reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Anus ale ze bedziecie montowac sami??? hihi

a zjedz zjedz ... dla dzieck bedzie,tak mi szefowa mowi jak mnie czyms czestuje,,to nie dla ciebie a dla DZIECKA lol hehe

Teść z mężem. Ufff skończone. Niby nic nie robiłam tylko co jakiś czas zbierałam jakieś folie czy tam papiery i podawałam śrubokręty a jestem wykończona. Cały dzień na bułkach, dopiero teraz zjadłam obiadokolacje. I nawet tego batona mi się już nie chce. Ale jutro po śniadaniu będzie moj[emoji12]

reklama
U nas też było pod górke na poczatku z kp, ale się zawziełam i został na piersi. A w nocy to samo, nie mam odwagi mu zabrac piersi, lubi się napić i poprzytulać zanim dalej pójdzie spać:) To ja podsiwiam, że masz siłe wstawać wode podgrzewać i robić mleko, u nas tylko przynosze z łóżeczka, otwieram bufet i pije:)
Twoj synek też w marcu się urodził? ktorego, bo mój z 5.03 :)
Mój syn jest z 20.03 ☺ a teraz już wiesz kto w Twoim brzuszku siedzi? Jak ogólnie się czujesz? Dajesz radę ganiac za maluchem?:-) Bo ja czasem mam gorszy dzień i wydaje mi się że padne☺

Mój syn jest z 20.03 ☺ a teraz już wiesz kto w Twoim brzuszku siedzi? Jak ogólnie się czujesz? Dajesz radę ganiac za maluchem?:-) Bo ja czasem mam gorszy dzień i wydaje mi się że padne☺

Raczej 2 chłopak, ale nie chciał współpracować na usg, więc mam nadzieje, że płeć będzie potwierdzona na połówkowym :) U Was dziewczynka? Fajnie będzie parka :)
Jakoś daje, na szczęście chodzi już bardzo dobrze i nie chce być noszony na rękach, na spacerach chętnie jeździ w spacerówce, chodzimy na zamykany plac zabaw. Nie jest źle, choć czasami też gorsze dni się zdarzają... planujesz żłobek jak maluch się pojawi, bo ja na tą chwilę raczej będę siedziała z 2 maluchami przez rok w domu.. mam nadzieje, że dam radę:)

ja licze ze 3 tez bedzie spioch haha

zlote bobasy mialam

moj mlody do 4 lat sypial w dzien i to potrafil ciagiem i 4 h spac oO NORMALNIE szok
cora 2h spala dlugo do 3 lat ..drzemki miala
z przedszkola jak wracala to mi na podlodze zasypiala oO ( a DRZEMKE tam miala)
jak maja dni full wrazen to padaja jak muchy zaraz po powrocie ,..nawet teraz tak maja

a teraz tak to od 21 spia do syn do 7 bo on skrupulatny co do szykowania do szkoly a cora tomoglaby dluzej spac,,
w niedziele slonca moje daja mi do 9 pospac jesli wstana wczesniej ...dluzej ja nie chce spac bo caly dzien potem zrypany jest..

witaj witaj i jak fajnie , trzecie
tak jak i u Mnie:)

nie pisalam wam ale ostatnio bez wzgledu co zjem.. mam lekka zgage ! rano lekkie sniadano, owsianka a za pol h w pracy zgaga wrrrrrrrrrrrrrrrr
nie jadam duzych porcji .

Mój jest niereformowalny [emoji23] naprawdę! Potrafi cały dzień być na podwórku, wrócić tylko na obiad i kolacje, czasami nawet kolacje je w altance i owszem, pada o ten 21, ale budzi sie normalnie [emoji23]jedyna różnica to lepiej spi, nie wola mnie i spi jak zabity. Chyba, że ma koszmar... on ogólnie jest ruchliwy, rzadko ma spokojny dzień, wiec w sumie tylko kwestia czy rozrabia w zamkniętym pomieszczeniu czy na podwórku [emoji28][emoji3]

Pocieszę Was ze snem. Nastolatki śpią jak śpiochy nawet 10-12godzin non stop. Zwłaszcza jak pół dnia szaleją ze znajomymi [emoji23][emoji23][emoji23]

Wow!!! To wtedy będę ściągać z wyra na siłę Haha [emoji23]

Hej mamuśki jestem tutaj nowa będę rodzic w listopadzie (mam nadzieję). To będzie moje 3dzieciatko

Witaj i zapraszamy [emoji5] znasz już płeć?

Ja już po wizycie. Strasznie się zestresowałam, dostałam jakiegoś rozstroju żołądka, duszno mi było, nie wiedziałam czy w ogóle wejdę do gabinetu. W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo, fika koziołki, w nosie miała (miał? :p) usg i mierzenie :). Waży całe 135 gramów. :D Po moim krwiaku nie ma śladu, za to żeby nie było zbyt łatwo mam nisko łożysko, przez co mogę plamić i generalnie dalej mam się oszczędzać. Pani doktor powiedziała, że powinno się podnieść. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, a sama też nie poruszała tematu. Ciekawe, czy w Jej opinii to też dziewczynka :p Chociaż wydaje mi się, że przy tych wszystkich wygibasach byłoby ciężko sprawdzić. Poczekam do połówkowych :)

Najważniejsze, że zdrowe [emoji5] super, że krwiaka nie ma! jest szansa, że ci sie podniesie łożysko także będzie ok na pewno [emoji846]
A kiedy następna wizyta gdzie może upewnisz się co do płci?[emoji5]

Ja już po wizycie. Strasznie się zestresowałam, dostałam jakiegoś rozstroju żołądka, duszno mi było, nie wiedziałam czy w ogóle wejdę do gabinetu. W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo, fika koziołki, w nosie miała (miał? :p) usg i mierzenie :). Waży całe 135 gramów. :D Po moim krwiaku nie ma śladu, za to żeby nie było zbyt łatwo mam nisko łożysko, przez co mogę plamić i generalnie dalej mam się oszczędzać. Pani doktor powiedziała, że powinno się podnieść. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, a sama też nie poruszała tematu. Ciekawe, czy w Jej opinii to też dziewczynka [emoji14] Chociaż wydaje mi się, że przy tych wszystkich wygibasach byłoby ciężko sprawdzić. Poczekam do połówkowych :)
Najważniejsze że z małżeństwem wszystko ok
Dbaj o siebie, nie nadwyrężaj się.
U nas też było pod górke na poczatku z kp, ale się zawziełam i został na piersi. A w nocy to samo, nie mam odwagi mu zabrac piersi, lubi się napić i poprzytulać zanim dalej pójdzie spać:) To ja podsiwiam, że masz siłe wstawać wode podgrzewać i robić mleko, u nas tylko przynosze z łóżeczka, otwieram bufet i pije:)
Twoj synek też w marcu się urodził? ktorego, bo mój z 5.03 :)
Ten bufet to dobra sprawa. Bardzo bym chciała karmić piersią, mam nadzieję, że będzie mi to dane.[emoji4]

Najważniejsze że z małżeństwem wszystko ok
Dbaj o siebie, nie nadwyrężaj się.Ten bufet to dobra sprawa. Bardzo bym chciała karmić piersią, mam nadzieję, że będzie mi to dane.[emoji4]

Trzymam kciuki, tak to jeden z plusów kp: nie trzeba podgrzewać wody, mieszać mm w nocy. Wystarczy się rozebrać i ciepłe mleczko w odpowiedniej ilości jest gotowe do podania:) Mi teraz czasami zdarza się karmić przez sen nad ranem :)

Trzymam kciuki, tak to jeden z plusów kp: nie trzeba podgrzewać wody, mieszać mm w nocy. Wystarczy się rozebrać i ciepłe mleczko w odpowiedniej ilości jest gotowe do podania:) Mi teraz czasami zdarza się karmić przez sen nad ranem :)
Jak widzę dziecko karmione piersią to aż się rozpływam. Jest to po prostu piękne.
Zuzie i Antosia karmiłam tylko 4miesiące, ale dobre i tyle. Teraz bardzo bym chciała dać radę dłużej.

reklama
Najważniejsze, że zdrowe
emoji5.png
super, że krwiaka nie ma! jest szansa, że ci sie podniesie łożysko także będzie ok na pewno
emoji846.png

A kiedy następna wizyta gdzie może upewnisz się co do płci?
emoji5.png

Pewnie, że najważniejsze, że z maluszkiem ok :)Wizyta za 4 tygodnie i na połówkowe też jakoś tak się zapiszę :) Chyba, że zacznę plamić,czy krawwić przez to łożysko, to wtedy mam się od razu zgłosić, ale mam nadzieję, że już będzie wszystko w porządku i łożysko będzie się podnosiło.

Teraz mundial to mi szybko zleci :D W ogóle, oglądacie mecze? :p

Do góry