reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale naskrobałyście.

Ja za dobrze się nie czuje i zachcianki na zupę pomidorową pasztet itp [emoji23] ostatnio wieczorem o 18 gotowałam pomidorówkę rozumiecie ? [emoji85][emoji23] szok

Wczoraj był kurier i kolejny gadżet kupiony [emoji4][emoji4]
1522137073-3a7ffd3293603819-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk2p5w1e9.png

reklama
Milena , ja co wizytę miałam morfo i mocz , dodatkowo inne badania w zależności od tygodnia ciąży

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja w czwartek czyli za dwa dni pierwsza wizyta :) to będzie 8 tydzień 4 dzień. Jestem taka ciekawa że padnę chyba do tego czasu. Im bliżej tym ciężej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Pati94 moja kolezanka tak chodzila do dwóch lekarz jednoczesnie a mi moja pani doktor sama zaproponowala zebym równolegle chodzila tam gdzie specjalizyja sie w prowadzeni mam z problemami zdrowotnymi

@Emii06 myslalam nad zakupem tego a jak juz masz to powiedz czy warto :)

Płomyk, zależy dla kogo :) jest dużo gadżetów , ja uwielbiam takie „pomoce”. Zastanawiam się nad kupnem dla dzieci. Wszystko będzie poukładane tak jak lubię :)

Czy ktoraś z was wybiera się na badania prenatalne po 11 tyg?

f2w3vfxm32bteq0n.png

860ij44jw6pm2i0p.png
Na pewno zrobię usg. Patrzyłam też żeby lekarz miał ten certyfikat fmf czy jakoś tak.
Teraz w sobotę idę do takiego na próbę, bo chyba nie zostanę u tego na prowadzenie ciąży, bo nie pracuje w szpitalu. No zobaczymy. Nie wiem czy będę robić test pappa. W pierwszej nie robiłam.
Ale naskrobałyście.

Ja za dobrze się nie czuje i zachcianki na zupę pomidorową pasztet itp
emoji23.png
ostatnio wieczorem o 18 gotowałam pomidorówkę rozumiecie ?
emoji85.png
emoji23.png
szok

Wczoraj był kurier i kolejny gadżet kupiony
emoji4.png
emoji4.png
1522137073-3a7ffd3293603819-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk2p5w1e9.png

Też się nad nim zastanawiam. Co Ci się w nim najbardziej podoba.

Chciałabym zmienić lekarza. Ten nie dość, że wziął 150zł za wizytę to jeszcze mnie zdenerwował kilkoma rzeczami.

Myślałam o lekarzu NFZ, a żeby raz na trymestr chodzić sobie do prywatnego(lekarze ze szpitala, w którym chcę rodzić przyjmują tylko prywatnie).

Czy któraś z Was stosowała taki układ prywatno-funduszowy?

Miłego dnia :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie stosowałam, ale teraz zamierzam. Trzy ciąże chodziłam prywatnie i płaciłam za wizyty, badania i leki.
A we czwartek zamierzam wbić się na NFZ do tego lekarza, co chodziłam prywatnie, ten sam gabinet i sprzęt. A gdzieś przed 20 tc jeździć 80 km dalej prywatnie, tam gdzie chcielibyśmy urodzic.
Plany planami... ;)

Ja ginekologa na NFZ szukam od kilku lat. Takiego do którego nie miałabym zastrzeżeń. Niestety nie trafiłam jeszcze na takiego. Teraz idę na wizytę do nowego ma dobre opinie i zobaczymy. Mnie w prywatnych wizytach przerażają badania krew mocz itp , za wizytę mogłabym płacić ale za wyniki ? To chore że kobieta w ciąży musi płacić za godne traktowanie pomimo obowiązkowych składek [emoji37] ok na NFZ mam za darmo a opieka do dupy

reklama
Eleth , wszystko mi się podoba , może oprócz okładki , po raz kolejny jest za dziecinna dla mnie wole prostotę :) w środku jest super przegródki na wszystko :)

Do góry