Witam wszystkie listopadowe mamy Mam termin na 26.11.2018. W poniedzialek pojechalismy z mezem do szpitala. Na usg jeszcze nic nie widac, ale beta wyszla pozytywnie. Jutro jedziemy powtorzyc bete. Troche sie denerwuje, to moja pierwsza ciaza. Ze wzgledu na prace meza mieszkamy w Pekinie. Marze o zupie ogorkowej niestety nigdzie nie ma tutaj ogorkow kiszonych. Nawet myslalam o tym zeby zakisic ogorki szklarniowe Czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z lotami samolotem w ciazy? Moj maz, ktory jest lekarzem twierdzi ze nie ma zadnych przeciwskazan, ale ja podswiadomie obawiam sie ze moze to miec wplyw na zdrowie maluszka. Kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy 05.03 lecialam z Chin do Polski,a 12.03 wracalam z powrotem do Chin. Jest to bardzo dlugi lot (ok. 9 godzin w jedna strone) Na kwiecien mielismy zaplanowana podroz do Japonii, co prawda lot trwa tylko 3,5 h, ale nie chcialabym w jakikolwiek sposob ryzykowac. W poniedzialek mam umowiona pierwsza wizyte u ginekologa. Nie moge sie doczekac!!!
reklama
Mirakulum
Fanka BB :)
Witam wszystkie listopadowe mamy Mam termin na 26.11.2018. W poniedzialek pojechalismy z mezem do szpitala. Na usg jeszcze nic nie widac, ale beta wyszla pozytywnie. Jutro jedziemy powtorzyc bete. Troche sie denerwuje, to moja pierwsza ciaza. Ze wzgledu na prace meza mieszkamy w Pekinie. Marze o zupie ogorkowej niestety nigdzie nie ma tutaj ogorkow kiszonych. Nawet myslalam o tym zeby zakisic ogorki szklarniowe Czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z lotami samolotem w ciazy? Moj maz, ktory jest lekarzem twierdzi ze nie ma zadnych przeciwskazan, ale ja podswiadomie obawiam sie ze moze to miec wplyw na zdrowie maluszka. Kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy 05.03 lecialam z Chin do Polski,a 12.03 wracalam z powrotem do Chin. Jest to bardzo dlugi lot (ok. 9 godzin w jedna strone) Na kwiecien mielismy zaplanowana podroz do Japonii, co prawda lot trwa tylko 3,5 h, ale nie chcialabym w jakikolwiek sposob ryzykowac. W poniedzialek mam umowiona pierwsza wizyte u ginekologa. Nie moge sie doczekac!!!
Jakichkolwiek przeciwskazan nie ma...lot podróż wiaze sie ze stresem i tylko dlatego zrrzygnuje z lotu kiedy bede np. W 6 miesiącu z duzym brzuszkiem ale widziałam..dziewczyny lataja ..a teraz leciec 3.5 h bym sie nie przejmowala ..lot 9h to juz co innego... Choc nie wiem jakie sa warunki takiego lotu . lepsze? ..ja jestem wysoka i strasznie mi niewygodnie
Hej dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i wszystko jest super Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy ale wszystkie wymiary w normie, jajniki super i nie ma żadnych krwiaków! Jest to dla mnie szczególnie ważne bo w poprzedniej ciąży wszystko było nie tak i niestety zakończyła się w 10 tc, więc skoro zaczyna się dobrze to chyba musi być dobrze?! Dostałam niestety jakiś antybiotyk bo wkradła się infekcja (paskudnie bolesna ) ale mam nadzieję, że tydzień i przejdzie. Kolejna wizyta 11.04 czyli 8 tc - ach nie mogę się doczekać
urs
Hej Dziewczyny, piszę tu jeszcze z dużym wahaniem. Dziś po raz pierwszy w życiu zobaczyłam na teście dwie kreski (31dc, przy cyklach o dł. 28 do 37 dni). Mam dość stresującą pracę stąd tak duża ich rozpiętość, ale z tego też wynika moje wahanie czy powinnam już cieszyć się ciążą.
Test zrobiłam pchnięta dziwnym przeczuciem, od kilku dni zasypiałam na stojącą, a przedwczoraj wymiotowałam i pojawiło się straszne osłabienie. Wczoraj wystąpiły bóle w podbrzuszu a dziś dwie kreski na 3 różnych testach ciążowych (tak, jestem lekką wariatką ).
O ciąże starałam się z dużymi przerwami, ze względu na różne sprawy dentystyczne i tak na prawdę dopiero od następnego cyklu mieliśmy "ruszyć pełną parą", więc wynik jest dla mnie wielką niespodzianką.
Mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej, choć mój ewentualny poród to mocny koniec listopada
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, zasypiając nad biurkiem
Test zrobiłam pchnięta dziwnym przeczuciem, od kilku dni zasypiałam na stojącą, a przedwczoraj wymiotowałam i pojawiło się straszne osłabienie. Wczoraj wystąpiły bóle w podbrzuszu a dziś dwie kreski na 3 różnych testach ciążowych (tak, jestem lekką wariatką ).
O ciąże starałam się z dużymi przerwami, ze względu na różne sprawy dentystyczne i tak na prawdę dopiero od następnego cyklu mieliśmy "ruszyć pełną parą", więc wynik jest dla mnie wielką niespodzianką.
Mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej, choć mój ewentualny poród to mocny koniec listopada
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, zasypiając nad biurkiem
D
Deleted member 180437
Gość
Dzisiaj odebrałam wyniki pierwzych badań. Mocz i morfologia książkowe, ale glukoza mi wyszła 104...
Kredka_na_baterie
sisi1989 Ja o ogórkowej myślę od środka nocy i dziś ją gotujemy
Ynka89
Aktywna w BB
104 to nie jest jakieś rażące odstępstwo od normy. Ogranicz spożywanie słodyczy, słodkich napoi, białego pieczywa czy białych makaronów i ryżu a i glukoza się unormuje.Dzisiaj odebrałam wyniki pierwzych badań. Mocz i morfologia książkowe, ale glukoza mi wyszła 104...
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
piorunem
A ja myślałam, że skoro 6 tygodni przeżyłam bez większych objawów - lekka tkliwość piersi, mdłości, które w sumie szybko mijały to będzie z górki.
A dzisiaj od rana straszny ból głowy i wymioty... ledwo żyję, a do pracy trzeba było pójść ... moje wmawianie sobie, że nic mi nie jest nie działa (rano jeszcze się udało) i precle też... woda z cytryną też.
A dzisiaj od rana straszny ból głowy i wymioty... ledwo żyję, a do pracy trzeba było pójść ... moje wmawianie sobie, że nic mi nie jest nie działa (rano jeszcze się udało) i precle też... woda z cytryną też.
reklama