reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ty sie nie smiej ;) :D mieszkalam za malolata typowo w centrum i rodzina zazwyczaj wpadała na siku jak ich na zakupach przycisło ;D a na kawe to ewentualnie przy okazji siku :D
U mnie tez tak! Malo tego, znajomi moich rodzicow, ktorych ja nie znam wpadaja, bo strasznie im sie chce... Ale mi tez sie kiedys zdarzylo, ze do kumpeli weszlam bo mialam blizej niz do domu, a juz mega nie moglam [emoji23]
Dziewczyny, ja dziś też po wizycie. Z małym wszystko dobrze ale kolejny raz mam erytrocyty w moczu, a nerki czyste więc dostałam skierowanie na patologie ciąży na konsultacje..
Napewno bedzie wszystko ok.
Lepiej skonsultować i mieć pewność, że wszystko ok. A musi być ok [emoji4]

Mam pytanko... w którym tygodniu ciąży macie połówkowe?

Drugie pytanko czy to możliwe, że już czuje ruch malucha? Takie mam dziwne uczucie, że to to, jakby ktoś od środka mnie dotykał tak bardzo delikatnie [emoji16] ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to możliwe, że w 16 tyg. Wg Usg czuje ruchy. Jestem zagubiona [emoji23]
W 21+2, z synem mialam w 22+2 :D
Co do ruchow, mamaginekolog jakos czas temu mowila, ze norma pierwszych ruchow jest zakres od 15-25 tygodnia, wieeeeec chyba mozliwe ;)

reklama
Lepiej skonsultować i mieć pewność, że wszystko ok. A musi być ok [emoji4]

Mam pytanko... w którym tygodniu ciąży macie połówkowe?

Drugie pytanko czy to możliwe, że już czuje ruch malucha? Takie mam dziwne uczucie, że to to, jakby ktoś od środka mnie dotykał tak bardzo delikatnie [emoji16] ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to możliwe, że w 16 tyg. Wg Usg czuje ruchy. Jestem zagubiona [emoji23]
Ja mam połówkowe 27 czerwca w 20+1 .
Możliwe że czujesz ruchy. Najpierw mogą być delikatne i nieregularne ale kopniaków z niczym nie pomylisz :)

Ja tez juz po wizycie. Wszystko u nas w porządku, wszelkie wątpliwości rozwiane i płeć potwierdzona czyli będziemy mieć córeczkę [emoji4] super było ją oglądać, ziewała i wkładała paluszki do buzi, na początku nie chciała się ujawnić i krzyżowała nóżki ale w końcu się udalo [emoji4]Mała ma 15cm, dodam zdjęcie do wątku zdjęciowego [emoji5]

U mnie tez tak! Malo tego, znajomi moich rodzicow, ktorych ja nie znam wpadaja, bo strasznie im sie chce... Ale mi tez sie kiedys zdarzylo, ze do kumpeli weszlam bo mialam blizej niz do domu, a juz mega nie moglam [emoji23]Napewno bedzie wszystko ok.W 21+2, z synem mialam w 22+2 :D
Co do ruchow, mamaginekolog jakos czas temu mowila, ze norma pierwszych ruchow jest zakres od 15-25 tygodnia, wieeeeec chyba mozliwe ;)

Dzięki [emoji4] ja mam się rejestrować dopiero w 18 tyg. Na połówkowe.

Dziś mój mąż otrzymał smsa z przychodni (nie wiem jak to się stało, że jego nr został podany), że jutro nie będzie mojego lekarza. A że mój małżonek nie ma w pracy telefonu przy sobie, przekazał mi tą wspaniałą wiadomość o godzinie 11:00. Wnerwiłam się lekko, bo przecież zwolnienie lekarskie muszę przedłużyć. Zadzwoniłam tam, położna kazała mi przyjechać bo dr jeszcze jest, ma 3 pacjentki. A do przychodni mam 30 km. Więc szybka akcja i wio do lekarza. Jeszcze tak szybko nie dotarłam do gabinetu.
Posłuchaliśmy serduszka, zbadał mnie i jest wszystko gitesowo :) Nie robił USG, więc nie wiem kto mieszka w brzuszku.
Zwolnienie wystawił...kolejna wizyta 5 lipca :)

reklama
Ja wizyte mam 25 .06
A usg 11 lipca
To strasznie dlugo
Zazdroszcze wam

ja pojde teraz w sobote prywatnie by poznac plec a tak polowkowe i ostatnie mam miec 19 czerwca takze kochana przezylam z coreczka 2 skany w trakcie ciazy a potem mialam tylko spotkania z polozna .. i tym razem tez zleci w mig :)

Do góry