reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale naskrobałyście.

Ja za dobrze się nie czuje i zachcianki na zupę pomidorową pasztet itp [emoji23] ostatnio wieczorem o 18 gotowałam pomidorówkę rozumiecie ? [emoji85][emoji23] szok

Wczoraj był kurier i kolejny gadżet kupiony [emoji4][emoji4]
1522137073-3a7ffd3293603819-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk2p5w1e9.png

reklama
Milena , ja co wizytę miałam morfo i mocz , dodatkowo inne badania w zależności od tygodnia ciąży

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja w czwartek czyli za dwa dni pierwsza wizyta :) to będzie 8 tydzień 4 dzień. Jestem taka ciekawa że padnę chyba do tego czasu. Im bliżej tym ciężej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Pati94 moja kolezanka tak chodzila do dwóch lekarz jednoczesnie a mi moja pani doktor sama zaproponowala zebym równolegle chodzila tam gdzie specjalizyja sie w prowadzeni mam z problemami zdrowotnymi

@Emii06 myslalam nad zakupem tego a jak juz masz to powiedz czy warto :)

Płomyk, zależy dla kogo :) jest dużo gadżetów , ja uwielbiam takie „pomoce”. Zastanawiam się nad kupnem dla dzieci. Wszystko będzie poukładane tak jak lubię :)

Czy ktoraś z was wybiera się na badania prenatalne po 11 tyg?

f2w3vfxm32bteq0n.png

860ij44jw6pm2i0p.png
Na pewno zrobię usg. Patrzyłam też żeby lekarz miał ten certyfikat fmf czy jakoś tak.
Teraz w sobotę idę do takiego na próbę, bo chyba nie zostanę u tego na prowadzenie ciąży, bo nie pracuje w szpitalu. No zobaczymy. Nie wiem czy będę robić test pappa. W pierwszej nie robiłam.
Ale naskrobałyście.

Ja za dobrze się nie czuje i zachcianki na zupę pomidorową pasztet itp
emoji23.png
ostatnio wieczorem o 18 gotowałam pomidorówkę rozumiecie ?
emoji85.png
emoji23.png
szok

Wczoraj był kurier i kolejny gadżet kupiony
emoji4.png
emoji4.png
1522137073-3a7ffd3293603819-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk2p5w1e9.png

Też się nad nim zastanawiam. Co Ci się w nim najbardziej podoba.

Chciałabym zmienić lekarza. Ten nie dość, że wziął 150zł za wizytę to jeszcze mnie zdenerwował kilkoma rzeczami.

Myślałam o lekarzu NFZ, a żeby raz na trymestr chodzić sobie do prywatnego(lekarze ze szpitala, w którym chcę rodzić przyjmują tylko prywatnie).

Czy któraś z Was stosowała taki układ prywatno-funduszowy?

Miłego dnia :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie stosowałam, ale teraz zamierzam. Trzy ciąże chodziłam prywatnie i płaciłam za wizyty, badania i leki.
A we czwartek zamierzam wbić się na NFZ do tego lekarza, co chodziłam prywatnie, ten sam gabinet i sprzęt. A gdzieś przed 20 tc jeździć 80 km dalej prywatnie, tam gdzie chcielibyśmy urodzic.
Plany planami... ;)

Ja ginekologa na NFZ szukam od kilku lat. Takiego do którego nie miałabym zastrzeżeń. Niestety nie trafiłam jeszcze na takiego. Teraz idę na wizytę do nowego ma dobre opinie i zobaczymy. Mnie w prywatnych wizytach przerażają badania krew mocz itp , za wizytę mogłabym płacić ale za wyniki ? To chore że kobieta w ciąży musi płacić za godne traktowanie pomimo obowiązkowych składek [emoji37] ok na NFZ mam za darmo a opieka do dupy

reklama
Eleth , wszystko mi się podoba , może oprócz okładki , po raz kolejny jest za dziecinna dla mnie wole prostotę :) w środku jest super przegródki na wszystko :)

Do góry