reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Eee lista się nie kończy, wanienki butelki skarpetki kocyki wyprawka do łóżeczka rożki ..dużo tego:(
Wózek rodzice ,łóżeczko my jeszcze materac dużo tego się tak mówi A lista się nie kurczy:(
Też mnie to w pierwszej ciąży przerazalo ale nie jest tego wcale tak dużo ;) w takim tempie wyrobisz się spokojnie :)

Więc zobaczę co mi mój ginekolog powie na wizycie za tydzień 16+5 będzie, jesli uzna, ze moje dziecko dalej jest większe o ten tydzień czy nawet więcej to myślę, że choć będę 18+5, naprawdę rozmiarowo może dziecko ważyć tyle co niektóre na początku 20tygodnia.... Jeśli zwolni i wyrówna do terminu OM, wtedy zrobię 21+5. Blogi blogami, ale przecież każde dziecko w brzuchu rośnie własnym tempem to raz, a dwa nie będę na urlopie szukać lekarza do prenatalnych, bo tak przeczytałam na blogu :laugh2:
Ech, przecież nie mówię Ci kiedy masz zrobić badanie :)
Zacytowałam lekarza (ginekolog-położnik) w kwestii optymalnego terminu wraz z uzasadnieniem dlaczego, więc dla mnie to wiarygodne źródło informacji, a nie jakiś tam blog... Jeśli Twój lekarz będzie miał inne wskazania co do terminu, to ustalenie daty wydaje mi się kwestią indywidualną.

No mój starszy był ostatnio o 5 dni, potem wyrównał i starszy o 3 dni ja myślę że do owulacji doszło zamiast 10/11 marca to doszło 6-8 ! Najbardziej ten 7 i dlatego te kilka dni więcej ma :)
Mi według ostatniego okresu liczy Pani Gin ,zobaczę co na prenatnych:)
Dziewczyny wczoraj się obkupilam jak młoda ale wydalam 1000 zł na słuchajcie Tylko ubranka :)
Smyk i te sprawy stwierdziłam że kupię lepszej jakości typu smyk next h&m ale potem je sprzedam A nie wyrzuce do kosza ...A jak będzie dziolcha to też to jakos przeżyje będzie chodzić w stroju Batmana no trudno :) każdy żyje myśla że to pyrtek A nie duża lechtaczka choć bywa przeroznie:)

Parę dni różnicy między terminem usg a OM nie ma znaczenia :tak:

Wstawiam zdj :) co ja głupia bez zdj dodalam:)

Ale się obkupiłaś! Poszalałaś! :szok::D:rofl2: A ten batman po prostu wymiata! ahaha :laugh2: jaki rozmiar?
Fakt, pepco jest fajne na raz, bo to dyskont. Ale już po praniach inaczej wyglądają, chociaż może zależy jak prane i ile razy bobas miał na sobie....

Hoho ale się obkupilas :) super! Ja chodzę i na razie się uśmiecham do wieszaków głównie. Chce poczekać i zobaczyć co dostanę (a ma być tego sporo) Żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy. Jedyne co to pewnie kupię rozmiar 50 bo dzieciaki będą na pewno mniejsze a standardowo to ludzie kupuje 56 na noworodki.

Ja mam po Młodym ciuszki, czekam na płeć... Ale i tak sobie dokupię trochę nowych nawet jak będzie 2.chłopak 8-) Tylko może już tych większych, 62 i 68 :) Dłużej pochodzi ;)

reklama
Ech, przecież nie mówię Ci kiedy masz zrobić badanie :)
Zacytowałam lekarza (ginekolog-położnik) w kwestii optymalnego terminu wraz z uzasadnieniem dlaczego, więc dla mnie to wiarygodne źródło informacji, a nie jakiś tam blog... Jeśli Twój lekarz będzie miał inne wskazania co do terminu, to ustalenie daty wydaje mi się kwestią indywidualną.

Wiarygodne pewnie, w końcu to babka ginekolog :) I sama podaje, że przeciętne dziecko w 18skończonym tygodniu waży...Przeciętnie :) może ważyć więcej i wtedy pewnie dlatego taki zakres jest. 18tydzień dla dzieci większych, a 22tydzień dla mniejszych - czy jakoś tak. Kwestia indywidualnego podejścia :tak: Ja niestety mam dwa terminy do wyboru z puli i wierzę, że mój ginekolog dobrze mi doradzi :rofl2:
A co do blogu to chodziło mi o to, że blog to blog, w sensie- mnie ona nie badała, więc choć jest ginekologiem,to i tak nie wie jak wygląda sprawa u mnie :dry::D
Ja tam się nie denerwuję.. No może trochę zła na siebie jestem, ze taki termin urlopu mi wyszedł..Ale planowany był już dawno.... To muszę sobie radzić z tym co mam ;)

Do góry