reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny.
Bylam na tej wizycie i w sumie wielam tylko skierowania hehe ale i tak jestem zadowolona bo upewnilam sie trafilam do prze mega sympatycznej lekarki:tak:
Mam zrobic bete i tsh i juz jestem zapisana na usg 5.04 a nastepna wizyta 9.04
Wszystkie badania bedzie miala od razu w systemie do wgladu i jakby cos bylo nie tak to bedzie sie kontaktowac.

reklama
Nasz też się słucha, zna komendy, chodzi z nami wszędzie, nie ma problemu w restauracji czy gdziekolwiek, śpi u siebie bez marudzenia, raczej je, a jak nie chce to po prostu nie je ;p ale jak mój Mąż jedzie gdzieś to mam przekichane - najczęściej tylko jedną noc, a tym razem dwie... generalnie to bardzo grzeczny piesek ;p

Bardzo dobrze:) kazdy ma swoje wady i zalety ..czy to zwierze czy czlek he.

Moj brat tez ma maltanczyka jeszcze zanim sie dzieci pojawily i ta suczka to byla jak ich pierwsze dziecko...kiedys wyleciala im z domu za brame i nie mogl jej zlapac Bo pies nie reaguje na swoje imie :/???..jak to moj brat ost. Powiedzial wkurzony. Tak glupiego psa jeszcze nie mial heheh
Ale najgorsze ze do dzis a jest w wieku mojej suni.. Robi im na dywan ... Omija panele :p Uczyli ja robic na specjalne maty kiedy byla mala no ale trochę zle to zakodowala:/ a mowilam:pp

Moja jest strasznie chuda. Wdala sie w pania:p..nie rozczulam sie i nie usmiecha mi sie jej karmic..nie raz ja dluzej przetrzymalam ..czy tez szukalam innej karmy by dopasowac ja do jej kubkow smakowych ale ma takie dni ze juz nie moge na to patrzec a wiem ze jak tak zrobię to po prostu ..posłucha... Nie wiem czemu ale czasem musze ja ' wlaczyc' lol

Plomyk bardzo sie ciesze ze trafilas na kompetentna pania ginekolog. Oby tak dalej:) czas zleci do nastepnej wizyty..zobaczysz:):):):

Spadam gotowac. Wrocilam z pracy i musze naszykowac na jutro jedzonko buzioleee

Cześć, witam się :) trafiłam tu zupełnie przypadkiem, wydawałoby mi się, że to za wcześnie aby chodzić na fora mamowe, ale przekonała mnie do rejestracji jedna z Was, która napisła, że tylko dzięki forum wytrzymuje nie przekazując jeszcze nowiny otoczeniu. Ja jeszcze nie chce informować bliskich, by nie zapeszyć, ale jest to takie trudne :)

Jestem Paula, w weekend kończę 29 lat, a jutro rozpoczynam 6 tydzień ciązy. Termin porodu 22 listopada. Ciąża zaskoczenie, bardzo chciana, nie do końca planowana :)
Robiłam dziś betę wyszło ok. 7000. Lekarza mam dopiero za 2 tyg., ale liczę, że wtedy dowiem się już konkretów i będzie bicie serca. :)

Pytanie nie ciążowe, ale mamowe. Czy któraś z Was używała Dada z biedronki, chodzi mi o pampersy. Bo się zastanawiam czy 5, które są większe od 4 są od nich również chłonniejsze. Bo ostatnio 4 jak się nie przelewają, to znowu wymieniam co chwile.
Ja mialam wrazenie kazdy wiekszy rozmiar byl coraz mniej chlonny. I w ogole jak mlody nasikal to od razu zapach bylo czuc.

4c3tskjoppjijysx.png

Bardzo dobrze:) kazdy ma swoje wady i zalety ..czy to zwierze czy czlek he.

Moj brat tez ma maltanczyka jeszcze zanim sie dzieci pojawily i ta suczka to byla jak ich pierwsze dziecko...kiedys wyleciala im z domu za brame i nie mogl jej zlapac Bo pies nie reaguje na swoje imie :/???..jak to moj brat ost. Powiedzial wkurzony. Tak glupiego psa jeszcze nie mial heheh
Ale najgorsze ze do dzis a jest w wieku mojej suni.. Robi im na dywan ... Omija panele :p Uczyli ja robic na specjalne maty kiedy byla mala no ale trochę zle to zakodowala:/ a mowilam:pp

Moja jest strasznie chuda. Wdala sie w pania:p..nie rozczulam sie i nie usmiecha mi sie jej karmic..nie raz ja dluzej przetrzymalam ..czy tez szukalam innej karmy by dopasowac ja do jej kubkow smakowych ale ma takie dni ze juz nie moge na to patrzec a wiem ze jak tak zrobię to po prostu ..posłucha... Nie wiem czemu ale czasem musze ja ' wlaczyc' lol

Plomyk bardzo sie ciesze ze trafilas na kompetentna pania ginekolog. Oby tak dalej:) czas zleci do nastepnej wizyty..zobaczysz:):):):

Spadam gotowac. Wrocilam z pracy i musze naszykowac na jutro jedzonko buzioleee

No właśnie maty... nasz nie korzysta i nie będzie, pies jak każdy inny - jak idziemy do pracy to zostaje sam i te 8 godzin z hakiem spokojnie wytrzymuje...
Nasz też chudy i też za nim kiedyś chodziłam dopóki jedna znajoma behawiorystka nie wytłumaczyła mi o co chodzi z jedzeniem u psa. Teraz dostaje dwa razy dziennie porcję suchej karmy i jak nie zje to po 15 minutach zabieram - w 95% zje ;p a bywało tak, że nic nie chciał długi czas ;p

Podaj proszę dane do tabelki na 1 str. :) I gratuluję :)

Również podaj proszę dane do tabelki na 1 str. :) I gratuluję :)
Na pewno dacie sobie radę...łatwo nie będzie, jak jak nie wy to kto?:-p:laugh2:

Mi na mdłości pomaga rano na pusty żołądek ciepła woda z cytryną. Ale tej cytryny dużo, cała połówka, a wody niedużo. Ma być mega kwaśne. I później te mdłości naprawdę w porównaniu do tego co miałam są do wytrzymania :) Później też sobie piję tę wodę z cytryną z drugiej połówki, bo dobre :)
Ja mam apetyt na nie wiem... na zachcianki jakieś, ale konkrety. Żadne słodycze! Odrzuciło mnie od kawy i słodyczy i tych słodyczy nie mogę przeżyć :szok: Zupy tez dobre...mniam mniam :tak:

Ja nie robiłam bety. Nie czułam takiej potrzeby. Ani w tej, w poprzedniej ciąży. Nie jesteś sama :)

A próbowałaś dodatkowo domowych sposobów? syrop z cebuli zasypanej cukrem i w ciepłe miejsce? Mleko z miodem i czosnkiem? Smakuje jak brzmi ale pomaga :D I wygrzewać się :)

Zaraz wkleję fotkę na dział z usg. Choć to taki mały ufoludek na razie :)

Magnona nie umiem się wpisać na str1
dreamerka/Anna// 38// 11.11

Hej dziewczyny.
Bylam na tej wizycie i w sumie wielam tylko skierowania hehe ale i tak jestem zadowolona bo upewnilam sie trafilam do prze mega sympatycznej lekarki:tak:
Mam zrobic bete i tsh i juz jestem zapisana na usg 5.04 a nastepna wizyta 9.04
Wszystkie badania bedzie miala od razu w systemie do wgladu i jakby cos bylo nie tak to bedzie sie kontaktowac.
ja mam 4.03 USG także będziemy odliczać razem
Ja betę robiłam ale korci mnie żeby znowu sprawdzić

Haha nie rozśmieszaj mnie:) ja rocznikowo 35, czyli 7lat jesteś starsza ode mnie :) takiej młodej babci nie mam :rofl::cool2::-) :):laugh2: Naszło cię na drugie dziecko czy nieplanowana ciąża?
Ps.w tym wieku rodziła moja ciotka, jestem chrzestną jej córeczki:) Ma dwójkę dorosłych już synów i mówi, że szczęśliwa jest, że zostało przy niej chociaż jedno dziecko (9lat), bo chłopaki się porozjeżdżały do pracy i na studia o_O
Miałam problemy z zajściem w ciążę. Moje maleństwo jest dzięki in vitro... dopiero teraz się udało.

Cos nie mam dzisiaj weny na pisanie ale czytam was na bieżąco :p
Dzisiaj mialam wolne to sobie w domu porobilam porządki i okna pomylam bo pozniej to juz chyba nie bedzie okazji.

Co do psiakow to ja nialam kiedys kundelka. Rodzice przyniesli go do domu jak mialam ze 6 lat i strasznie przezylam jak odszedł kilka lat temu dla tego nie chce miec kolejnego. Wzielam z tesciową 7 lat temu yorka ale tak durnego psa nigdy nie widzialam :eek: nie przyznaje sie do niego :-p chociaz nie jestem pewna czy to wina psa ze jest taki durny hehe.

Byl wyzej temat pieluszek dada... Mialam okazje wyprobowac ale jakos mi smierdzialy jak tylko bylo sieku... Wole babydream z rosmana :tak:

reklama
No właśnie maty... nasz nie korzysta i nie będzie, pies jak każdy inny - jak idziemy do pracy to zostaje sam i te 8 godzin z hakiem spokojnie wytrzymuje...
Nasz też chudy i też za nim kiedyś chodziłam dopóki jedna znajoma behawiorystka nie wytłumaczyła mi o co chodzi z jedzeniem u psa. Teraz dostaje dwa razy dziennie porcję suchej karmy i jak nie zje to po 15 minutach zabieram - w 95% zje ;p a bywało tak, że nic nie chciał długi czas ;p

Ta metoda wyprobowana :) i rowniez moja dostaje 2 razy dziennie. Tez zauwazylam ze moj pies ma swoje dni..raz wpierdziela ze ja juz ją widze wyobrasnia okraglutka a pozniej przychpdzi czas ze nawet karmy nie powacha ... I wszystko sie wyrownuje lol

nie przyznaje sie do niego :-p chociaz nie jestem pewna czy to wina psa ze jest taki durny hehe.

:tak:

Psy maja tez swok charakter ale mimo wszystko Wiecej procent stawiam na właściciela..:) haha

Lezymy i wpierdzielamy grejfurty i pomarancze mmmm

Do góry