reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Zobaczysz jak u nas zleci a ile maja twoje dzieci ?
Córka w sierpniu skończy 10, a synek w grudniu 7.
Moje cudne skarby [emoji4]
A jak myślicie o przyszłym zaangażowaniu Waszych partnerów przy opiece nad noworodkiem?
Mój mąż średnio się angażował, tzn. Pomagał mi we wszystkich innych czynnościach, ale maleństwo było przeważnie pod moją opieką. Nie przeszkadzało mi to, ponieważ wiedziałam, że w razie W poradzi sobie bez problemu. Myślę, że będzie podobnie. Podział na męskie i damskie czynności hehehe mieszkamy na wsi, więc jest co robić

A jak myślicie o przyszłym zaangażowaniu Waszych partnerów przy opiece nad noworodkiem?
Mój mąż średnio się angażował, tzn. Pomagał mi we wszystkich innych czynnościach, ale maleństwo było przeważnie pod moją opieką. Nie przeszkadzało mi to, ponieważ wiedziałam, że w razie W poradzi sobie bez problemu. Myślę, że będzie podobnie. Podział na męskie i damskie czynności hehehe mieszkamy na wsi, więc jest co robić
To mamy dzieci prawie w tym samy wieku bo moja w grudniu 10 lat a syn w lipcu 6
Moj przy corce byl bardzo zaangazowany przy synku troche moja wina bo troche go niedopuszczalam do malego bo przed zajsciem w ciaze poronilam w 14 tygodniu bliznieta i 2 tygodnie pozniej zaszlam w ciaze z synem bardzo ciezko przeszlam ciaze i jak sie maly urodzil byl tylko moj
Teraz mam nadzieje ze razem bedziemy dzielic obowiazki

A to wyprawka dla najmłodszego członka rodziny [emoji4]
IMG_20180607_110841.jpg
IMG_20180607_110648.jpg

Dziś przyjdzie kolejna dostawa

Załączniki

• IMG_20180607_110841.jpg
    IMG_20180607_110841.jpg
    76,1 KB · Wyświetleń: 291
  • IMG_20180607_110648.jpg
    IMG_20180607_110648.jpg
    72,3 KB · Wyświetleń: 291
Jaki ja dzisiaj miałam sen! [emoji23] byłam na kontroli normalnie za tydzień w środę ale była jakaś babka a nie mój lekarz i powiedziałam ze się martwię ze tak slabo się rusza maleństwo a ona zrobiła usg i uwaga uwaga! Wyciągnęła to maleństwo przez brzuch do jakiegoś basenu żebyśmy mogły zobaczyć czy wszystko ok. Mały (bo okazało się ze chłopiec) ważył juz 5 kg wiec stwierdziła że urodze dluuugo przed terminem. Zmierzyła go dokładnie i stwierdziła że jest bardzo do przodu i wszystko ok i spowrotem włożyła mi do brzucha... [emoji44] kosmos jakiś[emoji33] trochę musiało potrwać zanim się ogarnęłam rano psychicznie [emoji28]

reklama
Ja zakładam 100% zaangażowanie przez pierwsze 2 mies :) mąż przerywa prace i siedzi z nami w domu. Ja nie wyrobie przewinąć, karmić i kapać dwójki wiec będzie musiał robić wszystko (No z wyjątkiem cyca). Plus pewnie przejmie duża cześć ogarniania życia, zakupy, sprzątania prania, ale mamy obie babcie na emeryturze i dużo znajomych którzy obiecali pomóc wiec jakoś damy radę. Mysle tez o pani do sprzątania tak raz na tydzień żeby chociaż to odpadło:)

Do góry