trzymamy się tego z usgA tygodnie ciąży pozostają bez zmian??nie ogarniam tego... zaraz zacznę sie gubić [emoji53]