reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ale naskrobałyście.

Ja za dobrze się nie czuje i zachcianki na zupę pomidorową pasztet itp [emoji23] ostatnio wieczorem o 18 gotowałam pomidorówkę rozumiecie ? [emoji85][emoji23] szok

Wczoraj był kurier i kolejny gadżet kupiony [emoji4][emoji4]
1522137073-3a7ffd3293603819-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk2p5w1e9.png
Ja chcialamz ruda ale pytalam dziewczyny czy jest mozliwosc kupienia samego segregatora, bo naklejki i torba mi sie nie podobaja, takiej mozliwosci nie bylo, wiec wzielam zwykly segregator, dzis przyszedl i podoba mi sie [emoji7]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Dziewczyny miałyście infekcje w ciąży? Mi się coś przyplątało i jednak nysystyna w globulkach 10 dni. Kurde 6 tydzień i leki:( No ale lekarz zapewnił ze te można i są bezpieczne. Mam nadzieje ze pierwsza i ostatnia:)

jutro gin ale nic nie zobaczę bo usg nie ma :( ehh a prywatnie nie mam kiedy iść bo lekarze popołudniu mąż do 18 w pracy a synem nie ma co zrobić a lekarze o 15 :(

Jeszcze dwie godziny do wizyty i coraz bardziej się boję [emoji33][emoji33]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Dziewczyny miałyście infekcje w ciąży? Mi się coś przyplątało i jednak nysystyna w globulkach 10 dni. Kurde 6 tydzień i leki:( No ale lekarz zapewnił ze te można i są bezpieczne. Mam nadzieje ze pierwsza i ostatnia:)

Ja dzień przed tym jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, dowiedziałam się ze mam bakterie e.coli i muszę brać antybiotyk...brałam 7 dni w piątym tygodniu..mniejsze szkody może wyrządzić antybiotyk niż nieleczona bakteria wiec musiałam wziac. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze z maluszkiem. W piątek mam wizytę.

f2w3ugpjfzphrcwz.png

Ja dzień przed tym jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, dowiedziałam się ze mam bakterie e.coli i muszę brać antybiotyk...brałam 7 dni w piątym tygodniu..mniejsze szkody może wyrządzić antybiotyk niż nieleczona bakteria wiec musiałam wziac. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze z maluszkiem. W piątek mam wizytę.

f2w3ugpjfzphrcwz.png
jasne ważne żeby się pozbyć bo rzeczywiście maluszkowi może zaszkodzić. Trzymam kciuki za wizytę :)

Ostatnia edycja:
Dziś byłam na usg serduszka nie ma jest 4t3d i widać piękny duży pęcherzyk A podobno czasem nie widać do 6 tyg więc nie wiem:)
Nie zdążyłam nadążyć z postami hehe tyle piszecie:)
Okres ostatni 24.02 i widzę że jest tu troszkę dziewczyn z podobnym terminem:)

Podaj proszę termin porodu i wiek :)

Witam. Od paru dni czytam sobie wasze forum i postanowiłam do niego dołączyć. Mam na imię Edyta 31l za 10 dni kończę 32. Jestem mama trójki dzieci 13l, 9 lat i 2,5l. Teraz jestem według om w 7 tc według bety 15marca miałam 7tc. Wizyta u gin. Mam 9 kwietnia wtedy mam nadzieję dowiem się który to tydz.

Na kiedy termin porodu? :)

Infekcje w ciąży ponoć bardzo często się zdarzają. Tak mi mój ginekolog mówił. Chociaż ja akurat w tamtej nie miałam ani razu, ale jak teraz będzie - kto wie ;)

Co do badań prenatalnych to pewnie sam ginekolog mnie skieruje, ze względu na wiek ;-) ;)

Zocha
Trzymam kciuki za ciebie i twoje bliźniaki. Rozumiem, że to trudna ciąża, ale nie poddawaj się. Podstawa to lekarz, który cię poprowadzi. 32tydzeń to jest siódmy m-c ciąży, prawda? Moja szwagierka - żona brata męża, urodziła się w siódmym m-cu, bo jej mamie okien zachciało się myć. A to było trzydzieści dwa lata temu! I ona jest jak najbardziej zdrowa i nic jej nie jest :tak:

Ja dzisiaj byłam na badaniach okresowych do pracy. Ale chyba na badania do ginekologa pojadę jeszcze raz, za dwa tygodnie, żeby było świeże przed wizytą. Zobaczę :):-p

Podaj proszę termin porodu i wiek :)

Na kiedy termin porodu? :)

Infekcje w ciąży ponoć bardzo często się zdarzają. Tak mi mój ginekolog mówił. Chociaż ja akurat w tamtej nie miałam ani razu, ale jak teraz będzie - kto wie ;)

Co do badań prenatalnych to pewnie sam ginekolog mnie skieruje, ze względu na wiek ;-) ;)

Zocha
Trzymam kciuki za ciebie i twoje bliźniaki. Rozumiem, że to trudna ciąża, ale nie poddawaj się. Podstawa to lekarz, który cię poprowadzi. 32tydzeń to jest siódmy m-c ciąży, prawda? Moja szwagierka - żona brata męża, urodziła się w siódmym m-cu, bo jej mamie okien zachciało się myć. A to było trzydzieści dwa lata temu! I ona jest jak najbardziej zdrowa i nic jej nie jest :tak:

Ja dzisiaj byłam na badaniach okresowych do pracy. Ale chyba na badania do ginekologa pojadę jeszcze raz, za dwa tygodnie, żeby było świeże przed wizytą. Zobaczę :):-p
Termin z om wypada na 11 listopada

reklama
ja w ciazy ciagle miałam problem z infekcja dróg moczowych, synek uciskł nerke. Mialam w sumie 7 razy antybiotyk. Lekarz ciagle powtarzał,ze infekcje gorzej wpływaja na ciaże niz antybiotyk.

f2w3vfxm32bteq0n.png

860ij44jw6pm2i0p.png

Do góry