reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam wszystkie listopadowe mamy :biggrin2: Mam termin na 26.11.2018. W poniedzialek pojechalismy z mezem do szpitala. Na usg jeszcze nic nie widac, ale beta wyszla pozytywnie. Jutro jedziemy powtorzyc bete. Troche sie denerwuje, to moja pierwsza ciaza. Ze wzgledu na prace meza mieszkamy w Pekinie. Marze o zupie ogorkowej:-D niestety nigdzie nie ma tutaj ogorkow kiszonych. Nawet myslalam o tym zeby zakisic ogorki szklarniowe :-D Czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z lotami samolotem w ciazy? Moj maz, ktory jest lekarzem twierdzi ze nie ma zadnych przeciwskazan, ale ja podswiadomie obawiam sie ze moze to miec wplyw na zdrowie maluszka. Kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy 05.03 lecialam z Chin do Polski,a 12.03 wracalam z powrotem do Chin. Jest to bardzo dlugi lot (ok. 9 godzin w jedna strone) Na kwiecien mielismy zaplanowana podroz do Japonii, co prawda lot trwa tylko 3,5 h, ale nie chcialabym w jakikolwiek sposob ryzykowac. W poniedzialek mam umowiona pierwsza wizyte u ginekologa. Nie moge sie doczekac!!!

reklama
Ojej to ja bardzo chętnie posłucham o tym jak będziesz mieć prowadzoną ciążę tam, ogólnie rzecz biorąc ja marze o wycieczce do Japonii, może kiedyś się uda :)

Witam wszystkie listopadowe mamy :biggrin2: Mam termin na 26.11.2018. W poniedzialek pojechalismy z mezem do szpitala. Na usg jeszcze nic nie widac, ale beta wyszla pozytywnie. Jutro jedziemy powtorzyc bete. Troche sie denerwuje, to moja pierwsza ciaza. Ze wzgledu na prace meza mieszkamy w Pekinie. Marze o zupie ogorkowej:-D niestety nigdzie nie ma tutaj ogorkow kiszonych. Nawet myslalam o tym zeby zakisic ogorki szklarniowe :-D Czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z lotami samolotem w ciazy? Moj maz, ktory jest lekarzem twierdzi ze nie ma zadnych przeciwskazan, ale ja podswiadomie obawiam sie ze moze to miec wplyw na zdrowie maluszka. Kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy 05.03 lecialam z Chin do Polski,a 12.03 wracalam z powrotem do Chin. Jest to bardzo dlugi lot (ok. 9 godzin w jedna strone) Na kwiecien mielismy zaplanowana podroz do Japonii, co prawda lot trwa tylko 3,5 h, ale nie chcialabym w jakikolwiek sposob ryzykowac. W poniedzialek mam umowiona pierwsza wizyte u ginekologa. Nie moge sie doczekac!!!

Jakichkolwiek przeciwskazan nie ma...lot podróż wiaze sie ze stresem i tylko dlatego zrrzygnuje z lotu kiedy bede np. W 6 miesiącu z duzym brzuszkiem ale widziałam..dziewczyny lataja ..a teraz leciec 3.5 h bym sie nie przejmowala ..lot 9h to juz co innego... Choc nie wiem jakie sa warunki takiego lotu . lepsze? ..ja jestem wysoka i strasznie mi niewygodnie

Hej dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i wszystko jest super :) Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy ale wszystkie wymiary w normie, jajniki super i nie ma żadnych krwiaków! :) Jest to dla mnie szczególnie ważne bo w poprzedniej ciąży wszystko było nie tak i niestety zakończyła się w 10 tc, więc skoro zaczyna się dobrze to chyba musi być dobrze?! :) Dostałam niestety jakiś antybiotyk bo wkradła się infekcja (paskudnie bolesna :( ) ale mam nadzieję, że tydzień i przejdzie. Kolejna wizyta 11.04 czyli 8 tc - ach nie mogę się doczekać :)

Hej Dziewczyny, piszę tu jeszcze z dużym wahaniem. Dziś po raz pierwszy w życiu zobaczyłam na teście dwie kreski (31dc, przy cyklach o dł. 28 do 37 dni). Mam dość stresującą pracę stąd tak duża ich rozpiętość, ale z tego też wynika moje wahanie czy powinnam już cieszyć się ciążą.
Test zrobiłam pchnięta dziwnym przeczuciem, od kilku dni zasypiałam na stojącą, a przedwczoraj wymiotowałam i pojawiło się straszne osłabienie. Wczoraj wystąpiły bóle w podbrzuszu a dziś dwie kreski na 3 różnych testach ciążowych (tak, jestem lekką wariatką :p).
O ciąże starałam się z dużymi przerwami, ze względu na różne sprawy dentystyczne i tak na prawdę dopiero od następnego cyklu mieliśmy "ruszyć pełną parą", więc wynik jest dla mnie wielką niespodzianką.
Mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej, choć mój ewentualny poród to mocny koniec listopada :)
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, zasypiając nad biurkiem :D

Dzisiaj odebrałam wyniki pierwzych badań. Mocz i morfologia książkowe, ale glukoza mi wyszła 104... :(

Dzisiaj odebrałam wyniki pierwzych badań. Mocz i morfologia książkowe, ale glukoza mi wyszła 104... :(
104 to nie jest jakieś rażące odstępstwo od normy. Ogranicz spożywanie słodyczy, słodkich napoi, białego pieczywa czy białych makaronów i ryżu a i glukoza się unormuje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja myślałam, że skoro 6 tygodni przeżyłam bez większych objawów - lekka tkliwość piersi, mdłości, które w sumie szybko mijały to będzie z górki.
A dzisiaj od rana straszny ból głowy i wymioty... ledwo żyję, a do pracy trzeba było pójść ... moje wmawianie sobie, że nic mi nie jest nie działa (rano jeszcze się udało) i precle też... woda z cytryną też.

reklama
Jako osoba, która ma duże objawy choroby lokomocyjnej polecam imbir! Wiem, że jest bezpieczny w ciąży - moje koleżanki go piły w formie naparu, działa cuda!

Do góry