reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Trzymam kciuki, tak to jeden z plusów kp: nie trzeba podgrzewać wody, mieszać mm w nocy. Wystarczy się rozebrać i ciepłe mleczko w odpowiedniej ilości jest gotowe do podania:) Mi teraz czasami zdarza się karmić przez sen nad ranem :)

przypomniala mi sie sytuacja kiedy ...Maz Mnie puknal bym sie ocknela, podsunal dziecko..ja z automatu zrbilam swoje a potem zabral po karmeniu haha

Mmam Zuzi i Antosia jesli tego pragniesz to trzymam kciuki;)
i 4 miesiace to naprawde super ..jest zawsze cos..tym bardziej w czasie kiedy dojrzewa dziecku uklad pokarmowy

reklama
Jak widzę dziecko karmione piersią to aż się rozpływam. Jest to po prostu piękne.
Zuzie i Antosia karmiłam tylko 4miesiące, ale dobre i tyle. Teraz bardzo bym chciała dać radę dłużej.

Na pewno sie uda. Ja najpierw chciałam 6 mies, a już 15 minęło:)
Nie wyobrażam sobie jak można w nocy mieszać mleko w proszku i byc wyspanym :)

przypomniala mi sie sytuacja kiedy ...Maz Mnie puknal bym sie ocknela, podsunal dziecko..ja z automatu zrbilam swoje a potem zabral po karmeniu haha

Mmam Zuzi i Antosia jesli tego pragniesz to trzymam kciuki;)
i 4 miesiace to naprawde super ..jest zawsze cos..tym bardziej w czasie kiedy dojrzewa dziecku uklad pokarmowy

Właśnie :) ja czasami nad ranem go przynosze do łóżka, daję pierś i idę dalej spać. Czasami nie pamiętam jak znalazł się w naszym łóżku, wszystko musiałam zrobić przez sen :)

Ja znalazlam wozek przepiekny i taki jaki chcialam mega wygodny i zajmuje malo miejsca
Screenshot_20180613-212820.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180613-212820.jpg
    Screenshot_20180613-212820.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 353
Tych dwóch rzeczy się nie łączy, albo miesza się mleko albo jest się wyspanym hehe
Zawsze miałam naszykowany dzbanek z zimną wodą i termos z gorącą, butelki i takie pojemniki z odpowiednią ilością mleka. Można też mieć podgrzewacz do butelek, ale obyłam się bez tego. Najgorsze były wyjazdy i branie wszystkiego ze sobą. A tak to wystarczą cycuchy [emoji4]
Moje dzieci miały okropne kolki, więc teraz też się na to nastawiam. Planuję kupić termofor z pestkami wiśni, ciepły kładzie się na brzuszek i podobno pomaga.

reklama
Trzymam kciuki, tak to jeden z plusów kp: nie trzeba podgrzewać wody, mieszać mm w nocy. Wystarczy się rozebrać i ciepłe mleczko w odpowiedniej ilości jest gotowe do podania:) Mi teraz czasami zdarza się karmić przez sen nad ranem :)

Kp to ogromny plus dla leniwcow takich jak ja [emoji23] i jaka wygoda w nocy, nie trzeba sie rozbudzac mieszajac mleko :D

Teraz mundial to mi szybko zleci :D W ogóle, oglądacie mecze? :p

Ja ogladam z synem, a moj maz mowi, ze jestem gorsza niz chlop, bo jak nie raz rykne z emocji to az jest przerazony [emoji23]

Ja tez mialam karmic 6 miesiecy, potem stwierdzilam, ze do pierwszego zabka (wyszedl w 9 miesiacu), potem do roku i definitywny koniec, a maly sam sie praktycznie odstawil jak mial 13,5 miesiaca [emoji23]

Do góry