reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Termin mam na 6.12ale będzie to moja 3cesarka więc pewnie listopad z tad też się tutaj znalazlam Nie wiem czy ja mam jakiś problem czy forum wszystkim tak zacina...
Mam już dwoje dzieci Maja 8lat i Karol będzie miał w listopadzie 3. Co więcej nie wiem pytajcie. Nie wiem o czym pisaliście wcześniej za dużo tych postów nie nadrobię, nawet nie będę próbować

reklama
Widzę że temat snu jest otwarty to i ja się wypowiem. Córka była małym Aniołem od 3miesiaca przesypiala całe noce za to teraz nadrabia tzn nie spaniem bo śpi jak nastolatka od 22do 10 ale charakterem to ma... Za to syn boziu kiedy ja się w końcu wyspie może 4noce przespał całe a tak to wędrówki nocne i przytulance. Ale jesteśmy chyba na dobrej drodze chyba bo od kilku dni śpi na swoim nowym łóżku tylko wola raz w nocy a o 4-5przycupa do nas... A co to będzie z trzecim dzieciatkiem sama nie wiem aż boję się pomyśleć kiedy ja się w końcu wyśpię

A mój prawie sześciolatek rzadko co tyle godzin śpi[emoji28] z reguły 10godzin mu wystarczy... wiec od 21 do 7[emoji5] i tak nie narzekam, bo tak jest gdzieś od dwóch lat, a jak był mniejszy to spał do 6[emoji33] z drzemek dziennych też szybciutko zrezygnował... jak patrzę na 3latki co śpią w dzień to oczy wystawiam... mój przestał w wieku 2lat spać w dzień.
Czy nie pisałam już , że liczę teraz na spokojne, lubiące sen dzieciątko? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] drugie jest ponoć inne. I Bóg jeden wie jak na to liczę[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ale żeby nie było... zdarza sie, że pośpi do 8... i jak już mi minie troska czy go coś nie rozbiera to się cieszę jak głupia... szczególnie na weekend [emoji23][emoji23][emoji23]

ja licze ze 3 tez bedzie spioch haha

zlote bobasy mialam

moj mlody do 4 lat sypial w dzien i to potrafil ciagiem i 4 h spac oO NORMALNIE szok
cora 2h spala dlugo do 3 lat ..drzemki miala
z przedszkola jak wracala to mi na podlodze zasypiala oO ( a DRZEMKE tam miala)
jak maja dni full wrazen to padaja jak muchy zaraz po powrocie ,..nawet teraz tak maja

a teraz tak to od 21 spia do syn do 7 bo on skrupulatny co do szykowania do szkoly a cora tomoglaby dluzej spac,,
w niedziele slonca moje daja mi do 9 pospac jesli wstana wczesniej ...dluzej ja nie chce spac bo caly dzien potem zrypany jest..

Hej mamuśki jestem tutaj nowa będę rodzic w listopadzie (mam nadzieję). To będzie moje 3dzieciatko

witaj witaj i jak fajnie , trzecie
tak jak i u Mnie:)

nie pisalam wam ale ostatnio bez wzgledu co zjem.. mam lekka zgage ! rano lekkie sniadano, owsianka a za pol h w pracy zgaga wrrrrrrrrrrrrrrrr
nie jadam duzych porcji .

Widzę że temat snu jest otwarty to i ja się wypowiem. Córka była małym Aniołem od 3miesiaca przesypiala całe noce za to teraz nadrabia tzn nie spaniem bo śpi jak nastolatka od 22do 10 ale charakterem to ma... Za to syn boziu kiedy ja się w końcu wyspie może 4noce przespał całe a tak to wędrówki nocne i przytulance. Ale jesteśmy chyba na dobrej drodze chyba bo od kilku dni śpi na swoim nowym łóżku tylko wola raz w nocy a o 4-5przycupa do nas... A co to będzie z trzecim dzieciatkiem sama nie wiem aż boję się pomyśleć kiedy ja się w końcu wyśpię

nie wiem kochana kiedy sie wyspisz
mi jak mloda w wieku 5 lat np. wstawala czasem w nocy i przychodzila do nas to ja tak mocno spalam ze nawet nie wiedzialam.. i skapitulowala z podobnymi podchodami haha
ja zawsze zasypialam na amen i wszyscy sie smieja ze dzieci spanie odziedziczyly po Mnie

U mnie dziś w domu armagedon, bo przyszły szafki do kuchni. Jak dziś to wszystko skończymy to obiecałam sobie ze w nagrodę zjem sobie batona[emoji12]

Ja nigdy nie miałam nawet w ustach papierosa. Ale za to ciągnie mnie do martini. W sumie rzadko pije alkohol, odkąd zaczęliśmy planować dziecko to prawie w ogóle. Ale to martini teraz w ciazy tak mi siedzi w głowie... I jeszcze oscypki[emoji23]

Jeszcze 6 dni do wizyty. I dziś kończymy 17 tc.

Anus ale ze bedziecie montowac sami??? hihi

a zjedz zjedz ... dla dzieck bedzie,tak mi szefowa mowi jak mnie czyms czestuje,,to nie dla ciebie a dla DZIECKA lol hehe

Hej mamuśki jestem tutaj nowa będę rodzic w listopadzie (mam nadzieję). To będzie moje 3dzieciatko
Hej! Super że do nas dołączasz.
U mnie też będzie trzecie bobo, również mam parkę [emoji4]
Ja do tej pory pamietam, jak mama mnie do szkoly budzila, a mi wiecznie snu bylo malo [emoji23]
Moje dzieci teraz tak mają, a syn ma mało snu tylko w tygodniu, bo w weekend wstaje dosyć wcześnie [emoji16]
To ja Cię pocieszę, mój Antonio ma 6 lat i co noc pobudka :)

Może, a próbowałaś odstawić?
Mój w tym samym wieku z marca 2017 i dalej kp i też wstaje w nocy na mleko, ja nastawiam się na wstawanie w nocy do 2 od listopada
To wytrwala jesteś z kp, podziwiam Cię. Ja bardzo chciałam karmić ale po porodzie dziecko przebywało ponad tydzień w inkubatorze i dostawał mleko ściągane ponieważ nie mogli mi bo wyciągać do karmienia. No i tak z tą butelka zostało że przy piersi się strasznie złościl i marudził a teraz zobaczymy mam nadzieję że się uda☺ Próbowałam odstawić i zastąpić mleko wodą ale on tak strasznie płacze że muszę mu dac mleczko bo jest glodomorkiem a ja nie mam na tyle w sobie odwagi i sily żeby go przyglodzic.

Cześć znalazłam to forum jakiś czas temu i postanowiłam się dziś ujawnić ;) mam na imię Natalia, mam 27 lat. Jestem w pierwszej ciąży i może nie ostatniej bo oprócz bólu pleców nic mi nie dolega i z przyjemnością obserwuję tylko rosnący brzuszek ;) Lokatora mam płci męskiej na 100% mam zdjęcie eleganckie i nawet na papierze dowód. Od razu wiedziałam, że to będzie chłopak. Jestem w 20 tyg ciąży. W przyszłym tygodniu mam połówkowe ale wybrałam się już na II badanie prenatalne genetyczne i stąd wiem, że bobas zdrowy ponad 300g waży i lubi się do mnie tulić od środka ;) i ma 3 centymetrową stopę! Mam nadzieję, że mogę Was dalej podczytywać choć możliwe, że urodzę jeszcze w październiku. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i miłego dnia!
Super :) gratulacje :) ja mam 18 tydzien a polowkowe za 2,5 tygodnia. Ale moj maluszek to wstydzioch i niechce sie ujawnic ;)

Ja już po wizycie. Strasznie się zestresowałam, dostałam jakiegoś rozstroju żołądka, duszno mi było, nie wiedziałam czy w ogóle wejdę do gabinetu. W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo, fika koziołki, w nosie miała (miał? :p) usg i mierzenie :). Waży całe 135 gramów. :D Po moim krwiaku nie ma śladu, za to żeby nie było zbyt łatwo mam nisko łożysko, przez co mogę plamić i generalnie dalej mam się oszczędzać. Pani doktor powiedziała, że powinno się podnieść. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, a sama też nie poruszała tematu. Ciekawe, czy w Jej opinii to też dziewczynka :p Chociaż wydaje mi się, że przy tych wszystkich wygibasach byłoby ciężko sprawdzić. Poczekam do połówkowych :)

reklama
To wytrwala jesteś z kp, podziwiam Cię. Ja bardzo chciałam karmić ale po porodzie dziecko przebywało ponad tydzień w inkubatorze i dostawał mleko ściągane ponieważ nie mogli mi bo wyciągać do karmienia. No i tak z tą butelka zostało że przy piersi się strasznie złościl i marudził a teraz zobaczymy mam nadzieję że się uda☺ Próbowałam odstawić i zastąpić mleko wodą ale on tak strasznie płacze że muszę mu dac mleczko bo jest glodomorkiem a ja nie mam na tyle w sobie odwagi i sily żeby go przyglodzic.

U nas też było pod górke na poczatku z kp, ale się zawziełam i został na piersi. A w nocy to samo, nie mam odwagi mu zabrac piersi, lubi się napić i poprzytulać zanim dalej pójdzie spać:) To ja podsiwiam, że masz siłe wstawać wode podgrzewać i robić mleko, u nas tylko przynosze z łóżeczka, otwieram bufet i pije:)
Twoj synek też w marcu się urodził? ktorego, bo mój z 5.03 :)

Do góry