reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

dam znac:)
u mnie test wyszedl w 25dc jakos a dzien wczesniej to mialam zwidy jak ja to nazywam [emoji14]

ja bede miec polowkowe w 20tyg ,,19 czerwca......widze ze pozniej od was haha
niech leci lec leciiiii czas he

bylam ww M&S i widzialam takie cudenka w zajebistych zestawieniaach kolorowych ze musze wiedziec co bede miec no:p
Sandrus to sie wydaje skomplikowane..ale z lista sie wyrobisz napewno:) nic ci ze sklepow nie ucieknie hihihih
ja nie ma bata czekam na duze przecenki w wakacje w Marku nexcie a w h&m to sa kuzwa non stop
i az se boje bo ja jak zaczne kupowac to......... obym sie limitowala:p
pepco jest na raz. naprawde oplaca kupic sie np w nexcie i odsprzedac a kupcy beda bo te ciuszki schodza najlepiej:)

gratuluje wwizyt !!!!
I jeszcze z Zary sprzedają się na pniu :)

reklama
Raczej nie, wtedy lekarz liczy wiek ciąży dokładkie z usg, termin porodu też. A jak to wygląda u Ciebie? jaki był wiek z om i crl na 1 usg do 10t?

6+5 nie pamietam, nie założył jeszcze karty nawet, 9+5 - 3,5cm; a na prenatalnych 12+1- 7,3cm. I u mojego i na prenatalnych był srednio 9dni większy wg usg niż wg terminu OM.

Nie zostają bez zmiany tylko liczymy wg nowego terminu. Ja np wg OM powinnam mieć 15+3 a wg USG 14+3 i trzymamy się tego z usg

Hehe to srednio mi sie opłaca zmieniać termin porodu [emoji28]będę mieć ten sam termin porodu co dziewczyny z końca października, ale ponad tydzień będę do tylu z tygodniem ciazy hehe [emoji28]to jest dopiero zamieszanie [emoji23] myśle, ze co innego jak owulacja była pózniej i liczymy sobie i tygodnie ciazy wg terminu usg i termin porodu wg usg, a co innego jakbyśmy chcieli przesunąć termin porodu w tył ale zostawić tydzień ciazy... [emoji4]
Czy któraś z was ma termin wg Om późniejszy ponad tydzień od terminu usg wg usg pierwszych w ciazy do 10tyg?

Dziewczyny zauważyłam dziś na swoim staniku dość dużą żółtą plamę.. czy to siara?
Nie za wcześnie?

6+5 nie pamietam, nie założył jeszcze karty nawet, 9+5 - 3,5cm; a na prenatalnych 12+1- 7,3cm. I u mojego i na prenatalnych był srednio 9dni większy wg usg niż wg terminu OM.

Zapytaj swojego ginekologa czy nie powinien skorygować terminu w karcie. Największe znaczenie ta różnica będIe miała gdybyś przenosiła ciąże, bo w dniu terminu z om, maluszek byłby już 9 dni przenoszony i powinnaś być w szpitalu, żeby wywoływać poród.

Zapytaj swojego ginekologa czy nie powinien skorygować terminu w karcie. Największe znaczenie ta różnica będIe miała gdybyś przenosiła ciąże, bo w dniu terminu z om, maluszek byłby już 9 dni przenoszony i powinnaś być w szpitalu, żeby wywoływać poród.
No i duże znaczenie ma to też przy ewentualnym wcześniaku... 9 dni przy rozwoju płuc np to meta dużo. Oczywiście nie chcemy tutaj zlowrozyc czy straszyć ale to się powinno zgadzać :)

Zapytam, zapytam [emoji3] myśle ze z przenoszeniem nie będzie problemu, raczej urodzę przed terminem jak Młodego. Nie mam tez obaw co do wcześniactwa, w pierwszej nie miałam ani szyjki skracającej sie ani żadnych problemów ale zapytam sie o pochucham na zimne [emoji3] nawet nie wiedziałam ze to takie ważne [emoji28]

Zapytam, zapytam [emoji3] myśle ze z przenoszeniem nie będzie problemu, raczej urodzę przed terminem jak Młodego. Nie mam tez obaw co do wcześniactwa, w pierwszej nie miałam ani szyjki skracającej sie ani żadnych problemów ale zapytam sie o pochucham na zimne [emoji3] nawet nie wiedziałam ze to takie ważne [emoji28]
To dobrze, na pewno lekarz dobrze zdecyduje, ale pamietaj o tych 9 dniach gdyby zostało bez zmian, tak na wszelki wypadek:)

reklama
Do góry