reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Eee lista się nie kończy, wanienki butelki skarpetki kocyki wyprawka do łóżeczka rożki ..dużo tego:(
Wózek rodzice ,łóżeczko my jeszcze materac dużo tego się tak mówi A lista się nie kurczy:(
Też mnie to w pierwszej ciąży przerazalo ale nie jest tego wcale tak dużo ;) w takim tempie wyrobisz się spokojnie :)

Więc zobaczę co mi mój ginekolog powie na wizycie za tydzień 16+5 będzie, jesli uzna, ze moje dziecko dalej jest większe o ten tydzień czy nawet więcej to myślę, że choć będę 18+5, naprawdę rozmiarowo może dziecko ważyć tyle co niektóre na początku 20tygodnia.... Jeśli zwolni i wyrówna do terminu OM, wtedy zrobię 21+5. Blogi blogami, ale przecież każde dziecko w brzuchu rośnie własnym tempem to raz, a dwa nie będę na urlopie szukać lekarza do prenatalnych, bo tak przeczytałam na blogu :laugh2:
Ech, przecież nie mówię Ci kiedy masz zrobić badanie :)
Zacytowałam lekarza (ginekolog-położnik) w kwestii optymalnego terminu wraz z uzasadnieniem dlaczego, więc dla mnie to wiarygodne źródło informacji, a nie jakiś tam blog... Jeśli Twój lekarz będzie miał inne wskazania co do terminu, to ustalenie daty wydaje mi się kwestią indywidualną.

No mój starszy był ostatnio o 5 dni, potem wyrównał i starszy o 3 dni ja myślę że do owulacji doszło zamiast 10/11 marca to doszło 6-8 ! Najbardziej ten 7 i dlatego te kilka dni więcej ma :)
Mi według ostatniego okresu liczy Pani Gin ,zobaczę co na prenatnych:)
Dziewczyny wczoraj się obkupilam jak młoda ale wydalam 1000 zł na słuchajcie Tylko ubranka :)
Smyk i te sprawy stwierdziłam że kupię lepszej jakości typu smyk next h&m ale potem je sprzedam A nie wyrzuce do kosza ...A jak będzie dziolcha to też to jakos przeżyje będzie chodzić w stroju Batmana no trudno :) każdy żyje myśla że to pyrtek A nie duża lechtaczka choć bywa przeroznie:)

Parę dni różnicy między terminem usg a OM nie ma znaczenia :tak:

Wstawiam zdj :) co ja głupia bez zdj dodalam:)

Ale się obkupiłaś! Poszalałaś! :szok::D:rofl2: A ten batman po prostu wymiata! ahaha :laugh2: jaki rozmiar?
Fakt, pepco jest fajne na raz, bo to dyskont. Ale już po praniach inaczej wyglądają, chociaż może zależy jak prane i ile razy bobas miał na sobie....

Hoho ale się obkupilas :) super! Ja chodzę i na razie się uśmiecham do wieszaków głównie. Chce poczekać i zobaczyć co dostanę (a ma być tego sporo) Żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy. Jedyne co to pewnie kupię rozmiar 50 bo dzieciaki będą na pewno mniejsze a standardowo to ludzie kupuje 56 na noworodki.

Ja mam po Młodym ciuszki, czekam na płeć... Ale i tak sobie dokupię trochę nowych nawet jak będzie 2.chłopak 8-) Tylko może już tych większych, 62 i 68 :) Dłużej pochodzi ;)

reklama
Ech, przecież nie mówię Ci kiedy masz zrobić badanie :)
Zacytowałam lekarza (ginekolog-położnik) w kwestii optymalnego terminu wraz z uzasadnieniem dlaczego, więc dla mnie to wiarygodne źródło informacji, a nie jakiś tam blog... Jeśli Twój lekarz będzie miał inne wskazania co do terminu, to ustalenie daty wydaje mi się kwestią indywidualną.

Wiarygodne pewnie, w końcu to babka ginekolog :) I sama podaje, że przeciętne dziecko w 18skończonym tygodniu waży...Przeciętnie :) może ważyć więcej i wtedy pewnie dlatego taki zakres jest. 18tydzień dla dzieci większych, a 22tydzień dla mniejszych - czy jakoś tak. Kwestia indywidualnego podejścia :tak: Ja niestety mam dwa terminy do wyboru z puli i wierzę, że mój ginekolog dobrze mi doradzi :rofl2:
A co do blogu to chodziło mi o to, że blog to blog, w sensie- mnie ona nie badała, więc choć jest ginekologiem,to i tak nie wie jak wygląda sprawa u mnie :dry::D
Ja tam się nie denerwuję.. No może trochę zła na siebie jestem, ze taki termin urlopu mi wyszedł..Ale planowany był już dawno.... To muszę sobie radzić z tym co mam ;)

Do góry